Canım mı ?

19 3 1
                                    

Döndüm. Bana bakıyordu. Acaba onun ne işi vardı okulda ? Bi de sabahın körü yani.
- Şey bugün bir şeyler yapalım mı?
Bir an içimden bir ses gitme diyordu. Diğer ses de git ya yemicek seni diyordu. Bunları düşünürken. Karşıdan melih geliyordu. Aman allahım bu ne tatlılık. Analar neler doğuruyor yarabbim. Batu benim cevabımı beklerken. Sesimi yükselterek.
- Evet. Batu seninle bir yere gidebilirim. Ne zaman gidicez ? Diyordum. Bur gözüm melihe bakarken. Melih duymuştu yeah. Aferin kız duydu. Batudan ses çıkmadı. Kesin vazgeçti. Tabi kızım. Mal gibi bağırarak konuşursan.
+ Peki. Niye böyle sesli konuştun? Seni duyabiliyorum.
Al ışte mal. Valla malim. Hakiki türk mali bir malım. Kızım ne yapıyorsun.melihten sana ne ? Çocuk evli barkli. He he elif iyice manyadin sen. Aptal. Hemen evli yaptı çocuğu. Ben eve gitmeliyim bence. İyi değilim.
- Şey ışte hani ben dalgınım ya ondan bağırarak konusuyorum. Galiba ben iyi değilim batu. Ben seni saat 13.00 da durakta beklicem. Hadi ben kaçar
Dedim arkama bakmadan ilerledim. Batunun ne dediğini hiç aldırış etmeden. Gözüm melihi arıyordu. Bir anda nereye kayboldu. Ya da kesin çalılıkların arasına saklandı. Beni korkutucak. Elif ? İyi değilsin cidden. Elin çocuğu. Tanımıyorsun etmiyorsun. İşi gücü yok seni korkutmak için beklicek. He elif he. Derken. Melih nerden çıktığını görmeden. Işte bir yerden çıktı.
- Elif
Dedi. Ben mal mal sırıtarak yüzüne bakıyordum. Bir insan sabah bu saatte de mi tatlı olur. Galiba çocuk günün her saati tatlı.  + Melihh
Dedim. Mal kızım ne yapiyon sen. Ne cilveli cilveli melih diyorsun.
+ Şeyyy efendim. Yani aslında bir farkı yok. Ha efendim ha melih. Sonuç olarak yanlış bir şey demedim.
Melih bence suan lanet olsun elif demez olaydim deyip ortamı terk edicekti. Çünkü o bakış bana bunu anlattı. Yani haklı çocuk. Bu kadar çok konuşan sacmalayan bir kıza ben kendim diye demiyorum dayanamazken çocuğun dayanmasini beklemek saçma. Melih gülerek yüzüme baktı.
- Sakin ol canım.
Dedi. Ne dedi o Canım mı dedi ? Canım yani caniyim mi ? Ne demekti canım ? Acaba bana aşık mıydı ? Yani başka açıklaması yok. Canım dedi çünkü canı olmasam demezdi. Kızım sen ne sacmaliyorsun.
+ Canım mi ?
Dedim. Allahım yere çapraz bayılmalıyım. Al elif al. Çocuk bi daha sana canım demicek.
- Kusura bakma. Bir anda ağzımdan çıktı.
+ Yok sorun değil yani. Diyebilirsin. Hatta bana eski okulda arkadaşlar canım derdi. Adımı soylemek yerine.
Ne diyorsun. Kızım sen ben hiç ağzımı acmamaliyim. Lan aşık mi oldum yoksa. Sana geliyorum. Lanet olsun resmen her şeyi batırdım. Eski okulumda canım derlerdi ne ya ? Elifi milletçe alkışlayın.
Medya Melih var kızlar...

Kalp Alışır acı çekmelere...Where stories live. Discover now