33: What's your adress

4.8K 384 37
                                    

В понеделник наобяд висяхме в кафенето както винаги.Дъвчех пържени картофи облегнала глава на рамото на Дейв,който спореше на тема футбол с Бен.Тук бях напълно некомпетентна,затова си говорех за купона в събота с Изабел и Джазмин.Вчера не ми бяха звъняли,което си беше цяло чудо като се има на предвид какво шоу направихме с Дейв.

-Е,мисля,че е крайно време да обсъдим купона.-започна Изабел.

-Какво има да му се обсъжда?-повдигна вежда Джаз.-Тия двамата са се изпраскали.-посочи към нас.-Ние двамата с Бен се изпраскахме.Въпросът е...Ти с кой се изпраска,Из?

Избухнах в смях.Ние не се бяхме изпраскали.Защо всички ме мислеха за толкова лесна?!Или,може би,всички лесно пускаха на Дейв...

-Я разкажи,разкажи за теб и Бен.-наострих уши по посока на Джазмин.

-Ами,то,какво има да разказвам...

Джаз пелтечеше.Боже мой,Джаз нямаше думи!Това беше върха на абсурда.Тя винаги имаше какво да каже!И...изчерви ли се?Тя се изчерви!

-За Бога,Джазмин!-възкликна Изабел.-То ще излезе,че вие с Бен сте имали по-горещи изпълнения от нашата Плейбой двойка.-каза и ни посочи.

-Ама,защо подценяваш Бен?-включи се в разговора Крис и изведнъж момчетата наостриха уши.

Ех,Боже,този Крис...На моменти толкова ме дразнеше с тази негова задръстеност,че се чудех защо изобщо се влачи с нас.Толкова ли не можеше да се образова по някои нормални въпроси засягащи младежта по целия свят,като нормално обсъждане на момчета в тяхно присъствие!?

-Да,Из,защо го подценяваш?-включи се и Джаз,вече засегната,че "гаджето" и в сравнение с жребеца до мен беше по-малко секси.-Мога да ти кажа,че е страхотен.

-Не започвайте,моля ви.-измрънках.

Бях ставала слушател на техните кавги два или три пъти,коети беше нормално,защото деляха една стая.Всеки път беше ужасно.Все едно слушам зверове,борещи се за надмощие.

-Леле,не исках да предизвикам скандал!-смрънка Крис и потъна в стола си.

-Не исках да кажа това,Джаз,много добре знаеш.-започна да замазва положението Изабел.-Както и да е.Хайде да отидем да пийнем нещо довечера.

Щяха да ме уморят с това тяхно "пийване" през вечер.Под "пийване" разбирайте разковаване.Не ми се "пийваше".Исках да си седя вкъщи и да гушкам Дейв.

-Съгласен съм.-каза той и разби всичко на пух и прах.

-Аз пък не искам.

Завъртях се в стола,така че да го погледна.Опитах се само с поглед да му кажа да се откаже и да не ходи на бар с другите.Той обаче или не схвана,или не му пукаше какво исках аз.Той си искаше алкохола.

-Защо не искаш?

-Нужно ли е да ти обяснявам всичко винаги?Онзи ден пихме.Не ми се излиза отново.-натъртих на думите си.-Искам да си остана вкъщи и това е.

-Добре,остани си.Аз ще изляза.

-Дразниш ме!

Той въздъхна тежко и стисна челюст.Отдръпна се от мен и сключи ръце на масата.О,не,пак щяхме да се караме.Пак щяхме да правим сцени пред хората.

-Ела да говорим навън.-каза той и се запъти към вратата.

Станах мълчаливо и го последвах.Той се облегна на стъклената стена на кафенето и си запали цигара.Застанах пред него и изчаках да чуя какво ще каже.

-Няма да я караме така,Лиз.-започна той.-Това,че си ми гадже не значи,че ще ми се бъркаш в това кога да излизам и кога не.Няма да ми се бъркаш дали да пия или не.Това са си неща,които не засягат нас,ясно?

-Напротив,Дейв.Засягат ни.Точно те ни засягат,защото,ако искаш да сме заедно ще се наложи да се съобразяваш с мен от време на време.-започвах да се ядосвам.-Така е във връзките.Не искам да се напиваш през ден,защото имаш навика да правиш простотии,когато се напиеш,а аз не съм склонна да ги търпя.

-Като не си склонна да търпиш и лошите ми качества защо изобщо сме заедно?-хвърли ядно цигарата на земята и я стъпка.

-Защо винаги е толкова сложно?Защо винаги нещо ти прищраква и започваш да се държиш като задник,по дяволите?!-извиках.-Толкова си прецакан,че дори не го осъзнаваш!Какво не ти е наред?!

-Много неща не са ми наред и явно ти не си окей с тях.-извика на свой ред.Вече хората,които вървяха наоколо започваха да ни гледат.-Как да не е сложно,след като ти не приемаш 90% от нещата,които правя и начина,по който се държа?Аз те приемам каквато си!Толкова ли е сложно да ми отвърнеш със същото?

StalkerWo Geschichten leben. Entdecke jetzt