PART 29-HIS GRANDMOTHER! :O

1K 76 13
                                    

"Harry?"Upitala sam ga sa dozom nesigurnosti u glasu dok smo se vozili 100 na sat prema dvorcu.

"Nesto se desilo u dvorcu."Rekao je zabrinuto i panicno cime je i mene uznemirio.

"Dobro to znam,ali sta?"Upitala sam dok mi je glas drhtao.

"Napali su ih."Rekao je kratko,a ja sam se skamenila.Sta bi to trebalo znaciti sad?"Napali su ih,Napali su ih..." Harryeve rijeci su mi odzvanjale u glavi.Sta bi to trebalo znaciti?Pokusala sam upitati Harrya,ali me glas izdavao....Moje usne su zadrhtale,a noge skamenile.

"Ostavi nas tu!"Proderao se na sto sam poskocila,a vozac naglo zakocio tako da sam poletjela prema naprijed.O.K.Do dvorca ima jos oko 100 metara,zasto smo stali tu?!Harry me izvukao za ruku iz taxija,a taxista se okrenuo i pobjegao glavom bez obzira.Harry nije ni sekunde cekao da se saberem vec me samo povukao prema sumi sa suprotne strane ceste.Poceo me vuci cime me je natjerao da trcim.

"Harry,sta izvodis?!Trebamo ici tamo da im pomognemo!"Derala sam se na sto se Harry naglo okrenuo i prekrio mi dlanom usta.Shvatila sam to kao da sutim,a on je razgledao ocima oko sebe i iza mene.Kad je shvatio da sam razumjela njegov postupak,sklonio je ruku sa mojeg dlana,a zatim smo zaculi sustanje.

"Har..."Krenula sam,ali njegova ruka se ponovo nasla na mojim ustima.Kvragu!Umirili smo se i ostali tako dok sustanje nije prestalo te me Harry spustio na pod kraj nekog poveceg drveta.

"Cekaj tu i budi tiha."Rekao je cucnuvsi pored mene,a ja sam ga cudno pogledala.Zatim je ustao davajuci mi neki zabrinuti pogled i krenuo prema naprijed.

"Harry..."Sapatom sam ga zovnula,a on se okrenuo nakratko i zatim nastavio dalje.Privukla sam noge k sebi i skupila se.Proslo je nekoliko minuta kako sam bila u tom polozaju,a zatim sam zacula korake.Podignula sam glavu i vidjela Harrya kako mi se pribliziva sa pistoljem u ruci.

"Otkud ti to?"Upitala sam skupljajuci obrve.Nije nista odgovorio vec me podignuo za nadlakticu i krenuo da me vuce prema nepoznatom pravcu.

"Dobro je,znam hodati."Rekla sam otimajuci ruku iz njegove i bas kad sam to uradila nakon nekoliko koraka zapela sam za kamen i pala.Kvragu!Harry je stao i okrenuo se.

"Ne bih rekao."Rekao je podizuci me da ruku,a ja sam samo prevrnula ocima prelazeci rukom preko gleznja.

(..)nakon nekoliko sati(..)

"Harry,vec satima lutamo...Znas li uopce gdje idemo?"Rekla sam iscrpljeno,umorno i ocajno te sam sjela na pod ispustajuci jednu suzu za koju nisam imala razloga.Harry je cucnuo pored mene i privukao me u zagrljaj.

"Ne brini se,ljubavi.Sve ce biti uredu.Obecajem ti."Rekao je i polako me podignuo da stanem na noge medutim..bila sam toliko izmorena da sam krenula pasti na koljena,ali Harry me pridrzao.

"Hajde,Summer."Rekao je dok su se meni oci skoro sklopile...Njegov glas me ipak razbudio,ali ne dovoljno.Oblizala sam usne te se svim snagama i zatvorenim ocima pokusala dignuti.Stala sam na noge kao da samo ucim hodati i s teskom mukom nastavila za Harryem.Uskoro nakon toga sam posrnula i opet pala,ali sam se dignula.Opet!

"Harry ja sam gladna,zedna,umorna i zabrinuta!"Iako sam se htjela derati umor mi nije dopustao.Harry je po ko zna koji put stao,okrenuo se prema meni te ocajno uzdahnuo.

"Summer,nisi jedina.Ali moramo bjezati sto dalje odavde." Rekao je,a ja sam otpuhnula i opet nastavila dalje..I opet smo lutali i lutali...Uskoro je i noc pocela padati.

"Harry ja ne mog..u vi-se."To je bilo zadnje sto sam rekla nakon sto mi se pred ocima pojavilo crnilo.Svakog casa sam sve vise tonula u san...

*

Dangerous life.Harry Styles/Croatian/Serbian/BosnianWhere stories live. Discover now