16. barátzóna

1.3K 83 1
                                    

Csizmájának földhöz csapódása volt az egyedüli hang a csendben, Stella óvatosan az övéhez nyúlt, ahol a fegyvere is volt, majd a kezébe vette azt. Előre és hátrafelé fordult felváltva, mivel tudta, hogy bármelyik pillanatban megtámadhatják és elvághatják a torkát, aztán meg elvérzik. A rosszabb lehetséges kimenetel pedig az volt, hogy vérfarkassá változik.

Megvizsgálta a padlót, hátha talál valami gyanúsat, egy kulcsot vagy információt, ami az alfa falkához vagy a feláldozásokhoz vezethetnek, amelyekkel már hónapok óta foglalkoztak. Az Argent lány megfontoltan haladt előre Beacon Hills Nemzeti Bankjának folyosóján, ahol az alfák Boydot, Ericát és azt a Cora lányt, akivel még nem találkozott, rejtegették.

Megborzongott, amint visszaemlékezett a tegnapra, amikor is látta Deucaliont, az alfák alfáját. A nagybátyja magával vitte egy sikátorhoz, ahol a rendőrség vizsgálódott, mivel találtak egy holttestet, és a szeme sarkában meglátta Aident, aki súgott valamit egy napszemüveget viselő embernek. Ebben a pillanatban egyszerűen tudta, hogy ő az.

A lány befordult a sarkon, majd meglátott egy nyitott ajtót, mire a homlokát ráncolta, aztán pedig lépéseket hallott, így összehúzott szemekkel figyelt. Éppen lépni akart, amikor megrezzent a feneke, vagyis hát a telefonja, és a szemeit forgatta, miközben elővette a mobilját, amin hatalmas mennyiségű üzenetet látott attól a fiútól, aki kezdett a gyengepontjává válni.

STILINSKI

Stella, találkozzunk Derek lakásában, fontos lenne

Azért ment oda az alfa falka, hogy megöljék őt

Gyerünk már, Stella, vedd fel a telefonodat!

Szükségünk van rád.

Éles fájdalmat érzett a mellkasában, ahogy elolvasta őket, de nem reagált rájuk. Sajnálom, Stiles. Motyogta, mire lenémította a telefonját és visszarakta a zsebébe a készüléket. Óvatosan tovább sétált, majd mielőtt belépett volna a helyiségbe, az ajtóban megállt és kilesett a páncélterembe. Az első, amit észrevett egy felkötözött férfi volt, Deaton, és ahogy mögé nézett, meglátta Scottot, aki megpróbálta áttörni a hegyi kőris kört.

- Stella? – kérdezte a fiú összezavarodva, amikor megpillantotta a terembe lépő lányt. – Mit keresel itt?

Stella szemei megakadtak Deatonön, és a fejében próbált összerakni egy tervet ahhoz, hogy szabadítsa ki.

- Reméltem, hogy találni fogok információkat a falkáról. Mi történt vele? – intett a férfi felé.

- Nem tudom kiszabadítani – szólt Scott.

- Hegyi kőris?

- De te tudod, úgyhogy lépd át a kört.

Stella közelebb lépett, szemei már-már unalomról árulkodtak.

- Hát persze – mormogta, majd lehajolt, hogy elsöpörje a szürke port, de a keze alig közelítette meg a kört, amikor egy erőteljes fehér fény villant fel, és ez az erő a páncélterem falának lökte.

Scott odaszaladt hozzá, arcán teljes zavarodottság tükröződött, miközben a lány felnyögött.

- Jól vagy? – kérdezte a fiú, és felsegítette.

- MI A FASZ? – kiabálta az érintetlen akadályra nézve. – Ez hogy történhetett?

Scott a port szemlélte a földön, az biztos, hogy olyan volt, mint a hegyi kőris, amit már nagyon jól ismert, de a tény, hogy meggátolta Stella átjutását, egy emberét, tűnődni kezdett.

The Argent | Stilinski (MAGYAR)Where stories live. Discover now