PART 30-VENICE!

854 54 4
                                    

*

"Oh Boze!Predivno je."Uzviknula sam gledajuci kroz prozorcic aviona.Harry se samo nasmijesio i nagnuo se preko mene da bi vidio iako mu je milioniti put da dolazi ovdje,a prvi put da ne dolazi sluzbeno i poslovno.

"Svida ti se?"Upitao me i ja sam se veselo nasmijesila klimajuci glavom i zadovoljno gledajuci kroz prozor.Vani su svijetlila svjetla raznih boja...Venecijo,stizem!Pripremili smo se za sletanje i napokon sam krocila na tlo.Hvala Bogu!Uzurbano sam hodala zajedno sa Harryem,deckima i curama...Nagovorila sam i Dani da ide sa nama,ali...sad sam ju samo povrijedila jer je Liam ni ne gleda.Kvragu!Nakon sto smo usli na aerodrom i prosli svu njihovu modernu tehnologiju krenuli smo prema van.Ljetnji topli povjetarac me milovao po kosi i mojim golim nogama.

"Summer,sta si stala?Hajde!"Ubrzo sam cula Perrie kako me doziva i tek tad sam shvatila da ja i dalje stojim van dok su oni svi usli u neki crni kombi.Trgnula sam se i usla unutra.Sjela sam do Harrya i priblizila se njegovom tijelu jer je u autu radila klima pa me malo osamutila nagla promjena jer je vani bilo zapravo i toplo.

"Sreco,sta ti je?"Upitala sam ga dok je ravno gledao ispred sebe.Sumnjivo se ponasa od kako smo usli u avion iz Londona,a ne zeli mi reci sta mu je. Nije reagovao na moje rijeci pa sam ga lagano za bradu okrenula prema sebi.Kovrdze su mu pale preko lica,a njegov lagani smjesak mi nije ulijevao puno nade da je sve ok.

"Nista,Summy.Nista."Rekao je te me poljubio u ruku koja je drzala njegovu bradu.Gotovo sam sigurna da mi je sklonio ruku samo da mu ne bi vidjela oci.Znala sam da kad laze uvijek izbjegava moj pogled.Spustila sam ruku nazad izmedu svojih koljena te se malo odmaknula od njega.Nista.Sacekat cu da dodemo u hotel,kad budemo imali svoj mir..onda cu se dati na posao.

(...)

"Jeli ovo ta?"Upitala sam Harrya dok je nosio jedan crni i jedan tamno crveni kofer.Opet nije nista odgovorio.Stavila sam ruke na bokove dok je on gledao u 'daljinu'. Kao da sam bila prozirna.Misli su mu bile negdje drugdje.Izgledao je tako izgubljen...Ovo me pocinje brinuti,ali...Trpicu dokle budem mogla.

"Harry?!"Dreknula sam na sto je njemu ispao crni kofer iz ruku.Srecom nije se otvorio.

"Tise malo,Summer!Da ta je."Rekao je smireno,ali ipak preplasen na smrt.Uzeo je kofer,a ja sam sumnjivo ga osmatrajuci otkljucala.Da li sam ja nesto pogresno rekla?Uradila?Ili je pak nesto drugo...Kvragu,vlastite misli ce me ubiti!Usla sam unutra i ljepota starog namjestaja me naprosto fascinirala.Harry je stavio kofere u stranu i ne pokazujuci nimalo zanimanja legao na krevet u obuci.Okrenula sam se prema njemu zbunjeno,dok je on samo prekrio lice rukama i izgledao je kao da ce zaspati.Nesto stvarno nije u redu.Ovo nije moj Harry...Da je on..Djelio bi srecu sa mnom,sad bi vjerovatno pricali o svemu sta cemo raditi u ova dva tjedna,a ovaj Harry..Spava!

"Harry!"Zovnula sam ga na sto je on sklonuo ruke s lica te me pogledao,iscrpljujuce.Ako smo dosli cak dovde radi spavanja....Ne znam...Nesto se cudno desava s  njim i to je ocito.Od dolaska u Veneciju on je...nekako drukciji..

"Sta?"Na licu mu se ucrtao lagan znak bijesa,a obrve su mu stvorile neku krivulju.Utisnuo mi je neki osjecaj straha u tijelo i veoma sam se zacudila njegovom reakcijom.Polako se ispravio naslonjajuci se na dlanove svojih ruku.Oblizao je usne sto bi uvijek radio kad je nervozan i ljut,te je dok sam ja trepnula dosao do mene.Ustuknula sam korak unazad,jer njegova nadprirodna brzina i moja neocekivanost se nikako nisu slagala.

"Harry,sta ti je?" Rekla sam,ali glas mi je zadrhtao i izdao me.Priblizio mi se jos vise i izgledao je i djelovao...kao..ovo ce zvucati cudno i smijesno,ali djelovao je kao da je napaljen.Da.Napaljen.Nikad nije ovako nesto radio i nikad bez mog dopustenja.Bio je "razuman",a sad ispusta neke uzdahe kao neki pedofil.

Dangerous life.Harry Styles/Croatian/Serbian/BosnianWhere stories live. Discover now