Hoofdstuk 6

8 1 0
                                    

P.o.v Verndari
Ik loop het kasteel binnen door de donkere lange gangen. Grote deuren die leiden naar verschillende kamers. Als ik verderop een grotere deur zie weet ik dat ik er bijna ben. Het laatste stukje ren ik zodat ik het nieuws zo snel mogelijk kan brengen. Als ik uiteindelijk bij de deur ben klop ik aan en wacht ik op antwoord. "Binnen!" Hoor ik de stem van mijn vader roepen. Ik heb hem allang niet gezien. Ik loop naar binnen toe en zie dat mijn vader op zijn grote troon zit. "Heb je nieuws, mijn zoon?" "Ja de maanfee heeft haar krachten ontdekt."

"Ze heeft wat?!" "Ja vader ze heeft ze ontdekt dus de strijd gaat lastiger worden." "We moeten een plan verzinnen." Na uren te overlegd te hebben met mijn vader hebben we een meesterplan. Ik loop rustig weer door de lange donkere gangen naar mijn kamer. Als ik binnen ben ben ik echt blij dat ik thuis ben. Ik plof op bed en val in slaap.

P.o.v Mayla
Als ik mijn ogen open kijk ik verschrikt om me heen. Waar ben ik? Dan komen de beelden van gister weer terug, ik ben in Amferos. Ik spring uit bed en loop naar mijn kast, hij hangt vol met wit, blauwachtige jurkjes. Ze zijn prachtig! Hoe hebben ze dat zo snel voor elkaar gekregen? Ze weten toch pas sinds gister dat ik een maanfee ben. Hoe komen ze dan aan deze prachtige jurkjes die lijken of ze bij de maanfee horen? Het zal wel ik kan dit alles toch al niet geloven. Dit kan wel zo mysterieus blijven.

Als ik een jurkje heb gekozen doe ik hem aan. Het is een simpel maar mooi jurkje. Het zit losjes en er zit een klein riempje om de middel. Als ik mijn haar heb gedaan loop ik naar beneden, een geur van vers gebakken brood komt mijn neus binnen. Ik heb nu pas door hoe veel trek ik heb. Ik loop snel naar de keuken. Als ik de deur open doe zie ik mijn ouders en zus al zitten. Ik ga er bij zitten en kijk over de tafel, er ligt vers brood met heerlijk beleg. Ik pak wat brood en smeer wat jam erop. "Hoe zit het eigenlijk met school." Vraag ik. "Je gaat hier naar de feeën school. Daar leer je je krachten beheersen, behendig vliegen en vechten." Zegt Daya. "Kom ik bij jou of Feline in de klas?" "Je komt bij Feline in de klas. Zijn moest zich ook aanmelden want zij ging er meestal, maar 1 keer per week heen, omdat het anders opviel bij de mensen op aarde." "We hebben ook over je Feeën naam nagedacht." Onderbreekt mijn moeder Daya. "Welke naam krijg ik?" Vraag ik enthousiast. "In deze wereld ga je...... Luna heten."

"Dat is echt een leuke naam!" "Het betekent maan in het Roemeens." Zegt mijn vader dan. "Maar even terug komend op dat school verhaal." Zegt Daya. "Je krijgt er een uniform van die jou type fee laat zien. Vuur heeft een rode kleur, water aqua blauw, aarde groen en lucht wit. Sommige hebben meerdere krachten at kan je zien aan de stropdas. Als die een andere of meer kleuren heeft dan het uniform, bijvoorbeeld: blauw en wit is het een water en lucht fee. De kleur van het uniform bepaald dan welke kracht je als eerst ontdekt had." Eindigt ze de uitleg. " heb je het een beetje bij gehouden?" "Ja, denk het." zeg ik twijfelend." Maar wat voor kleur heb ik dan?" "Jij hebt een lichtblauw uniform. Jouw stropdas is gewoon blauw omdat jij alle elementen bezit. Als je nog een kracht ontwikkeld krijgt de stropdas die kleur." "Ik snap het geloof ik." "En de kleur van de andere krachten kom je zelf wel achter."

Als we het eten ophebben ga ik van tafel en loop naar buiten frisse lucht zou me goed doen. Ik slenter een beetje door de straten en kom bij een vrolijk plein uit. Het is zondag maar alsnog heel druk op het plein. Ik zie kinderen rondrennen, mensen in en uit winkels lope. De winkels zien er al net zo magisch uit als de huisjes. Even verderop zie ik een bankje staan en fa er op zitten. Ik kijk wat om me heen en zie jammer genoeg Feline of Fiery niet. Ik doe mijn ogen dicht om even te genieten van de zon op mijn huid, het tinteld en is lekker warm.

Dan word het ineens donker. Ik open mijn ogen om te kijken of het niet gat regenen. Van schrik zie ik dat er iemand voor me staat.

"Wat doe jij hier?!"

AmferosDonde viven las historias. Descúbrelo ahora