[25] Nová šanca

371 22 1
                                    

Len čo som pochopila čo tým myslel, ťažko som si povzdychla a zaťal zuby od nervov. Robí si zo mňa ten imbecil srandu? Mohli sme zomrieť! Tie laná nie sú zrovna najnovšie a tá kladka tak isto. Hocikedy sa mohlo čokoľvek utrhnúť alebo zlomiť a celá naša partička by sa pekne preletela.

Chuck nás doviedol naspäť k Jorgemu. Celý čas sa tváril profesionálne, ale videla som mu na očiach ako veľmi chcel objať všetkých placerov. Čo sa o Jorgem nedalo povedať. Najradšej by nás videl mŕtvych úplne všetkých. Ale je to priateľ takže nás znesie.

Rýchlim krokom som prišla až k nemu, napriahla ruku a moja päsť sa stretla s jeho už aj tak krivým nosom.

"Čo.Si.Si.O.Sebe.Myslel?! To už ti erupcia úplne zatemnila mozog?!" rozkríkla som sa po ňom a frustrovane začala chodiť hore-dolu.

Jorge sa držal za nos, z ktorého sa mu valila krv potokom, ale ja tak sa usmieval.

"Pri plesnivom syre, si to ty. Kto iný než Mladá Paigeová by dokázal zlomiť nos jednou ranou?" uchechtol sa a zotrel krv z nosa do rukáva.

Pozrel na jeho poskokov a ukázal na mňa prstom.

"Toto je moja najlepšia spojka s CHAOS-om. Berte si z nej príklad. Ten malý fagan dostal z tej diery viac ľudí než Thomas. A to už je čo povedať." povedal im veselo a opäť sa posadil do toho svojho kresla. Zamyslene sa na mňa pozrel a čakal čo mu poviem.

"Ideš za Pravou rukou. Oprav a ak sa mýlim." prekrížil si ruky na hrudi a usmial sa.

"IdeME za Pravou rukou." opravila som ho sebavedome a uškrnula sa.

"Chceš liek na erupciu pre niekoho kto ti je najbližší. Ale ten ti Pravá ruka nedá, pretože ho nemá." vrátil mi úškrn. Chcela som mu odseknúť niečo veľmi drzé, ale zarazili ma jeho slová.

"Ten liek chcem pre neho. Na tom nie je nič trestné." odsekla som mu nevrlo. Ten človek ma začína poriadne štvať.

"Nie, nie je. Ak nerátaš útek z CHAOS-u a krádež ich majetku." mávol rukou a ja som už úplne vybuchla.

"My nie sme Avin majetok! Ani ja, ani oni a ani ty! Sme slobodní ľudia. Ale to čo robí ona tým deťom je nechutné! Jorge, ona ich doslova vycuciava! Odsáva im protilátku priamo z mozgov a pomaly ich zabíja. A pri tom vie, že sa to dá aj inak!" rozhodila som rukami a zozadu ku mne pristúpil Tommy s Newtiem. Obaja ma chytili za ramená na znak aby som sa upokojila, pretože som zjavne znepokojila Jorgeho osobnú stráž.

"Ty vieš ako ten protiliek získať inou cestou?" Jorge zrazu zvážnel a pristúpil ku mne.

"Samozrejme, že viem. V skalnej pustatine zhruba týždeň cesty odtiaľto sú vodíkom napájané rakety. Ak ich vystrelíme do atmosféry vytvoria novú a lepšiu atmosféru, ktorá ochráni zem pred slnečnými lúčmi. Rakety obsahujú ampulky s vírusom, ktorý okamžite eliminuje Erupciu po celej zemi a všetkých môže uzdraviť." vytrhla som sa zo zovretia Thomasovi a Newtovi.

"Ako o tých raketách vieš?" pochybovačne si ma premeral. No vtedy mi prišiel na pomoc Thomas s Newtom.

"Zostrojila ich. Teda nie úplne sama, ale nápad bol jej. Newt vytvoril antivírus a ja napájanie rakiet. Ak sa nám tam podarí dostať včas, môžeme zachrániť tisícky životov." vyraptal zo seba Thomas.

"Prečo ich Ava nepoužije?" pridala sa do našej konverzácie aj Brenda, ktorá nás doteraz sledovala iba z diaľky.

"Pretože by prišla o postavenie. Prišla by o prachy, ktoré má a všetci by ju obvinili zo strát na životoch. Je posadnutá velením. Väčšinu séra, ktoré sa vyrobí používa na sebe." odpovedal jej Newt. Jeho posledné slová všetkých zarazili. No mňa nie. Ja som už od začiatku vedela, že je chorá, tak čo...

"Tie rakety tam stále stoja pripravené na odlet. Môžme zachrániť celý svet. Heslo poznáme iba my traja. Ona má  nesprávne heslo. Ak ho zadá okamžite ju zabije nastražené pasca. Vie aké je riziko a nechce ho podstúpiť, pretože mne a Tommymu neverí. Ak by sa ich okúsila zneškodniť, bomby pod celou budovou CHAOS-u sa aktivujú a celá jej snaha by bola tatam. Preto ich nechala nedotknuté a nás sa zbavila tým, že nás poslala do labyrintu, alebo sa pokúsila zabiť. Ani jedno jej však nevyšlo a teraz sme tu. Dokážeme pomôcť a jediné čo robíme je, že debatujeme o hlúpostiach. Jorge, si rozumný chlap a viem, že Brenda je nakazená. Ona je pre teba všetkým a viem, že ju chceš zachrániť. Tak prečo sa tomu tak brániš?" Jorge na mňa pozrel bolestným pohľadom. Keby nad tým aspoň popremýšľal, zistil by, že všetko dáva zmysel. 

Ava je ovládaná vírusom a sama nevie čo robí. Zbožňuje ten pocit vidieť všetkých trpieť a vedieť že to ona ich má v moci. Že to ona rozhoduje  smrti a živote ľudí. O nič iné jej od začiatku nešlo. Len o moc, ktorú by stratila ihneď po vypustení rakiet. 

"Mne sa tomu proste nechce veriť." pokrútil hlavou a Brenda mu venovala zlomený pohľad.

"Čo chceš ako istotu?" zvolila som poslednú možnosť ako sa s Jorgem dohodnúť. Obchod...

"Nebude to jedna vec..." pozrel na mňa a uistil sa, že to prijímam. Nezostávalo mi nič iné ako prikývnuť na jeho ponuku. Jeho pomoc potrebujeme viac než čokoľvek iné."

"Za prvé chcem vedieť kto je od vás nakazený. Viem, že je len jeden, tak sa to nesnaž zakryť. Za druhé chcem byť pod tvojou osobnou ochranou tam vonku a to platí aj  Brende. Za tretie mi ručíš životom, že sa nikomu nič nestane, za štvrté tu zostane pár tvojich kamošov a ak by sa zomlelo niečo čo nebude podľa mojich predstáv odstrelím ich jedného po druhom a nakoniec chcem aby ten tvoj mladý odlákal CHAOS od mojej skrýše." pomaly odrátaval na prstoch svoje podmienky. Jedna za druhou ma viac utápali vo výčitkách pretože neustále ohrozovali viac a viac mojich priateľov.

"To je hádam priveľa!" obula som sa do neho, ale o iba pokrčil plecami.

Za mnou sa ozýval šum a vrava. Nakoniec ku mne pristúpil Minho so slovami, že sú ochotní pristúpiť na Jorgeho podmienky.

"Tak fajn." zavrčala som nespokojne a Jorge sa šťastne usmial.

"Tak si to vezmime po porade. Prvá istota bola ak si dobre pamät-" začal Jorge ale niekt ho prerušil.

"Ja som ten nakazený." Otočila som sa dozadu a po líci mi stiekla slza pri pohľade na môjho brata. Na jediného človeka na zemi, ktorý si nezaslúžil mať erupciu, ale jediný z nás, ktorý ju má v sebe zakorenenú.

Všetci sa v ten moment pozerali na Newta, ktorý len s úsmevom dodal:

"Skús k tým raketám prísť včas, sestrička."

Útek z labyrintu [TMR fanfiction]Donde viven las historias. Descúbrelo ahora