&2&

8.8K 391 14
                                    



Kız cidden çok güzeldi, yani nasıl desem erkek olsam yavşıyacagım bir tipti.

Sınıfın tam ortasına gelip durdu ve  çok sevgili matematik öğretmenimize baktı.

"Kendini tanıt evladım" diyince yeni kız kendini gülmemek için tutuyor gibiydi. Ona çok yakışan hafif bir tebessüm etti.  İşte ozaman iki yanağında da iki tane küçük bir gamze belirdi. Tamam bende de gamze var ama fazla kilolu olduğumdan dolayı gözükmüyordu. Bu kız cidden çok güzeldi ve nasıl desem fazla masum duruyordu. Kız kendini tanıtmaya başladı.

Ben beril güzel dedi. tam devam edicekken sınıfın gereksiz Barışın gerksiz arkadaşı Semih konuştu.

Soyadın gibi çok güzelsin. diye sınıfın duvar tarafındaki 2. sırasından bağırdı. kız ona göz devirip tekrar öğretmene dön... bir dakika bir dakika kız semihe göz devirdi. Sınıftaki her kez benim kadar şaşkınca ona baktı, yeni kız yani beril bir şey olmamış gibi konuşmaya başladı.

".................. lisesinden buraya transver oldum."  öğretmen berile tebessüm edip. 

İstediğin yere oturabilirsin tatlım."diyince  beril sınıfta gözlerini gezdirdi sınıfta bir çok öğrencinin yanı boştu niye mi, sınıftaki bir çok kişi popülerlerin değimiyle ezik sınıfına giriyordu onları da benim gibi ezip hizmet ettirince, Onlarda dalga geçilmesine dayanamayıp bazıları başka okula giderken bazıları başka sınıflara kayıtlarını aldırmıştı. Ben niye başka sınıfa gitmedim bilmiyorum, açık konuşmak gerekirse aklıma bile gelmemişti.

Erkekler yanında ki kızların duygularını umursama dan yanından iterken. Bazı kızlarda o kıskanç bakışlarla yanıma oturmasın diye çantasını yanındaki sandalyeye koyuyordu. Beril bir süre daha gözlerini sıralarda gezdirdi ve benim sırama yaklaşmaya başladı çok şaşırmıştım diğerleri gibi, Yanımda ki bos sandalyeye oturunca ben hala boş ve şaşkın bakışlarla önümdeki matematik defterine bakıyordum taki beril hafif koluma dokunup heyecanlı ve enerjik sesiyle konuşuncaya kadar

"Merhaba ben beril  yanına izinsiz oturdum kusura bakma ama onların yanına oturamazdım baksana beni yiyeceklermiş gibi bakıyorlar orangutan suratlı mendeburlar." diyip ona çok yakışan bir halde kıkırdadı. Bende ona uyup hafif bir şekilde tebessüm ettim ve

"Şaşırdım" dedim tuhaf tuhaf ve yüzünden hiç silinmeyen  bir tebessümle bana baktı ve

"Neye şaşırdın." diye cevap verdi

"Onca kişi varken benim gibi bir eziğin yanına niye oturdun." dedim bana üzüntüyle baktı ve onun 3 katı olan devasa  vücudumu bir güzel süzmeye başladı. Beni süzmesinden hafif rahatsızlık duyarak yerimden kıpırdandım, rahatsız olduğumu anlayıp anlayışla gözlerime baktı ve tebessüm etti

"Diğerlerinden kat ve kat daha iyisin ve ayrıca çok güzel bir kızsın nolmuş yani kilon varsa bir insanın güzel olması için dışı değil içi güzel olması gerekiyor ve senin dışardan göründüğü gibi  için güzel."  şeklinde cevap verdi açıkçası böyle cevap verceğini ummuyordum  ona minnetle bakıp.

"Diğerleri öyle demiyor ama genellikle benim ve benim gibileri eziyorlar." dedim boş boş bana bakıp.

"Diğerlerini niye umursuyorsun onları siktir et sen kendi yaşamın bak sevgili kankeykeytocum." dedi ona tuhaf tuhaf bakarken sözüne devam etti.

"Yani sana kankeykettocum dedim ama arkadaşız değilmi."  dedi bende onun gözlerine heyecanla bakarak

"Evet evet yani arkadaşız." dedim benim gibi biriyle  arkadaş olması hoşuma gitmişti açıkcası. Yani bunca zamandır sadece iç sesiyle ve ailesiyle arkadaş olan birisinin uzun yıllar sonra arkadaşı olması, hatta ve hatta kankası olması heyecan vericiydi. Beril tam ağazını açıp  konuşucakken matematik öğretmenimizin el çırpmasıyla hüzünle ağzını kapatıp önüne döndü. Son sözlerimiz zil çalana kadar bunlar olmuştu.

510 Kelime

EZİKWhere stories live. Discover now