Capitolul 9 - Templierii si Asasinii

1K 15 0
                                    

     Chiar inainte sa plec cu Darius in padure, m-a intors din drum sa-i aduc cronometru uitat pe o masuta in noul sediu al Ordinului. Da, acum asasinii din acest oras(in clipa aceea eram doar noi) putea avea un birou de informatii sau ceva de genul asta. Cred ca inca de la inceput am uitat sa ve explic cine suntem noi si cine sunt ei. Se spune ca, disparitia dinozaurilor a fost  cauzata de caderea unui meteorit pe Pamant. Doar ca, nu a fost un meteorit ci o nava spatiala venita din alta lume. Erau oameni ca si noi, dar totusi diferiti. Aveau pielea mai tare, imbatraneau greu, iar tehnologia lor o depasea chiar pe cea pe care o avem noi in prezent. Au fost numiti Cei care au venit si inainte. Acesti stramosi ai omenirii au crea niste unelete pe care noi mai tarziu le-am numit bucati de Rai crezand ca sunt trimise de Dumnezeu.

     Acum foarte multe secole au luat nastere Cavalerii Templieri. Adevarurile predate in scoala sunt minciuni. Fondatorii acestui Ordin de cavaleri au fost oameni ai Ierusalimului, plecati de acolo pentru a cuceri acel spatiu si pentru al folosi ulterior. In acelasi timp cu nasterea ordinului Cavalerilor Templieri a luat nastere Ordinul Asasinilor. Oamnei antrenati sa ucida fara a fi vazuti, antrenati sa fie pur si simplu niste fantome. Acum erau acolo, acum nu mai erau. Era de ajuns sa clipesti. In general, cine vedea haina unui asasin murea. Erau si sunt ghidati dupa o singura regula: "Nimic nu este adevarat, totul este permis." Ordinul asasinilor a luat nastere in Ierusalim, iar la venirea templierilor acestia le-au declarat razboi. Cu trecerea anilor, Cavalerii Templieri au fost arestati, iar ordinul lor a fost dizolvat. Au fost primite ordine ca fiecare cavaler sa fie ucis in public. Doar ca asta nu s-a intamplat. Ei au continuat sa comploteze pe ascuns pentru a putea conduce lumea. 

     Templierii ramasi au inceput sa recruteze oameni pentru ordinul lor si au inceput cautarea bucatilor de Rai, deoarece legenda spune ca toate aceste unelte pot controla nu numai lumea noastra ci tot Universul. Inca de atunci Ordinul Asasinilor a incercat sa-i opreasca avand intr-o mai mica sau mai mare masura succes. Secolele au trecut, iar razboiul dintre Templieri si Asasini a continuat. In cea de-a doua jumatate a secolului XX a luat nastere Organizatia Abstergo. Pentru necunoscatori Abstergo este o firma de electronice, cu multe reclame si mult succes in lume. Pentru Asasini, Abstergo este sinonim cu Cavalerii Templieri. Eu sunt un asasin, Darius este un asasin, bunica Daria este un asasin, Elisse este un asasin. Tata... tata a fost un asasin, si inca unul dintre cei mai buni.

     Revenind in prezent, cand am intrat in camera spusa de bunicul l-am observat pe Leon cautand ceva foarte disperat. Stiam ce cauta. Era vorba de niste pastile pe care i le-am gasit cazute din buzunar odata. Acum le luasem si le pusesem pe un raft. Nu m-a simtit cand am intrat in camera, dar era transpirat tot si cauta cu disperare.

- Esti bine frate? l-am intrebat rezemandu-ma cu umarul in tocul usii.

     Avea nistea cearcane uriase la ochi. Era ca un drogat care nu-si mai luase doza de mult timp. Palid la fata, speriat ca de bombe. I-am vazut cutiuta in buzunar si capacul pus foarte aiurea. Era clar ca doar ce-si luase doza.

- Da, sunt in regula, de ce? mi-a spus el incercand sa-si dreaga vocea.

- Leon, imi ascunzi ceva?

- Nu frate, mi-a spus el tremurand mai tare. Sunt stresat, si era sa cad.

- Sa cazi, l-am intrebat eu aproape uimit.

- Da, pe scari.

- Leon, aici nu sunt scari, mi-am schimbat eu brusc tonalitatea.

- Nu, nu aici. Alergam pe scari si am alunecat. Aveam nevoie de un calmant.

- Alergi? l-am intrebat si mai uimit.

- Da, frate. Cand sunt stresat, incerca el in continuare sa ma minta. Frate, nu trebuia sa pleci? incerca el sa schimbe subiectul.

- Ba da, acum. Venisem dupa cronometru.

     Am fost, l-am luat si am plecat dupa. Bunicul m-a vazut ingrojorat, dar nu m-a intrebat nimic. Asa ca i-am spus eu, desi parea ca stie.

- Bunicule, avem o problema. Leon ne ascunde ceva.

OrdinulUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum