18. Kiraz Tadında Bayramlar

74.4K 3.9K 964
                                    

Herkese Merhaba. Bayram'ın son günü bölümümüzle kapatalım dedim💃
Bizim bayramımız bitti fakat Kiraz Mahallemizde bayram yeni başlıyor. Aslında Bayram'la ilgili bölümü araya sıkıştıracaktım ayrı bir bölüm yazmayacaktım da bugün çok tatlı bir arkadaşımla konuşurken mahallede de bayram görelim diyip benim ufkumu açtı💕nslhn5828 yazdım senin için bayram bölümü😂

Herkese İyi Okumalar☺️


Bugün bayram erken kalkın kasaplar
Yiyelim en güzel etleri
Elimizde çıtır sıcak pideleri
Üzmeyelim bugün danaaaalarıııı

Alihan Kurban Bayram'ına uyarladığı şarkıyı söyleyerek bayram kahvaltısına indi. Sabah erken babasıyla kalkmış bayram namazlarını kılmışlardı. Şimdi de hep birlikte kahvaltı yapacaklardı tabii Alihan şarkısına bir son verirse...

"Duyanda sanır ki hiç et yemiyoruz abiii" Ahsen kıkırdayarak peynirini ağzına attı. Kurban Bayram'ı denildiğinde abisine bi haller oluyordu. Dananın kesilmesinden zevk mi alıyor nedir dedi Ahsen.

"Sus kız bu kurban eti, bu başka" sandalyesini çekerek yerine oturdu Alihan. Kahvaltıdan sonra kurban keseceklerdi hemen.

Bugün Kiraz Mahllesinden bayram telaşesi vardı. Bir de kurban bayramı olunca telaş iki katına çıkıyordu. Mahallenin arka tarafında kesilecekti kurbanlar.

Yılmaz'ların evinde de ayrı bir telaşe vardı. Hem kurban kesilecekti hem de kurban bayramının son günü kız istenecekti. İki bayram birdendi yani.

Ailecek kahvaltı yapacaklardı Osman da dahilinde. Aysel sultan çayları da dökünce herkes kahvaltı yapmaya başladı. "Refik ya keşke koç keseydik bir de Semra hanımlara da alırdık"
"Hatun daha kız istenmedi hemen koç mu gönderilir kız evine"

Yılmaz anlamayan gözlerle bakıyordu annesine ne koçu yahu hem niye Ahsenlere koç gönderiyorlardı ki?
"Koçun da boynuzlarına takardık bi çift bilezik gönderirdik kız evine. Sen o zaman gör mahalleliyi çaaaat diye çatlarlardı ayool!" Aysel Sultan gülmeye başladı. Keşke hemen isteseydik kızı dedi içinden.

"Üzülme annem sende, varsa dananın boynuzlarına tak birer çift bilezik. Ahsen'e de söyleriz " eğer oğlumuzu istiyorsan koşarsın dananın peşinde sonunda da hem bileziği alırsın hem de oğlumuzu" Yeliz'in dediğiyle herkes gülmeye başladı Yılmaz haricinde.

Yılmaz, Yeliz'in kafasına vurarak konuştu. "Senin de ilerde evleneceğin kişiye çok güzel planlarım var Yelizcim danayla birlikte" pis pis sırıtarak güldü Yılmaz. İlk defa kullanmıştı bu kelimeyi. Evleneceğin kişi. Yeliz'i evlendirmek. Çok uzak geliyordu Yılmaz'a bu cümle. Ama günün birinde illaki olacaktı. Olacaktı olmasına da Yeliz'i isteyen kişinin elinden de çekeceği vardı.

Yeliz abisinin evleneceğin kişi demesiyle istemsiz olarak Osman'a baktı. Gördüğü ise Osman'ın da ona bakmasıydı. En son Ahsenlerde geçen Laz inadından sonra birbirlerine hep ters gitmişlerdi. Bugün bayram sebebiyle uzun zamandır ilk kez düzgün konuşabilmişlerdi inatlaşmadan. Normalde inatçı bir kız değildi Yeliz. Aksine her şeye uyum sağlayan çabuk ikna olan bi yapısı vardı. Fakat iş Osman'a gelince değişiyordu. Osman Yeliz'in hiç görülmemiş duygularını açığa çıkarıyordu. İnat gibi mesela. Hiç inatlaşmayan Yeliz, Osman olunca adeta keçi oluyordu.

"Refik Amca kurban kesildikten sonra ben mezarlığa gidecem. Annemle babamı ziyarete"
"Git tabi oğlum, biz kabir ziyaretini yarın yapıcaz Aysel Hatunla"

KİRAZ MAHALLESİ (TAMAMLANDI)                                                Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin