PART 24-WHAT IS HAPPENING TO YOU,HARRY?!

1K 62 10
                                    

__________Nakon 3 dana________

"Hajde Summer!"Cula sam Aprilin jutarnji glas i pomalo se nasmijesila drzeci Harryevu sliku u ruci.Znam da bi me ubila da je vidi i da bi mi i ovu bacila,ali...Nedostaje mi..Toliko mi nedostaje da ja jednostavno ne znam kako odrzavam samu sebe na zivotu.I ne odrzavam,April odrzava.Ali koliko mi nedostaje toliko ga i prezirem...

"Hajde!"Cula sam opet njen glas i ustala te promrmljaja sebi u bradu: Dosadna si. Spremila sam Harryevu sliku pod jastuk i krenula lijeno prema njoj kad me omamio miris palacinki.Protegnula sam ruke i zjevnula jos jednom te krenula prema njoj.Moje sorc-bokserice su mi skoro spale pa sam ih podigla i namjestila svoju sivu majicu na brtele.

"Sjedi."Rekla je i ja sam sjela te se odmah bacila na posao,ali prekinulo me zvonce.Punih usta sam dala April do znanja da cu ja otvoriti te krenula prema vratima.Prvo sam progutala zalogaj palacinka i otvorila ih,ali nije me bas docekao ugodan prizor.Ispred mene je glavom i bradom stajao Max.Odmah sam krenula zatvoriti vrata,ali udarila sam njega po nozi,a sebe po prstima.

"Neces pozvati brata unutra?"Upitao me te zarotirao donju usnu.Pogledom punim bijesa i mrznje sam pritisnula vrata,ali nije sklanjao nogu.

"Necu."Sarkasticno sam odgovorila,a on je polako nadjacavo moju snagu...Sve je vise gurao vrata prema meni dok sam ga ja zadrzavala naslonjajuci vrata na leda i tako ga gurajuci prema nazad,ali prostirac/tepih se okliznuo i meni su se noge izgubile kontrolu i Max se nasao unutra sadrzavajuci me da ne padnem...Kog vraga si on umislja?!

"Sta hoces od mene?!"Upitala sam ga tiho,kroz zube,te zavirila mu iza ramena kako bih se uvjerila da nas April ne vidi i ne cuje.Zlobno se osmjehnuo podizuci me iz lezeceg u stojeci polozaj i sjedajuci na kauc dok sam ja pritvorila vrata kuhinje u kojoj se nalazila April.

"Zelim da mi kazes nesto o Harryu."Cim je spomenuo njegovo ime ja sam se naglo okrenula prema njemu.Da opet ne smjera nesto.Ljuto sam ga pogledala,a on je podignuo jednu obrvu da bi je za sekundu vratio dolje.

"Pusti i mene i njega na miru."Rekla sam tiho davajuci mu do znanja da ga se ne bojimo.Ni ja ni Harry...

"Samo mi reci nekoliko rijeci..Nista drugo."Rekao je,a ja sam stavila ruke na bokove rotirajuci donju usnu prema unutra.Kvragu,Summer uvijek to radis kad si radoznala!Prestani!

"Sto hoces?"Upitala sam ga vec zivcano i radoznalo,a on je napravio jedan korak,ali toliko velik da mi je nos skoro dodirivao njegovu bradu.Podignula sam pogled prema njemu i susrela se sa plavim ocima..Jao koliko me samo ta boja nervirala na njemu!Pa cak ni ne zasluzuje da ima tako lijepu boju ociju!

"Jeli istina da te prevario?"Upitao me,a ja sam cim je to izrekao skupila obrve te ga ljutito odgurnula od sebe.Sta njega briga moj zivot?!Kvragu kako sam ga mogla pustiti unutra!

"Reci mi ili cu reci 'sudu' za znak!"Proderao se kroz zube te stisnuo pesnicu...

"Summer!Tko je?!"Cula sam April i njene korake pa sam gurnula Maxa u svoju sobu.Pritvorila sam vrata bas kad je April izisla iz kuhinje te pregledala dnevni boravak.Naslonila sam se na vrata te je nervozno i uznemireno pogledala.Znala sam da ce me procitati u sekundi,ali sam se nadala suprotnom.

"Ma Martin..."Rekla sam te odmahnula rukom ispred sebe trudeci se biti sto uvjerenija.Ne zelim da vidi Maxa tu pa da me ispitivi jer bih onda i nju uvukla u sve ovo...

"Aha..."Rekla je dizuci napola obrvu i zatim opet usla u kuhinju.Cim je zatvorila vrata ja sam usla u svoju sobu te vidjela Maxa na krevetu.

"Dizi se!"Rekla sam malo glasnije jer je zvucna izolacija bila veoma dobra..Cak mozda i najbolja u ovoj rupi od zgrade...Ustao je drzeci nesto u ruci.Kvragu!Harryeva slika!Joj kako si glupa,Summer!

Dangerous life.Harry Styles/Croatian/Serbian/BosnianWhere stories live. Discover now