"Akoby ho to bolelo"

442 43 0
                                    

Ahojte dievčatá krástne! Trochu mi to trvalo aj tak je to dosť krátke, ibaže nie je času a ani nápadu :D Hádam na teraz stačí, nie? V ďalšom diely už bude tá známa oslava Harryho návratu ;)

„Harry, nechcem ti nič hovoriť, ale každú chvíľu by mal prísť Louis. Nemyslím si, že práve teraz je tá pravá chvíľka, aby ste sa stretli." Šepne Liam ponad stôl.

„Vy ste ešte nezahrabali vojnovú sekeru, po toľkých rokoch?!" Zvolá Sophia k Bohu.

Dopijem svoje prvé pivo, druhé nechám nedotknuté a odpoveďou na Liamovu radu je, že sa postavím. Potichu ich pozdravím, inak by som sa prinajlepšom rozplakal. Sekundy kráčaniu ku autu, sa mi zdajú nekonečné, pretože po celú tú dobu v sebe dusím emócie. Keď konečne sedím za volantom a hľadím do blba, prebehne mi hlavou, ako to Liam myslel. Veď o nás nevedel, tajil som to pred ním. Vravel mu niečo Louis? Ak áno, prečo, keď sa tak o mňa bál vďaka Thomasovi? Pred všetkými sme len dávnymi nepriateľmi, len pre mňa je dávny milenec (old truelove).

Louis

Vojdem do našej obľúbenej krčmy, v žilách mi koluje posledok Zmyslu, škoda že som ho nevidel ani nepočul vo svojich predstavách, asi to bolo zle namiešané alebo moja hlava to všetko spojené s ním, nechce prežívať znovu. U Daisey si nechám načapovať pivo, avšak hneď ju stopnem, keď na našom stole zbadám čerstvo načapované. „Diky kámo." Poviem ku Liamovi, Sophia vtedy naduto odíde hlavným vchodom. „Stalo sa niečo?" odpijem si.

„Za to pivo poďakuj niekomu inému." Zamrmle si popod nos s pohľadom upreným niekam do rohu miestnosti. „Bol tu, Louis, pred dvoma minútami sedel na tvojom mieste a to pivo bolo preňho. Ibaže som mu radšej poradil, aby vypadol." Pozrie sa ku mne, ku človeku, ktorému kyselina vystúpi do krku. „Sophia sa nahnevala a on... On vyzeral akoby..." pokrúti hlavou.

„Akoby čo?!" zúrim.

„Akoby ho to bolelo."

Uvedomenie, že keby prídem skôr a konečne ho porokoch uvidím, mi do očí naženie slzy. Avšak sme medzi ľuďmi, pred ktorými saemócie neukazujú. To je dôvod, prečo pohodím nad Liamovými slovami rukoua plnými dúškami začnem piť. Nemôžem sa ľutovať, robil som to dlhémesiace, predsa len mám Edwarda a Eleanor, ktorí ma milujú a jamilujem ich, hoc som neni šťastný.


Old trueloveWhere stories live. Discover now