Nudný večer

280 23 1
                                    

HARRY

Prejde pár dní, s celou rodinkou a Jane chodíme po obchodoch, reštikách, každý večer nechýba kino. V sobotu sa rozhodneme ísť von, zavolá nás Zayn, hádam že kvôli Jane, aj keď píše mne. Rodičia tak majú celý dom pre seba, v tejto zime sa nedá, preto moje auto. Niežeby sa zo mňa stával abstinent, ibaže nemám chuť.

„Bude sranda!" mädlí si ruky Jane, určite kvôli sexu. Keby ja viem so stopercentnou istotou, že si dnes konečne pichnem, tiež by som si zahrieval ruky. Zas tá krčma...posadáme si, každý si objedná pitie, ktoré najviac otupí ich zmysly, len ja som na pivku. Obzerám sa, či tu nie je niekto, s kým by som dnes mohol stráviť noc, je ich tu dosť.

„Ahojte!" zvolá už odo dverí Louis s Niallom, riadne podnapití. Oči sa mu lesknú jak dve naleštené gule, odvrátim sa od neho. Pripadá mi úbohé riešiť problémy práškom, ktorý ľudí väčšinou dostane ešte do väčších malérov. Sedím medzi Jane a Gemmou, aspoň že tak.

„Zdravím Harry." Podám si s Niallom ruku, s ním som sa zatiaľ ešte nevidel.

„Daisey, poprosím ťa pre všetkých dvojité vodky a pivo k tomu!" K tomu ju objíme okolo pásu a vlepí jej pery na červené líca. „Ľudia, mám pre vás novinku!" popritom ako padá na sedačku sa smeje. Jednou rukou obmotá Quidov krk, pri tom ho vôbec nepozná. Nie som zvedavý, na jeho dôvod, prečo si zas fetol. Odomknem si mobil, ťuknem na hru, ktorú vidím ako prvú.

„Akú?" spýta sa Jane, so Zaynom už majú prepletené ruky.

„Dnes som si prenajal priestor v meste a budúci týždeň otváram novú posilňovňu!" Tľapne si s Liamom, určite na tom pracovali spolu.

Ach Bože! Komu som čo urobil, nudím sa! Čakám na dvojitú vodku sťa na spasenie, bez štrngnutia to do seba vovalím, kým ostatní šokovane zazerajú.

„Nepripiješ si s Louim?" šepne Gemma, pri tom ma silno kopne do lýtka. Nadvihnem pohár piva, neprestajne sa vpíjam do sfetovaných očí.

„Tak, Louis, nech ti všetko vyjde tak, ako si želáš." Jeho nútený úsmev vidíme všetci, poteší ma to. Štrngneme a ďalej si moc vecí nepamätám. Nudnejší večer som snáď nezažil, nikto nechce ísť hrať biliard ani kalčeto, stále sa ho vypytujú na podrobnosti ohľadom posilky a pijú - ja dvojnásobne. 

Podgurážene sa postavím o pol jednej na nohy.

„Udi!" Nechcel som tak na Gemmu skríknuť, ibaže som opitý.

„Kam ideš?"

„Sestrička, staraj sa o seba, dobre?" Štíknem si.

„Niečo som sa spýtala tak odpovedaj!" Je staršia o... tri-štyri roky? Hah, už ani neviem. Otočím sa na druhú stranu, Jane so Zaynom sú tu neni, kedy sa vyparili? Rozosmejem sa na nich, a pridržiavam sa steny, ako sa usilujem dostať cez Nialla a Liama.

„Čaute!" Pred odchodom im zamávam, stihnem začuť Gemmu: „Ale on je tu na aute!"

LOUIS

A čo keď je? Jeho sračky, vždycky sa sem drbe na aute, ja oňho strach nemám. Pil aj pred pár dňami a zvládol ma ku nemu zaviesť, prečo by to dnes malo byť iné? Mám svoje problémy, a nie je ich málo.

„Quido, vypadni za ním." Gemma ukáže prstom na dvere.

„Je dospelý, keby ma zbadá, určite mi vynadá." Presne, nikto nepotrebuje počúvať Harryho sprosté výčitky. Nakoniec sa aj tak postaví – lebo ženám sa nedá odporovať. Dopijem posledok piva, zadívam sa na krásnu Gemmu. Je tak krásna a našla si tohto škaredého poserka, čo na ňom videla? Prachy? Pochybujem, veď ešte neplatili ani jedno kolo a počíta jej každú cigaretu, čo vyfajčí.

„Čo zízaš?" zarehoce sa.

„Si pekná." Odvetím z mosta do prosta, dievča sa okamžite začervená a roztrasene si zapáli. Určite nie je zvyknutá na takéto reči, ja by som jej to vravel každú chvíľu, keby je moja.

„Louis, si opitý. Nič proti Gemma." Rozosmeje nás Liam. „Mal by si ísť aj ty, Eleanor ti už nespraví len monokel." Ešte jedna prihlúpla poznámka a jebnem mu. Nech si radšej dáva pozor na Sophiu, aby nedopadol jak ja.

„Harry odišiel,"

„Nechal si ho odísť v takom stave?!" skočí mu s krikom do reči žena, ktorá sa mi každou sekundou páči viac.

„Už keď som prišiel von, tak sedel v aute a v ruke mal kondómy alebo čo." Úsmev mi skamenie, išiel si s niekým zatrtkať? Ale veď čo, nezáleží mi na ňom! Preglgnem a objednám ďalšie kolo, posledné tento večer.

*

Netuším, koľko hodín prešlo, ale z krčmy idem von v Niallovom doprovode. „Prespíš u mňa, ok?"

Rýchlo pokrútim hlavou, prečo som sa tak opil?! Nemal som dôvod...či? V tom mi v zadnom vačku zavibruje mobil, naozaj sa snažím, ale nepodarí sa mi ho vytiahnuť, nechám to na Niallovi.

„Prosím?... To som ja Niall... Hej, je tu pri mne, ale nie je schopný hovoriť je totálne na šrot."

„Kto ti je na šrot, do piči? Daj mi to sem!" načiahnem sa mobil, blonďák je však rýchlejší.

„Aha, to je blbé... Prídeme za tebou, dobre?" Hovor zruší, ale nič nepovie.

„Hej! AJ niečo povieš?"

„To bol Zayn." Nadvihnem obočie, čo sa mu nepodarila spraviť Jane, alebo čo? „Vraj je uňho Harry, dosť ožratý a snaží sa Jane dostať do postele, nevedia si s ním rady." Vytriezvem, naozaj. Z ničoho nič nepotrebujem Niallovu oporu, pridám do kroku, až takmer bežím. Ignorujem kamarátovo volanie, aby som počkal, lebo za mnou nestíha.

Bez zaklopkania vtrhnem do domu, na poschodí začujem nehorázny smiech a občasné mumlanie. Schody beriem po dvoch a uvidím tú hrôzostrašnú scénku na chodbe. Harryho vlasy sú všade po zemi, našťastie sa stihol podstrihnúť len pod uši, vytrhnem mu špicatý nástroj z rúk.

„Ste jebnutí?! Čo ste s ním spravili?!" Stále sa smejú, Harry sa začne šticovať a pomalým tempom hlavou búchať do steny. Kvoknem si k nemu a nadvihnem ukazovákom bradu. „Harry, vnímaš ma?" Neprestáva sa udierať a ubližovať si. Preto mu vezmem tvár do dlaní a nasmerujem si jeho pohľad do môjho. „Harry," Je totálne mimo, k tomu začne vracať bez toho, aby ho naplo, proste mu to len začne tiecť z úst.


Okay, tak pridala som trošku korenia do tejto Larry poviedky :D Tešíte sa? :D No a zas nehejtujte Zayna s Jane, ok? :D V ďalšej časti uvidíme, čo sa s Harrym stane. :) 

A viem, žiadny extra Larry moment, ale nemôžme byť hŕŕŕŕbŕŕŕŕ :D 

Old trueloveWhere stories live. Discover now