Hoofdstuk 3

1.7K 26 2
                                    

Kerstavond

Niall pov.

Charlie zette de borden met gebakken kip en friet voor ons en nadat ze haar eerste hap had genomen begon ze te praten.

‘‘Vertel me over Harry, alsjeblieft? Ik zal niet oordelen!’’ Ze trok er een schattig gezichtje bij en ik kon haast niet weigeren.

‘‘Harry is... het mooiste, beste, liefste persoon die ik ooit in mijn leven heb ontmoet. Het is een van mijn beste vrienden.’’ Ik struikelde over het woord vrienden. ‘‘Ik mag blij zijn als hij me nog een van zijn beste vrienden noemt.’’

Charlie keek me meelevend aan,‘‘Ga verder.’’

‘‘Hij, een paar andere jongens en ik zitten in een band, One Direction. We zijn redelijk beroemd en we hebben al door Europa getoerd. Dag en nacht waren we samen, de hele band, op een kluitje. En hoe langer en meer ik naar Harry keek... ik had het pas door toen we halverwege de tour waren.’’ Mijn stem begon weg te zakken en ik had een brok in mijn keel. Ook mijn ogen begonnen te tranen en om het te negeren nam ik een hap kip.

‘‘Het is zeker niet iets waar ik trots op ben, of was, maar ik heb het geaccepteerd. Ik ben homo en Harry is mijn houvast. Ik snap niet hoe ik het niet kon weten, het was duidelijk. Zelfs toen we samen op één hotelkamer sliepen had ik het niet door,’’zuchtte ik, tranen liepen nu geruisloos over mijn wangen.

Charlie keek naar haar bord en dan weer naar mij, naar haar bord en weer naar mij. Uiteindelijk stond ze op. ‘‘Kom je mee naar de woonkamer?’’ Ze veegde de tranen van mijn wangen en schoof mijn stoel achteruit. Samen liepen we naar de woonkamer, waar een grote, groene kerstboom met blauwe en zilveren ballen in een hoekje stond. De openhaard was aan.

Ze drukte me zachtjes, maar dwingend op de zwarte leren bank en ik zakte erin toen zij naast me kwam zitten.

‘‘Huil maar uit, Niall. Als je bent uitgehuild zien we wel verder.’’

Ik verbaasde mezelf ermee dat ik nog tranen overhad.

Baking Love [NARRY] One Direction BromanceWhere stories live. Discover now