PART 32-GETTING CRAZY!

414 37 7
                                    

Harry's P.O.V.

"Kvragu,ne znam sto da radim!" Uzviknuo sam te prosao rukom kroz kosu.Dio mene..vjerovao je u sve ono sto mi je Rosemary pokazala,a u drugu ruku...Summer...Zelio sam vjerovati da nije ona kriva,ali..sve je upućivalo da su Rosemaryini dokazi tačni. Uostalom..tu je i Ian.Bože,sta da radim.Napravio sam korak,ali rana na nozi me zaboljela. Jauknuo sam te sjeo na obliznju sofu.Prisjetio sam se svih trenutaka provedenih sa Summer.Mozda grdno grijesim,ali...Gospodar sam.Moji podanici ne smiju vidjeti da se nekom pokoravam,ali jeli vrijedno ovoga?Kvragu rastrzan sam izmedu neceg sto postoji vec 800 godina i sto mi je povjereno na cuvanje i Summer..koja je tu samo godinu dana,a kao da je znam oduvijek.

Summer P.O.V.

Našla sam se u malenoj ćeliji golih zidova,golog poda,i ustvari sve je bilo golo.Besprijekorna.Sterilna.Hladna.Bila je cak depresivnija od Maxove pljesnice. Na svojoj sam koži osjećala hladnoću rešetki s ulaza,čvrstih i nepopustivljih.Mogla sam vidjeti rame muškarca koji je ukočeno stajao pored ulaza u ćeliju i znala sam da su u hodniku bar još četvorica čuvara koje ne mogu vidjeti.Isto tako sam znala da nijedan od njih nece odgovoriti ni dati mi objašnjenje ako ih nešto pitam.Kada je zavladala uobicajena tišina, uzdahnula sam i sjela na ležaj u kutu ćelije.Kao i sve ostalo i on je bio bezbojan i jednostavan.Zurila sam prema gore i odmah me obuzela zbunjenost,previše pitanja je zaokupiralo moju glavicu. Ustala sam i spustila pogled prema svojim sklopljenim rukama.Prvo pitanje je zasto sam ovdje? Prvobitni odgovor je bio i očit:netko je nešto svalio na mene,kao i uvijek.Duboko sam uzdahnula i smirila se.

"Glava će mi pući."Rekla sam očigledno samoj sebi, i uhvatila sam se za glavu.Imala sam tako jako migrenu,da mi se činilo da mi se zidovi tamnice približavaju.Zažmirila sam.Ludim.

"Summer.."Cula sam Rosemary te dotrčala do vrata,iako sam znala da će mi ona zadnja pomoći.

"Je li ti lijepo u novom domu?"Upitala me je i sarkasticno se nasmijala.Mali sitni otvor na vratima sa šipkama mi je omogućavao da vidim njenu riđokosu boju kose,te naočale.Iza tih naočala sijale su predivne plave oči.Bila je starija od mene,mozda 5-6 godina,ali je bila prelijepa. Bar izvana.

"Objasni mi sve ovo."Rekla sam očajno,kao da sam je molila..

"Pa evo ukratko:Harry je saznao za pisma koja ste ti i Ian slali jedni drugom..Vaoou,"obuci nesto sexy",hahahaha!"Njezin podmukli glas je ispunio moju glavu te primio novu dozu pitanja. Skupila sam obrve ne znajući o čemu ženska priča.

"O čemu ti?Kakva pisma?"Rekla sam hvatajuci sipke na otvoru te sam se pribrizila skroz kako bih je sto bolje čula.

"Ne pravi se da ne znaš,draga.Svi smo saznali kako prljavo igras."Rekla je,a ja sam oštro vrisnula od muke jer nisam mogla do nje da joj pocupam umjetne trepavice i uguram ih joj u usta. Svi su zagonetni prema meni!

"Gledaj,kozo,nemoj misliti da nisam primjetila-"tu sam zastala jer me ona doslovno ubila pogledom.

"Sta?"Rekla je poprimajući umjesto podlog osmijeha,zabrinuti pogled. Tad sam odlučila igrati prljavo,i rekla što mi je prvo palo napamet.

"Zaljubljena si u Harrya,zar ne?!"Tad je provukla ruku kroz sipke i uhvatila me za vrat. Šokirana sam stajala,ne pokušavajući sklonuti njene ruke.Stisak joj i nije bio toliko jak,pa sam s lakoćom trpjela,a zatim joj povukla ruku u stranu i nesto joj je hrsnulo u ruci.Ocito sam joj zglob poremetila.Izvukla ju je između šipki a ja sam se zlobno nasmijesila.

"Platit ćeš mi sve.Ovo je samo početak šta ćeš doživjeti!"Viknula je stišavajući samu sebe držeći se za ruku. Nasmijala sam se glasnije,a ona je otrčala uz stepenice. Osmijeh mi je nestao s lica i zateturala sam unazad.Pisma..Kakva pisma sad? Pitala sam svoje misli,te pokušavajući povezati sve.Nikakva pisma mu nisam pisala. Zbunjeno sam sjela na ležaj. O Bože,ko zna šta je pisalo u tim pismima koje je Harry pročitao. Prekrila sam usta rukom,a zatim začula nečiji tutanj niz stepenice,a zatim su se vrata naglo otvorila.Harryevo snažno tijelo se našlo nad mojim nejačkim i nespremnim.Bijesnio je.

Dangerous life.Harry Styles/Croatian/Serbian/BosnianDonde viven las historias. Descúbrelo ahora