PART 28-WHAT IS IT,HARRY?

1K 55 9
                                    

*

Preokrenula sam se u nadi da cu zagrliti Harrya i nastaviti spavati,ali docekao me samo prazan prostor.Otvorila sam oci,ili bolje reci zaskiljila te razgledala prazni prostor nasuprot mene.Da nije pao na pod?Nagnula sam se preko njegovog mjesta te zavirila prema podu.Nije.Dignula sam se umorno te razgledala po sobi.Ubrzo nakon toga sam zacula pjevusenje ispod tusa.Nasmijala sam se gledajuci prema vratima kupatila.Nisam nista rekla vec sam se samo prevalila nazad na svoje ugrijano mjesto.Ubrzo se voda ugasila i nakon nekoliko minuta sam cula otvaranje vrata.Sklonila sam pokrivac sa glave te s tim prebacila par zalutalih pramenova kose preko lica.

"Dobro jutro,ljubavi."Ubrzo me pozdravio sa jednim socnim poljubcem iako mi je kosa bila preko usana.Ostala sam zacudena dok je on navlacio hlace preko bokserica.Sklonila sam kosu sa lica te posmatrala njegove pokrete.Usta su mu se otvarala kao da pjeva,ali nije ispustao nikakve zvukove vec je skoro plesuci se oblacio.

"Vidim da si dobro raspolozen."Rekla sam podizuci se u sjedeci polozoj.Podignuo je glavu prema meni zakopcavajuci slic od hlaca.

"Nakon sinocnjeg razgovora,naravno da jesam."Rekao je vec 'normalnije' te sjeo pored mene.

"Drago mi je da se ne ljutis zbog Soph i da me razumijes.Hvala ti."Rekao je gledajuci svojim krupnim zelenim ocima.Nasmijesila sam se te ga pogladila po obrazu...Nisam nista odgovorila vec sam ga samo zagrlila i zatim ustala da bi se obukla.

"Zgodna si nesto jutros."Cula sam Harrya te primjetila da sam samo u grudnjaku i gacicama.Nasmijala sam se prilazeci ormaru te nabrzinu navukla zelene hlace i bijelu leprsavu kosulju.Stavila sam par zelenih narukvica te svezala kosu u visoki rep.Stavila sam sminku nakon sto sam obavila higijenu te krenula sa Harryem prema blagovaonici.

"Boli li te?"Upitala sam drzeci Harrya za rasicenu ruku.Odmahnuo je glavom te nastavio gledati ispred sebe dok smo se usporeno vukli prema vratima udaljenim svega nekoliko KILOMETARA!Ovaj dvorac nikako nema smisla!Da nemam wc-a u sobi morala bih pjesaciti oko 100 metara do prvog,a do tad se mogu upisati milion puta.

"Ne brini se.Izvinucu mu se."Rekao je,a ja sam zadovoljno klimnula glavom dok su moje stikle sa punom petom i dezenom kao da su ispletene,lupkale od mojih sitnih koraka.Napokon smo dosli do blagovaonice te smo usli unutra.Razni pogledi su bili uprti u nas dvoje sve dok me neko nije zagrlio.Primjetila sam da je to El,pa sam je stisnula i nakon sto smo se odmakli pozdravila sa Harryem.

"Zar vi niste trebali ostati cijeli tjedan?"Harry ih je upitao sjedajuci na nacele stola.Razmotrila sam Liama koji je sjedio ispred mene i gledao prazno mjesto do sebe.Kvragu,tuguje...

"A eto..."Cula sam Elin piskutavi glas te skrenula pogled sa Liama na svoj tanjur.

*

U toku jela,neugodnu sutnju je prekinuo Zayn.

"Harry....Sutra moramo na sud.Tice se Maxa.Mi i njegovi cemo biti tamo."Bolje bi bilo da smo nastavili sutjeti.Harry je zastao sa zalogajem i pogledao Zayna na drugom kraju poduzeg stola.Ostavila sam krisku kruha/hljeba na stol te posmatrala Harryevu reakciju.Pogledao me sa nekim cudnim pogledom te okrenuo oci prema Harryu.Znala sam da odlazak na sud moze donijete sve,samo ne dobro tako da...Nije bas da je sigurno,ali to je njegov,odnosno njihov,posao i ja to moram postovati pa makar bilo opasno po zivot.

"Dodi poslije dorucka do mene u ured."Harry mu je rekao davajuci mu do znanja da ce poslije o tome na sto je Zayn kratko skrenuo pogled na mene te klimnuo glavom.

Nakon nekoliko minuta smo svi zavrsili sa jelom te se svako zaputio svom poslu.Perrie je otisla sa Elom na kavu u grad,Dani u biblioteku,Lou,Niall,Zayn i Liam za papirologijom u svojim uredima,a ja sam ostala sama sa Harryem u blagovaonici.

Dangerous life.Harry Styles/Croatian/Serbian/BosnianWhere stories live. Discover now