15.Mutluluk Mu?

83.9K 4K 1K
                                    

Hepinize Merhaba ! Yepyeni bölümle geldim sizlere. Duyguların hepsini harmanladım bu bölümde 😀😉 Yorumlarınız için hepinize çok çok çok teşekkür ederim nasıl tatlısınız💃💃
Bu arada size bir kitap önericem nslhn5828 yazdığı "Sevda Vurgunu" hikayesine bakmalısınız hatta siz bakın bence 😂👍🏻
Son bir şey daha multideki müziğimiz Osman için bence dinleyin🙈
Neyse fazla uzatmadan ;

Hepinize İyi Okumalar 💕💕

"Kızım kalk artık. Sanki beni görmeye gelcekler akşam , rahatlığa bak fosur fosur uyuyor. Kız kalksanaaa!" Ahsen'in üstünden yorganını çekmeye çalıştı Semra Hanım. Bu kızdaki rahatlık kimsede yoktu anacım diyordu. "Ahsen kız kime diyorum ben. Yarın evlendiğinde kocandan sonrada kalkarsın sen o zaman demez mi bunun anası nasıl yetiştirmiş diye Ahseeeen!!"

Ahsen yataktan doğrularak nefes almadan konuşan annesine baktı. Sabah daha 7diydi. Sabah bile değildi ki ne diye kaldırıyordu. Akşam 7 de gelceklerdi yani tam tamına 12 saat vardı.
"Anne sen saatleri karıştırdın heralde. Yılmaz'lar sabah 7de değil akşam 7de gelcekler yani daha çoooook var. Bu ne şiddet bu ne celal daha bu saatte" annesine saati göstererek konuştu Ahsen.

"Saatten haberimiz var herhalde annem. Kalk da temizlik yapcaz hadi , bak akşama da çayın yanına bir sürü şeyler hazırlamamız gerekiyor Ahsen. Bu yavaşlıkla ucu ucuna bile yetişmez" Semra Hanım Ahsen'e parmağını sallayarak konuştu. Sonuçta kızını görmeye geliyorlardı her şey dört dörtlük olmalıydı.

"Anne ben hatırlıyorum ki dün benim canım çıkana kadar evi temizledik birlikte. Gümüşlükleri bile indirtip tozunu aldırttın. İkramlıkları da hazırlarız Duygu da gelcek hemen hallederiz. Yani asayiş berkemal Semroşcum raad ol" alayla konuştu Ahsen. Dün hayatında kullanmadığı kadar çamaşır suyu kullanmıştı ve en sevdiği tişörtünü bile leke yapmıştı. Ama annesi hala temizlikten bahsediyordu.

"Olsun bir kat daha temizleyelim. Süpür , sil , toz al bir kez daha hadiiii"
"Anne bildiğim kadarıyla Yılmaz'lar benim için gelcekler ev için değil yani bunu biliyorsun dimi"
"Ay Ahsen sabah sabah ne konuştun öyle. Hem sen bilmezsin bu görmeye gelmeleri. Evin temizliğine de bakarlar , annesi temizse kızı da temizdir derler. Kenarına bak bezini al , anasına bak kızını al hesabı yani anladın mı ?"

Ahsen annesini laf yetiştiremeyeceğini anlayınca yataktan kalkmaya karar verdi. Çay içmeye gelceklerinde bile annesi bu kadar pimpirikliyse istemeye geldiğinde hiç düşünemiyordu. Evi steril ortam yapmaya kalkardı bu kadın !

Kahvaltıdan sonra annesiyle tekrar ev işine girişmişlerdi. Ahsen başına pembe oyalı yazmayı bandana şeklinde bağlamış annesinin hazırladığı kovayla cam silecekti. Daha dün silmemiş miydi bu camı? Allahtan sileceği cam çok yüksek değildi. Camın dışına bir ayağını attı diğer ayağı da içeride kalcak şekilde silmeye başladı. Bi ütü yapmaktan nefret ediyordu bir de cam silmekten.

Yılmaz kahvaltısını yapıp evden çıkmaya hazırlanıyordu. Mutluydu be bugün. İstemenin zeminini hazırlayacaklardı bir nevi. "Oğluşum , yavrum geç kalma emi. Bak kız evi naz evidir. Her şey kız evinin istediğine göre olcak. Rahmetli kaynanam hiç benim dediğime kulak vermemişti , hep kendi isteğini yapmıştı. Ama biz güzel gelinim ne derse onu yapıcaz" diyerek oğluna baktı Aysel Sultan. Kaynanasından az çekmemişti ama kendisi gelinine hiç öyle şeyler yapmayacaktı bir tane de kendi kızı vardı sonuçta.

KİRAZ MAHALLESİ (TAMAMLANDI)                                                Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin