11.

362 19 9
                                    

Pov Jordan.

Snel leg ik een paar broodjes im de vitrines. "Goedemiddag, kan ik u helpen?" Vraag ik aan de klant die de bakkerij binnen stapt.

"Hallo, ik zou graag één volkoren bruin brood willen en twee croissants." Zegt de vrouw.

Ik knik en pak achter me een volkoren bruin brood en leg die op de toonbank. Ik pak een zakje en stop daar twee croissants in. Ik doe wat op de kassa. "Dat wordt dan 7,50 alstublieft." Zeg ik vriendelijk. Ik pak een tasje en stop daar het brood en het zakje erin. Ik neem het geld van de vrouw aan en leg die in de kassa. "Wilt u de bon mee?" Vraag ik.

"Nee dankjewel." Zegt ze.

Ik geef haar het tasje. "Oké, nog een fijne dag verder." Zeg ik beleefd en ik gooi het bonnetje weg. Ik loop naar achteren en pak een kar vol met verschillende soorten brood. Ik neem de kar mee en leg de zak met wit brood bij de andere witte broden.

"Gaat alles goed?" Vraagt Blue.

"Ja." Zeg ik. "Bij jou?"

"Ook goed. Ik heb alles nagekeken en we hebben genoeg op voorraad." Zegt Blue. Ze pakt een kruk en zet wat bruin brood op de bovenste plank. Blue werkt ook in de bakkerij. Ze heeft blauw haar en blauwe ogen.

"Top." Zeg ik.

Onze baas komt aanlopen met nieuwe stokbroden en croissants. "Het is bijna twaalf uur, dus het wordt zometeen wat drukker. Als jullie hulp nodig hebben druk dan op het belletje." Zegt hij en hij zet de bak met brood neer op de toonbank.

"Komt goed." Zeg ik en ik doe handschoentjes aan. Ik leg de stokbroden netjes op de planken achter het glas, onder de toonbank. Ik kijk op als het belletje van de deur gaat.

Er komt een groepje meisjes binnen wandelen, die waarschijnlijk buiten aan het chillen waren.

"Kan ik jullie helpen?" Vraagt Blue vriendelijk.

"Ja, we willen graag vijf witte stokbroden van 15 centimeter en.." Begint een meisje.

Ik pak een zak en stop daar vijf witte stokbroden in. Als ik het doe dan hoeft Blue dat niet te doen en dan zijn we sneller klaar. Zo helpen we elkaar vaak.

"En vijf donuts." Zegt een ander meisje.

"Welke donuts willen jullie?" Vraagt Blue, die snel wat tikt op de kassa.

"Drie met witte chocola en de andere twee met bruine chocola." Zegt het meisje.

Ik pak nog twee zakjes en geef er eentje aan Blue. Ik stop de drie met witte chocola in een zakje en Blue stopt de andere twee in het andere zakje. "Willen jullie er een tasje omheen?" Vraag ik.

"Nee dat hoeft niet." Zegt iemand.

Ik knik en leg de drie zakken voor hun op de toonbank. Ik draai me weer om en leg de vers gebakken croissants op het plankje in de vitrinekast. Als ik klaar ben met alle broodjes zie ik dat de meisjes uit de bakkerij lopen. "Goedemiddag, kan ik u helpen?" Vraag ik aan de vrouw die een klein kindje op haar heup heeft.

"Ik wil graag één tijgerbrood en één bruin brood." Zegt de vrouw.

Ik knik en pak allebei de zakken brood. Ik leg die op de toonbank en tik het in op de kassa. "Mag u dochter een kaasstengel?" Vraag ik.

De vrouw knikt.

"Wil je een kaasstengel?" Vraag ik aan het kleine meisje, die knikt. Ik glimlach en geef haar een vers gebakken kaasstengel. Ik doe de broden in de tas en ik krijg het geld van de vrouw. Ik stop het bonnetje in de tas en geef het daarna aan de vrouw. Ik kijk op de klok en zie dat het nu pauze is voor mij. "Ik ben even buiten, want ik heb pauze." Zeg ik tegen Blue. Ik pak wat croissants en stop die in een zak. Ik leg tien euro in de kassa en reken ook echt af. "Tot straks!"

"Tot zo!" Zegt Blue.

Ik loop naar buiten en ga daar op het bankje zitten. Ik heb afgesproken dat Thomas in de pauze komt, dan kunnen we samen een broodje eten, want hij was in een skatepark met een paar vrienden. Ik zie hem al komen en ik geef hem een knuffel.

"Oeh, lovebirds." Zegt een van zijn vrienden.

Ik lach en schud mijn hoofd. "Ik heb wat broodjes voor ons gekocht." Zeg ik en ik laat iedereen er eentje uit de zak pakken. Ik pak er ook een en ik ga weer op de bank zitten.

"You look cute." Fluistert Thomas in mijn oor, waardoor mijn wangen rood kleuren.

"Oh ja? En waarom dan?" Fluister ik terug.

"Je hebt je mooie haren in een staart en een schort om, en je bent zo wie zo al schattig." Zegt Thomas zacht. Hij eet zijn croissant op.

Ik glimlach verlegen en eet mijn croissant ook op. Ik kijk op als de deur van de bakkerij open gaat.

"Je pauze is voorbij. Nu heb ik pauze." Zegt Blue die meteen een sigaret opsteekt.

Ik knik en geef Thomas een knuffel. "Tot later." Zeg ik tegen de jongens.  "En ik dacht dat jij gestopt was." Zeg ik tegen Blue.

"Was gestopt, ja." Zegt Blue lachend. Ze gaat wat verderop staan en houdt daar haar pauze.

Ik loop snel naar binnen en pak een nieuwe kar. Dit keer heb ik de taarten en cupcakes die ik in de vitrines moet leggen.

🌸

Ik ben verrast als ik Thomas op het bankje zie zitten voor de bakkerij. "Wat doe jij nou hier?" Vraag ik.

"Jou naar huis brengen." Zegt hij glimlachend. "De jongens en ik waren nog lang in de skatepark, dus toen dacht ik, ik fiets naar jou toe en dan fiets ik met je mee naar je huis."

"Leuk!" Zeg ik blij en ik haal mijn fiets van het slot. Ik stap op mijn fiets en fiets richting mijn huis. "We eten pizza, wil je mee eten?" Vraag ik.

"Heb je genoeg pizza's dan?" Vraagt Thomas.

"Vast wel. Anders krijg je de mijne en dan eet ik wel wat anders." Zeg ik.

"Nee, dan delen we hem wel." Zegt Thomas. Hij steekt zijn hand uit, die ik maar al te graag aanpak. Hand in hand fietsen we naar mijn huis.

"Vinden je ouders het goed dat je dan niet thuis eet?" Vraag ik.

"Ik doe dat wel vaker niet, want ik ga vaak met een vriend wat eten halen enzo, dus ze vinden het niet erg." Zegt Thomas.

"Mooizo." Zeg ik glimlachend.

🌹🌹🌹

JONGENS! Ik heb gisteren mijn allereerste tattoo laten zetten!

Kusjes 💋.

Teenage life ✘ Deel 2Where stories live. Discover now