Bölüm - 38

5K 253 39
                                    

Derin küçük yaşlardan beri teyzesini sık göremese de onu her gördüğünde çok sevinirdi. Jale için Derin'in annesi Mine'nin zıttı denebilirdi. Mine kuralcı, ciddi ve ağır başlı iken Jale ise rahat, eğlenceli ve anı yaşayan birisiydi. Bu sebeple Derin ne zaman teyzesi ile vakit geçirse çok eğlenirdi. Jale ile vakit geçirmek Derin için macera demekti ve bu Derin'in içinde bulunduğu yalnız ve soğuk hayatta hareketli ve hayat dolu bir şeydi.

Derin Selin'e çok fazla belli etmemeye çalışsa bile Jale'nin ebeveynlik yapacağı düşüncesinden rahatsızlık duyuyordu. Evet Derin teyzesini çok seviyordu. Teyzesi hayat dolu ve eğlenceli biriydi ama iyi bir ebeveyn olabilir miydi?

Belki de Derin bunu çok fazla kafaya takmıştı. Belki de Jale'nin Selin ve kardeşine gardiyanlık yapacak olması sadece göstermelik olacaktı. Belki de teyzesine bir şans verilmeliydi ve Derin'in annesinin düşündüğü gibi bu Jale'nin biraz sakinleşip düzenli bir hayat kurmasına yardım ederdi.

Jale yavaş adımlarla yemek masasına doğru yürürken Mine Hanım dışında herkes sessizce ona doğru bakıyordu. Selin bundan sonra ona ve kardeşine bakacak kadını, Derin'in teyzesi de olsa ilk kez gördüğü için Jale'yi gördüğü anda gerilmeye başlamıştı. Derin Selin'in gerginliğini fark ederek masanın altından kendi elini Selin'e doğru uzatıp sevgilisinin elini buldu ve hafifçe tutup Selin'e doğru baktı.

Selin'nin gözlerinden bir çok duyguyu aynı anda yaşadığını görebiliyordu. Selin bu güne kadar iki farklı aileye sahip olmuştu ve bu iki aile de onu hayal kırıklığına uğratmıştı. Bu sefer her şey yolunda gidebilecek miydi? Selin ne kadar endişelense de Derin onun elini tuttuğu anda rahatlamaya başlamıştı.

Derin'le çok uzun zamandır birlikte değillerdi hatta çok kısa bir zaman geçmişti o sözde randevu olan yemeğe çıktıklarından beri. Ancak Selin Derin'e nedenini bilmese bile her şeyiyle güveniyordu ve bu sefer yalnız olmadığını biliyordu. Selin bunun nedenini bir türlü bulamasa bile aklına gelen tek açıklama aşktı.

Mine uzun zamandır görmediği kardeşini gördüğü anda hemen ayağa kalkıp kardeşini karşılamıştı. Jale bunu garipsemiş olsa bile ablasına geri sarıldı. Yine de Jale bunun nedenini merak ediyordu. Ablası ona büyük ihtimalle üniversite okumaya gittiğinden beri sarılmamıştı. Her zaman otoriter ve soğuktu ancak onu sevdiğini biliyordu. Mine olan her şeyden sonra kardeşinin iyi olduğunu bildiği için mutlu olmuştu ve son günlerde yaşanan her şeyden sonra kızına yardım edip onu mutlu etmek için Jale'ye ihtiyacı vardı.

Jale ve Mine birbirlerinden ayrıldıktan sonra Mine yerine geri oturdu ancak Jale yavaşça masada gözlerini gezdirdi. Selin ile göz göze geldiğinde bir süre merakla genç kıza ve ardından gözlerini Elif'e çevirip ona baktı. Ardından Derin'e gülümseyerek "Neler kaçırdım?" diye sorarken bütün bunlar olurken kendisi için hazırlanan yere oturdu.

Yaklaşık bir beş dakika boyunca herkes sessizce yemeğini yedi. Selin ve Jale ara sıra merakla birbirlerine bakıp göz göze geliyorlardı ve her seferinde Selin gözlerini kaçırıp Derin'in elini daha da sıkıyordu. Bir süre sonra Derin eli biraz acımaya başlasa da hiçbir şey demedi. Selin'in gerginliğini anlayabiliyordu ancak buna gerek yoktu. Evet Derin'in de şüpheleri vardı ama Jale çok eğlenceli ve akıllı birisiydi. Derin teyzesinin Selin'le çok rahat anlaşacaklarını düşünüyordu.

"Selin teyzem çok iyidir evet biraz havalı ve ukala görünüyor olabilir ama duvarları indiğinde aslında komik ve kafadır. Ondan sakin ol. Ben yanındayım."

Derin Selin'e doğru eğilerek kulağına fısıldamıştı. Her ne kadar Derin'in sözleri Selin'i rahatlatsa da Selin'in tenine değen Derin'in sıcak nefesi onu heyecanlandırmıştı.

YANLIŞ ANLAŞILMA (gxg)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin