PART 20-I'M BACK.

1.1K 53 1
                                    

"Hej."Tiho je rekao te sjeo na stolicu ispred mene.Klimnuo sam glavom kakobih ga pozdravio.

"Kako je Summer?"Upitao je i dalje malo tisim glasom,a ja sam odmahnuo glavom.Potvrdno je klimnuo i uzdahnuo.

"Slusaj...Perrie mi je predlozila da dovedem psihijatra,ali...Ne znam.Summer...samo pati.Nije luda."Rekao sam iako su me vlastite rijeci boljele.

"Ne znam,Harry.Samo nije uredu da ne jede,ne pije dva mjeseca.To je sve sto znam."Rekao je,a ja sam ocajno uzdahnuo.Ne znam sta da radim.Pokusat cu jos par dana da razgovaram sa Summer,ali...

"Reci mi sta da radim,Zayn?Izgubicu razum.Zabrinut sam za Summer,Max je opet krenuo u 'napad'..."Ocajno sam mu govorio dok me pozorno slusao.

"Harry.Brini se za Summer.Mi cemo probati rijesiti ovo sa Maxom."Rekao je, i ustao.Krenuo je prema vratima,ali sam ga zaustavio.

"Zayn.Hvala."Rekao sam,a on je klimnuo glavom.Razgovori sa njim,makar i oni kratki mi budu od velike koristi.Pogledalo sam kroz prozor.Sta da radim sa Summer,Boze?Sta da radim?!

IAN P.O.V

Stajao sam ispred Harryevih vrata oklijevajuci da udem.Ali...za Summer.Pokucao sam te usao.Sjedio je za stolom te kad me ugledao napravio skoro ljutit pogled.Sjeo sam na stolicu ispred njegovog stola  te stavio ruke na stol.

"Slusaj...Vec mjeseca mi ne dopustas da pridem Summerinim vratima...Daj mi da i ja pokusam razgovarati sa njom.Mozda mogu pomoci..Ne znam..."Rekao sam nadajuci se da mi dozvoli jer sam znao da nema izbora.Skrenuo je pogled prema prozoru te me pogledao duboko u oci.

"Ian...znas da nemam izbora."Rekao je,a ja sam to shvatio kao da.Ustao sam te se nasmijesio jer sam bio sretan sto je mogu vidjeti i sto joj mozda..mogu pomoci...

Istrcao sam te krenuo prema Summerinoj sobi.Kad sam dosao ispred njenih vrata stao sam,duboko uzdahnuo te usao.Sjeo sam kraj nje na stolicu.

"Summer..."Rekao sam te je pogladio sklonjajuci pramen kose sa lica.

"Summer vjeruj mi znam kako se osjecas.Znas da sam kroz sve ovo prosao i...Samo da ti kazem:Zivot ide dalje.Vrijeme te nece cekati,Summer.Jos si mlada.Imas priliku da sve ispravis.Imas Harrya.Summer,ne krivi sebe za ovo.Bog je tako htio..Prestani s ovim.Ne pomazes nikome.."Govorio sam,a ona je svaku rijec oznacavala suzom.I kad sam prestao,polako se okrenula prema meni.

"Summer?"Upitao sam,a ona mi je pala u zagrljaj i pocela glasno plakati i jecati.Iznenaden sam je jednom rukom preglio i cuo sam otvaranje vrata.Okrenuo sam i ugledao Harrya.Stao je iza nas dvoje te nas cudno i iznenadeno i sretno pogledao.Okrenuo sam se i pogledao prema prozoru.Tocno znam kako i sta Summer osjeca...Meni je bilo potrebno godina i godina da se oporavim od smrti svoje Cheeri i nase male Roxanne.

"Summer..."Cuo sam Harrya i okrenuo se prema njemu.Stojao je jiznad mene.Shvatio sam da trenutno trebaju jedno drugo te se izvukao iz Summerinog zagrljaja,a Harry ju je odmah zagrlio crvsto.U ocima mu se mogla vidjeti neizmjerna zahvalnost kad me pogledao.Klimnuo sam glavom te izisao.

MY P.O.V.

Koliko mi je ovo samo bilo potrebno.Nekoliko rijeci i...

"Znas koliko sam se samo brinuo?"Rekao je,a ja sam jos vise zaplakala sjecajuci se njegovih rijeci i razgovora.

*(Nakon 3 tjedna)

"Vidimo se,ljubavi."Rekao je,a ja sam spustila par kapi suza na njegovu ruku koja je jos uvijek bila na mom obrazu.Kako cu izdrzati bez njega?!Kvragu!Kad je sve savrseno,kad su svade prestale,kad smo zajedno i dan i noc on mora ici.Proklet bio,Max!Proklet bio!

"Vidimo se."Rekla sam te se pribila uz njega i poljubila ga.Uzeo me za ruku te snazno stisnuo.Krenuo je unazad drzeci lagano moju ruku.Polako mu je skliznula iz ruke...Jos par kapi suza su pale....U grlu mi se steglo i zaplakala sam malo glasnije.Sagnula sam glavu prema podu drzeci ruke na celu.Osjetila sam jak i krupan zagrljaj.Po mirisu sam znala da je Harry.Pregrlila sam ga oko vrata,a on me je podignuo za struk kako bi me mogao ne saginjuci glavu vidjeti.Cak sam bila i par centimetara visa od njega.Naslonili smo celo na celo te se pogledali duboko u oci.

Dangerous life.Harry Styles/Croatian/Serbian/BosnianWhere stories live. Discover now