Hoofdstuk 3

11 1 0
                                    

Snel lopen Feline en ik terug naar het park en gaan weer bij onze vrienden zitten. Dit keer besluit ik om op het bankje te zitten in plaats van tegen de boom. Ik vertrouw het niet meer nu ik weet dat ik een fee ben.

"Heei zijn jullie daar weer?" Zegt Bas "Dat duurde lang". "Sorry" verontschuldigd Feline zich.

Al snel is het avond en neem ik afscheid van mijn vrienden. Maar Feline blijft want zij gaat samen met ons naar Amferos. "Ik ben zenuwachtig" zeg ik dan "hoeft niet het is er prachtig". "Is er oorlog?" Haar glimlach trekt weg en zegt "spijtig genoeg wel Amferos word aangevallen door Drantos" "wie of wat is Drantos" vraag ik nieuwschierig. "Drantos is het land van de slechte feeén, zij willen Amferos overnemen en de feeën als slaven gebruiken. Wij noemen die feeën Fadanen. Wat er toen gebeurt is krijg je wel op school."Wat kunnen we er tegen doen?" "Ergens in een voorspelling stond dat er 2 feeën zouden komen met onbekende sterke krachten" "ik hoop maar dat ze snel komen dan"

Als we de keuken binnen komen staan mijn ouders al klaar om te gaan. "Zullen we gaan?" Vraagt mijn vader. Ik zucht en zeg "komen we dan hier nog wel eens?" "Dat weten we niet" "gaan mijn vrienden zich niet afvragen waar we zijn?" "Maak je maar geen zorgen de tijd daar loopt heel anders."

Mijn moeder begint met het maken van een poort die ons naar Amferos brengt. Ik kijk geïnteresseerd er naar. Als ik straks door die poort stap veranderd mijn leven.

Feline kijkt me aan en vraagt "zullen we?". Ik knik en stap hand in hand met haar door de poort met mijn ouders vlak achter ons.

Met een klap kom ik terecht op allemaal kleurrijke bloemetjes. Verbaasd kijk ik om me heen en zie Feline naast me zitten. Even later vallen mijn ouders achter ons.

Ik sta op en zie waar ik ben op een open plek.Om de open plek staan een raar soort bomen. Die er kleurrijk uitzien. Het is hier echt prachtig.

Ik draai me om en zie dat mijn ouders ook zijn opgestaan. "Het is prachtig he?" Zegt mijn moeder. Ik knik en kijk nog eens om me heen. "Waar moeten we heen?" "Om hier weg te kunnen moet je transformeren in een fee" zegt mijn moeder. "Ik weet niet hoe" zeg ik treurig. "Als je je goed concentreert op het gene wat je wil gaat het vanzelf."

Ik doe wat mijn moeder zegt maar het lukt niet. Teleurgesteld kijk ik naar mijn moeder. "Probeer het nog maar een keer". Ik concentreer me weer dit keer met mijn ogen dicht. Ik voel meer energie door mijn lichaam stromen maar verder gebeurd er niks. "Ga verder" zegt Feline als ze ziet dat ik opgeef. Nog een keer probeer ik me te concentreren en ik voel nu sneller energie door mijn lichaam stromen. Ik vergeet alles om me heen en dan gebeurt het. Ik draai vanzelf een rondje en verander in een fee.

"OMG het is gelukt" schreeuw ik als mijn transformatie klaar is. Verbaasd kijkt mijn moeder naar mijn vleugels. Zelf kan ik niet goed zien hoe het eruit ziet. " wat is er?" "Je.. je vleugels ze.. ze gloeien". "En wat betekent dat?" "Dat betekent dat jij een speciale fee bent, we moeten nu direct naar madame Moira toe" "ho wacht eens even ik wil eerst wel eens die tweelingzus van me zien" "oh ja dat is waar ook."

Iedereen begint te vliegen en vergeten dat ik niet weet hoe het moet. "Hallo? Vergeten jullie niet iets?" Roep ik naar boven. Al snel komt Feline naar beneden. "Sorry we waren vergeten dat jij nog niet kan vliegen."

"Oke als eerst moet je proberen je te concentreren en te denken dat je omhoog wil." Ik probeer het en mijn vleugels beginnen wild te fladderen maar ik kom niet omhoog. Ik doe mijn ogen open en weer dicht en probeer het nog eens. Dit keer kom ik een klein beetje los en zak direct weer op de grond. Teleurgesteld kijk ik naar Feline en zeg" het lukt niet, het gaat me nooit lukken." "Als je zo denkt dan gaat het inderdaad niet werken."

Opnieuw sluit ik mijn ogen en concentreer me. Opnieuw kom ik omhoog maar ik ga steeds hoger en hoger. "Ik vlieg ik vlieg" roep ik blij uit. Nu komen mijn ouders en Feline maast me vliegen en kijken me blij aan. "Mooi dan kunnen we nu gaan" zegt mijn vader en gaat voor op vliegen.

AmferosWhere stories live. Discover now