bir

1.1K 78 40
                                    

üçkağıtçı sürtükler, virgin mary

Oradan oraya koşturan rodiler sahnenin son hazırlıklarını tamamlıyorlardı. Kulaklarında koca kulaklıklar, aldıkları emirleri yerine getirmek için ter döküyorlardı. Işık şefi elindeki telsize, her kime kızdıysa, sanki karşısındaymış gibi bağırırken stajyer stilistler, üzerinde çeşit çeşit giysilerin bulunduğu askı arabasını zorla sürükleyerek yanından geçti.

"Sahne için son 3 dakika."

*

"Sınavınız bitmesi için son 3 dakika arkadaşlar. Artık işinizi bitirin."

Önümdeki kız gözlerini kapatmış işimi bitirmemi bekliyordu. Bana güvendiği belliydi. Eh, benim ellerimdeki her kız bana güvenirdi.

Hocanın sesini duyduğumda elime aldığım takma kirpiklerin boyunu mini makas ile ayalarladım. Ardından tutkalı sürerek beş saniye bekledikten sonra kirpikleri taktım. Tutkalın belli olduğu yerleri eyeliner ile gizleyerek sandalyemi geri ittim. Karşımdaki kız işimin bittiğini anlayarak gözlerini açtığında bitiş zili çalmıştı.

"Evet gençler, uygulama sınavınız bitti. Şimdi sınıf listesine göre sonuçları değerlendirmeye başlıyorum."

*

"Son on saniye. Herkes yerini alsın."

Sahne şefi herkesi son defa uyandığında sahnede davulun gümbürtüsü yankılandı. Turnenin son gösterimi Japonya'da başlamıştı. Kapanış yapılacağı için herkesi bir heyecan sarmıştı. Şef memnuniyet ile sahneye baktıktan sonra kulaklığına bağlı mikrofon ile sahneye komut verdi.

"Yıkın ortalığı!"

*

Önümdeki kıza birkez daha memnuniyetle baktım. Herşey tam istediğim gibi olmuştu. Masanın ayaklarına dayanan el aynasını kaldırarak kıza tuttuğumda kızın önce gözleri büyüdü ardından taktığım takma kirpikleri hızlı hızlı kırparak bana baktı.

"Luhan sen harikasın."

Duyduğum iltifat ile utanarak teşekkür ettim. Evet, içimden kendime güvenim tam olsada dışımdan tam bir utanan maymun emojisiydim.

"Luhan, sıra sende."

Hocanın seslendiğini duyduğumda modelim olan kız ile beraber yanına gittik.

"Far tozu bulaşmamış ama sağ gözün gölgesi daha koyu kalmış. Eyelinerı çekiş tekniğini beğendim, gözün şeklini ön plana çıkarmış. Takma kirpiğin boyunu iyi ayarlamışsın, doğal duruyor. Gölgelendirmeler başarılı ama keşke tek renk ruj yerine iki ruj kullansaydın. Yinede beğendim. Yerinize geçebilirsiniz."

Sanırım iyi bir puan almıştım.

Yerime geçerken Baekhyun bana el sallayarak modeli ile hocanın yanına gitti.

Baekhyun bölümdeki en yakın arkadaşımdı ve çok başarılıydı. Beni bu bölüme yönlendiren kişiydi. Güzel Sanatların mülakatlarında çuvallayınca bende yetenek olduğunu ama utangaçlığım yüzünden seçmediklerini söylemişti. Aslında bu söylediği beni hiç rahatlatmadı ama bir tanıdık bularak benim için referans göstermiş ve beni kendi bölümüne, Cilt Bakımı ve Güzellik bölümüne girmemi sağlamıştı. İlk başta hiç istememiştim ama Yixing çizim için illa tuvale ihtiyacım olmadığını, insanlar ilede sanat yapabileceğimi falan söylemişti. Kısacası bir şekilde beni kandırmışlardı.

Üçkağıtçı sürtükler.

***

Sonuçlar açıklandıktan sonra Baekhyun ile bahçeye çıkmıştık ben çimenlerin üzerine otururken Baek saçlarım ile oynuyor, bir şeyler yapıyordu. Alnımdaki bir parça dalgalı saçı uzatarak baktım. Neredeyse burnumun ucuna değiyordu.

stardust | hunhanWo Geschichten leben. Entdecke jetzt