Hoofdstuk 21

1.4K 33 1
                                    

Niall pov.

‘‘Kom binnen!’’ Midden in de zin sloeg Harry's stem over en ik beet lichtjes op mijn lip om niet te lachen. Het klonk schattig.

Ik deed de deur open en stond ongemakkelijk in de deuropening terwijl Harry naar zijn voeten keek. Toen hij opkeek kreeg ik de moed om eindelijk iets te zeggen.

‘‘Hoi.’’

‘‘Eh... hoi. Je mag wel eh- binnenkomen of zo,’’mompelde Harry, zijn stem trilde, maar eigenlijk mocht ik daar niks over zeggen, mijn hele lichaam trilde ook als een rietje. Langzaam deed ik de deur achter me dicht en liep langzaam naar Harry's bureau, waar ik op zijn bureaustoel ging zitten.

‘‘Dus eh-’’

‘‘Ja, zeg dat wel.’’

Beiden wisten we niet wat we moesten zeggen, maar uiteindelijk begonnen we toch te praten.

‘‘Sorry,’’mompelde ik,‘‘dat ik vanmiddag op je viel en dat ik het je vertelde en sorry dat ik verliefd ben en sorry, oké? Het spijt me.’’

Harry's mond viel open. ‘‘Nee, nee! Van vanmiddag was het een ongeluk, dat is niet jouw schuld en dat je het vertelde maakt me ook niet uit... Niall ik weet niet hoe ik daarop moest reageren en ik werd bang, ik wist niet wat ik moest denken en het spijt mij, Niall. Het is niet jouw schuld dat je verliefd op me was en het is gewoon mijn schuld allemaal. Ik ben blij dat je nu gewoon samen bent met Charlie, echt waar, maar het verbaast me wel en oh sorry Niall!’’ 

Huilend viel Harry in mijn armen en ook mijn ogen begonnen te tranen, had Harry het niet begrepen? Dat Charlie en ik niet écht samen waren? Dat ik nog steeds smoorverliefd op hem was? Dacht hij dat het zo snel overging? Dacht hij dat echt, of wilde hij dat?

De tranen liepen over mijn wangen en ik keek Harry aan. ‘‘Harry, ik ben nog steeds verliefd op je. Dacht je dat ik jou ooit voor iemand anders ik kon ruilen? Harry, jij bent alles...’’

Snikkend keek Harry op. ‘‘En Charlie dan?’’

‘‘Charlie is... Charlie is mijn beste vriendin, Harry. Charlie steunt me. Charlie helpt me. Charlie... Charlie zit zelfs in een nep relatie met mij, zodat ik kan verbergen dat ik godverdomme verliefd op je ben. En om je jaloers te maken... Harry, dacht je nou echt dat ik je niet meer leuk vond?’’ Mijn stem was meerdere keren overgeslagen en Harry keek beschaamd op, zijn hoofd uit mijn nek halend. Hij wilde weglopen, maar ik klemde mijn armen om hem heen.

‘‘Harry, vertel alsjeblieft de waarheid.’’

‘‘Ik dacht dat je me niet leuk vond, niet aardig en dat je met niet wilde en dat je over me heen was en dat je-’’ Ik legde midden in zijn zin mijn hand op zijn mond.

‘‘Hoe kon je dat nou denken? Zag je niet hoe ik naar je keek? Hoe jaloers ik was als Louis weer eens je hand vastpakte en ik me besefte dat ik dat nooit zou kunnen doen? Harry, ik val niet eens op meisjes...’’

De mond van Harry hing nu ongeveer al op de grond en ik trok hem steviger tegen me aan.

‘‘Niemand kan mij laten voelen wat ik voor jou voel en jij doet het niet eens expres. Harry, ik houd van jou, met heel mijn hart. En niemand kan daar iets aan veranderen, Harry, niemand.’’ Nu ik mijn hart had uitgestort bij Harry voelde ik me opgelucht, maar ook bang. Voor hoe Harry zou reageren.

‘‘Ik dacht dat... Niall, ik moet hier even over denken hoor,’’zei Harry eerlijk, terwijl hij zich uit mijn greep wurmde.

Ik knikte begrijpend en stond op. ‘‘Als je maar niet vergeet dat ik de waarheid spreek Harry.’’

Langzaam liep ik naar de deur en net toen ik de deurknop vast had pakte Harry mijn hand en draaide me om.

Voordat ik het wist waren zijn lippen op de mijne geplant.

Baking Love [NARRY] One Direction BromanceWhere stories live. Discover now