3 | ♧

5.5K 441 98
                                    

Çantamı koridora fırlatıp odama doğru yürürken annem mutfaktan Selim abimle bana seslendi. "Siz mi geldiniz çocuklar?"

"Evet ama gidiyoruz!" Derken üzerimdeki ceketi çıkarıp yatağımın üzerine attım. Berkan abimle Meriç abimin evine gidip bu gece de orada kalacaktık.

"Nereye gidiyorsunuz." Diye sorduğunda Selim abim odasından Berkan abimin evine gideceğimizi söyledi. Annem biraz homurdansa da bir şey demedi. Günümüzün büyük bir kısmının Berkan abimin evinde geçmesinden hoşnut olmadığını biliyordum.

Okul formamı çıkarırken pantolonumun cebinden bir zarf düştü. Eğilip zarfı elime aldığımda bunun okulun koridorundan geçen siyah kapüşonlu çocuğun düşürdüğü zarf olduğunu fark ettim. Bugün bu zarfı ne kadar çok düşürmüştüm böyle! Aklıma zarfı düşürdüğümde Meriç abimin gülmemeye çalıştığı anlar gelince kaşlarım çatıldı. Kesin abilerimin bir bokluklarıydı şu siyah kapüşon işi!

"Neyse ya eve gelince içinde ne olduğuna bakarım." Deyip zarfı çalışma masamın üzerine bıraktım ve gül kurusu renginde pamuklu bir kazağı üzerime geçirip saçlarımı tepeden topuz yaptım.

Sonunda hazır olduğuma karar verince Selim abimin odasının önüne gelip kapıyı tıklattım. Odasının kapısına kocaman 'İsmi Asya olanlar izinsiz giremez' yazısını astığı günden beri artık odasına izin alarak giriyordum.

"Geldim gerizekalı. Azıcık bekle." Derken odasından çıktı ve koridorda beraber yürümeye başladık.

***
Selim abim cebinden evin anahtarını çıkartırken Berkan abimin ayakkabısından gelen yoğun ayak kokusunu görmezden gelmeye çalışıyordum. Bu çocuk ayaklarına ne sürüyordu böyle?

Nihayet içeri girdiğimizde kapının önündeki birkaç mısır tanesi çorabıma takılınca Meriç abimle Berkan abimin pisliğine küfür edip mısırları kenara fırlattım.

Selim abim, "Beyler biz geldik!" Diye bağırdığında Meriç abim elinde banyo fırçasıyla salonun kapısının önünde belirdi.

Kaşlarımla Meriç abimin elindeki fırçayı işaret ederken "Neler oluyor lan?" Diye sordum.

"Ajdar yeni şarkı çıkarmış. Berkan krize girince bende bu banyo fırçasıyla onun kıçına vuruyordum." Deyip fırçayı banyoya doğru fırlattı.

O sırada banyodan kafasına tuvalet kağıdı sarmış olan Berkan abim fırladı. Elindeki telefondan Ajdar'ın bir şarkısı çalarken ağzından köpükler fışkırıyordu. Gerizekalı ayaklarına eldiven geçirmiş, tişörtünün her tarafına banyodaki diş macununu bulamıştı.

"Ajdar yeni şarkı çıkarmış Asya!" Diye bağırırken Ajdar'ın şarkısıyla tuhaf bir dans etmeye başladı. Meriç abim az önce banyoya fırlattığı fırçayı alıp Berkan abimin kafasına fırlatırken Selim abim ikisine de bıkkın bir bakış gönderdi.

Kıkırdayıp Berkan abimin yanına gittim. Zaten Meriç abimle Selim abimde o sırada salona geçmişlerdi.

Kafasındaki tuvalet kağıtlarından bir parça koparıp tişörtündeki diş macununu silerken o ağzındaki köpüklerden baloncuk oluşturup mal mal sırıtıyordu.

"Pekala. Galiba sana bir psikolog ayarlamalıyız. Hayır abi sana bebekken çok mu Ajdar dinlettiler diyeceğim de sen tüm gününü uyuyarak geçirirmişsin zaten bebekken. Hani öyle sana Ajdar dinletebilecek bir anı da yokmuş zavallı annemin." Dediğimde o da ayaklarına yarım yamalak geçirdiği eldivenleri çıkartmakla uğraşıyordu.

CİDDİ MİSİN?Место, где живут истории. Откройте их для себя