08.

343 15 2
                                    

Pov Jordan.

Langzaam loop ik mee met Sarah en Ellis. Ik loop arm in arm met hun.

"Je moet echt niet meedoen met gym als je je niet lekker voelt." Zegt Ellis.

Ik knik zacht. Ik voel me totaal niet lekker, maar we hebben nu gym en ik heb geen briefje mee dat ik niet kan mee doen. Ik had aan de conciërge gevraagd of hij me kon ziek melden, maar mijn ouders zijn niet thuis dus niemand kon opnemen.

Als we aankomen bij de gymzaal staat de docebt al te wachten. "Hebben we er weer zin in?" Vraagt hij enthousiast.

"Meneer, ik voel me echt niet lekker, maar ik heb geen briefje." Zeg ik zacht.

"Dat is jammer, dus dat wordt mee gymmen." Zegt hij en hij haalt zijn schouders op.

"Meneer, dit kunt u niet maken! Ze is helemaal warm, voel haar voorhoofd. Ziet u niet dat ze zich ziek voelt?" Zegt Ellis.

"Dan moet je je maar ziek melden." Zegt hij.

"Dat heeft ze allang gedaan, maar haar ouders zijn niet thuis dus ze mag niet weg." Zegt Sarah.

"Dat is jammer dames, maar nu omkleden. Ik zie al dat je geen gymkleren hebt, dus ik haal alvast een setje kleding." Zegt hij en hij loopt weg.

Even later kleed ik me sloom om in de kleedkamer. Ik voel me zo beroerd. Mijn hoofd doet pijn, ik heb het koud, maar zweet me rot én nu moet ik toch gaan sporten. Die man spoort niet. Ik haak mijn arm in die van Sarah.

"Je moet gewoon weggaan als je niet meer kan. Die man kan in de shit vallen." Zegt ze glimlachend.

Ik knik zacht en we lopen naar de gymzaal.

We gaan op de banken zitten en wachten op de docent, die gaat uitleggen wat we gaan doen. "Fijn dat iedereen er eindelijk is en dat niemand een briefje heeft ingeleverd. En dat betekent dat we vandaag de piepjes test gaan doen." Zegt de docent vrolijk.

"Ah, nee!" Zuchten een paar kinderen.

"Iedereen is er, dus dan hoeft niemand het in te halen, tenzij het een onvoldoende wordt." Zegt de docent. Hij loopt naar de radio en we moeten allemaal bij de gele streep staan. Hij zet de radio aan en als het piepje afgaat lopen we rustig naar de overkant. Het piepje gaat steeds wat sneller, waardoor je steeds wat harder moet lopen.

Ik hijg al als we maar drie keer hebben gelopen.

Sarah pakt mijn hand vast en trekt me zachtjes mee naar de overkant. "Leun maar een beetje op mij." Zegt ze glimlachend.

Ik glimlach kleintjes en steun een beetje op haar tijdens het lopen. Langzamerhand gaan we zachtjes rennen. Ik zie een paar zwarte vlekken voor mijn ogen, maar ik wil niet opgeven. Ik wil niet zwak zijn. De vlekken worden groter en ik stop met lopen. Ik val met een harde klap op de grond en dat is het laatste wat ik weet.

🌸

Ik zit thuis op mijn bed voor me uit te staren. Ik kijk op als ik een lauwe washand op mijn voorhoofd voel.

"Ga maar liggen." Zegt mam bezorgd. Ze helpt me met liggen en legt de deken over me heen. "Ik ga je even temperaturen." Ze stopt de thermometer geval in mijn oor en haalt hem eruit als ze een piepje hoort. Mam's ogen worden groot. "Ach meisje toch. Je hebt 39,7.. Ga maar slapen en roep als er wat is. Ik ga denk ik even de huisarts bellen om te vragen of we er heen moeten.." Zegt ze bezorgd.

Ik knik sloom en sluit meteen mijn ogen.

🌸

Ik word wakker van wat gepraat.

"Hey." Zegt mam glimlachend. "Hoe voel je je?"

Ik haal mijn schouders op.

Ze legt haar hand op mijn voorhoofd. "Je bent nog steeds erg warm. Ik heb de dokter gebeld en hij zei dat als je morgen nog steeds boven de 39 graden koorts hebt, dat je dan moet bloedprikken." Zegt ze.

Ik schud mijn hoofd en mompel wat.

Mam stopt het temperatuur ding weer in mijn oor en ze kijkt erop als ze een piep hoort. "39,2. Dat is al beter." Zegt ze.

Ik knik zacht.

"Waarom had je mee gedaan met gym?" Vraagt mam.

"Dat moest van die man." Mompel ik.

"Als dit nog een keer gebeurt, moet je gewoon je grenzen aangeven. Het is niet goed dat je hebt mee gerent terwijl je ziek bent. Je moet écht je grens aangeven." Zegt mam.

"Jaha." Mompel ik.

"Ga nog maar lekker slapen. Ik maak je straks nog wel wakker, dan ga ik je weer temperaturen en dan kan je weer een paracetamol innemen." Zegt ze en ze loopt weg.

Meteen val ik in slaap.

🌷🌷🌷

Hey!

Vandaag is mijn laatste stage dag en daarna één week vakantie! Misschien ga ik wat vaker in de vakantie uploaden, als jullie dat leuk vinden!

Dus laat het weten wat je wil!

Kusjes 💋.

Teenage life ✘ Deel 2Where stories live. Discover now