38. Sevdanın Dansı

67.3K 3K 1.1K
                                    

İyi Okumalar☺️

Şimdi yakın akrabalar, yakın arkadaşlar hepsi Aysel Sultan'ın evindeydi. Düğünden sonra bu toplanmanın sebebi, Yılmaz'la Ahsen'in imam nikahının kıyılacak olmasıydı. Ahsen'in annesi babası yoktu, Aysel sultan ne kadar gelin diye ısrar etse de Veli Bey olmaz demişti, çünkü gelin düğünden sonra erkek tarafının evine getirilirdi. Ailesinden kimse olmazdı. Tabi bu sözler Alihana uğramamıştı. "Hayır ben Ahsen'i tek bırakmam " diyerek en önce o girmişti Aysel Sultanla eve.

Yılmaz'ın askerlik arkadaşının tayfasını, Ahsen'in Nazeninle arkadaşlarını bırakmamış. Düğünden sonra yemeğimi yemeden gidemezsiniz demişti, Aysel sultan. Şuan da hepsi salona geçmiş sıkış tıkış oturmuş, imamı bekliyorlardı.

"Nerde kaldı oğlum bu imam" diye sinirle söylendi Yılmaz. O kadar demişti annesine düğünden bir gün önce kıyalım imam nikahını, düğünden sonra zor olur demişti ama karşısındaki Aysel sultan olunca dediğini kabul ettirememişti haliyle.

"Dayan koçum az kaldı" Yılmaz'ın omzunu sıktı Halil.

"Gece 12 olmuş. İmam bu saatten sonra gelir mi ki" diye konuştu Melih.

"Oğlum Yılmaz'ın haline baksana imam gelmezse tapuklarına sıkacak gibi duruyor" dedi Demirhan Yılmaz'a gülerek.

"Abi taze damatsın hiç elini kana bulama" yanında oturan Cihan'ın sırtına vurarak konuşmasına devam etti Giray.
"Bak burda aslan gibi Cihan var gözü kapalı imamın topuğuna sıkar. Sen ateşle Cihan de yeter"

Giray'ın konuşmasıyla herkes kahkahaya boğuldu, Cihan hariç. Zaten bugün Cihan'ın sınırlarını fazlasıyla zorlamışlardı. Yok damadın halayı, yok halay çekerken ayağına basan dünya da ilk baba oluyormuş gibi davranan Savaş, yok Alihan'ın zoruyla roman havasına alkış tutması.Ee ebesinin nikahı yani!

"Ateşler misin kardeş" sırıtarak konuştu Giray.
Cihan burun kemerini sıkarak derin bi nefes aldı. "Oğlum ben seni bi ateşleyecem, bir daha kimse ateşleyemeyecek seni. Var git yoluna"

~~

Kızlar küçük odaya doluşmuştu. İmamın gelmesini bekliyorlardı.

"Ay valla darlandım ben bu gelinliğin içinde. Yeter artık çıkarmak istiyorum" diye konuştu Ahsen.

"Vuhuuuuuuu gelin hanıma bak sen. Kız azdın mı sen? Bir an önce çıkarmak istiyorum felan. Azarsın tabi normal" sinsi sinsi Ahsen'e bakıp konuşmuştu Yeliz.

"Keşke bende hemen giysem gelinliğimi. Saatlerce durmaya razıyım" gülümseyerek konuştu Gülüm.

Ahsen önce Yeliz'e döndü. "Bana bak görümce bozuntusu esas azan sensin. Neydi o halin abim damat oluyor sırada bana geliyor diye uçtun resmen"

"Yalan mı ayoooll sıra bana geliyor"

Ahsen Yeliz'e gözlerini devirip ardından gülümseyerek Gülüm'e baktı. "İnşallah sizin düğününüz de yakın zamanda olur da bizde geliriz"
"İnşallah ya"

"Heyecanlı mısın " diye konuştu Sıla.
"Aslında çok fazla" kafasını önüne eğdi Ahsen.

Asıl heyacanı imzayı attıktan sonra başlamıştı. Bu heyecan farklı bi şeydi. Yeni bir şeye adım atarken ki heyecan vardı ya, öyleydi işte. Bir anda Ahsen Yakut'ken , Ahsen Ertaş olmuştu. Yeni hayatının ilk heyecanlarıydı ama heyecanın en büyüğü Yılmaz'la başbaşa olacağı saatlere saklıydı.

KİRAZ MAHALLESİ (TAMAMLANDI)                                                Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin