The exam...

132 23 7
                                    

Nu era doar un mesaj... erau doua. Unul de la Urs si unul de la mama.
-Urs -
"Aceste cuvinte vor fi ultimele pe care le vei mai auzi de la mine! Bafta la bac si sa ai grija de tine! Nu incerca sa ma cauti va fi in zadar."
-Mama-
"Ar trebui sa iti bagi mintile in cap , baietii aia profita de voi chiar daca voi ascundeti asta, stim ca sunt vampiri. Cine stie de cate ori va baut sangele... Daca nu vreti sa reveniti cu picioarele pe pamant e treaba voastra, oricum bafta la bac si va spunem ca nu se va termina asa usor"
***
Bafta la bac!? Numai la bac nu ma gandeam eu , nu aveam chef de nimic ... mai bine nu primeam niciun mesaj si ma lasau in pace ca oricum imi fac mai mult rau .
Intr-un final a venit ziua bacului.Nu am dormit ca de obicei . Pe la 5:30 m-am dus in bucatarie ,toti erau in picioare,noi aveam bacul la 8.Sorin era mai agitat ca mine și Elena.Azi aveam proba  la geografie.
-Elena care e capitala Egiptului?
-Sorin,dam din geografia României...
-Nu imi pasa.
-Poti sa te calmezi,e 5:30 dimineata,pot sa ma duc la somn?
-Nu...vin cu tine.
-Știi ca oricum impartim  camera,nu?
Juno si Cale pareau linistiti ,cred.Se uitau ciudat la noi..
-Baieti sunteti ok?
-Da . Bai voi sunteti pregatite ? Nu a trecut mult de cand am dat si noi bacul, dar stim cum e cu emotiile.
-Ne vedeti pe noi stresate?
-Asta e si problema sunteti prea calme. In mai putin de 2 ore o sa aveti cel mai important examen.
-Examenul asta nu o sa ne defineasca pe noi ca oameni, intradevar are un rol important in viata noastra, dar nu ne va schimba modul de viata si stiti la ce ma refer si nici modul de gandire.
Astea doua ore au trecut al naibii de repede, eram deja in sala de examen ,cand doi profesori inalti ,bine facuti au pasit serios in clasa.Elena statea la doua banci distanta de mine, Xenia si Eliza erau in alte sali , dar ele dadeau simularile , nu bacul.
Profesorii ne-au mai lasat 30 de minute de pauza , in acest timp m-am dus la Elena.
-Ai emotii?
-La cat m-a stresat Sorin,știu tot ce se poate despre Terra și orice alta planeta!Tu cum esti?
-Daca te referi la scoala... nu stiu sunt foarte calma , chiar nu imi pasa ce se va intampla.
-O sa fie bine,ultimul pas și terminam liceul,nu pot sa cred ca suntem prietene de atata timp.
-Da,parca ieri eram in clasa intai .
-Asezati-va la locurile voastre! Nu aveti voie sa va intoarceti , sa folositi surse sau sa comunicati intre voi astfel veti fi dati afara din examen.
Am primit subiectele. Nu erau grele , dar nici usoare. Nu puteam sa ma concentrez gandul meu era la mama si la Urs. Faptul ca parintii nostri stiau de vampiri si de baietii iar Urs nu voia sa mai auda de mine...
Nu am scris cine stie ce , sper ca fetele s-au descurcat mai bine. Sigur o sa pic...Cand am iesit toti erau fericiti ca a fost usor pana si fetele radiau pana sa imi vada fata...
-Bai, ce ai patit?
-Am facut un ... o sa pic.
-Nu mai fi asa, sigur o sa fie bine!
Am trecut peste , chiar nu imi mai pasa aveam destule pe cap. Au trecut si celelalte probe , unele cu bine altele la fel de proast.
In ziua rezultatelor eu am ramas singura acasa . Nu a durat mult pana sa sune fetele.
-Bianca....Ai picat la geografie si nici la celelalte nu stai cam bine.
-Multumesc fetelor.
Am inchis telefonul. Am bufnit in plans , de ce trebuia ca totul sa fie in potriva mea, chiar nu pot avea o secunda de fericire? Sunt o ratata asta am fost mereu , cum o sa mai dau ochii cu profesorii sau cu ceilalti , toti calegii mei au luat probele cu brio, iar eu...
Cu lacrimi in ochi i-am dat mesaj lui Urs si i-am zis totul, aveam nevoie de el sa fie langa mine si sa imi spuna ca totul va fi bine, dar era doar un vis... Urs nu mi-a raspuns , ma asteptam la asta...

(Am scris acest capitol cu Elena Mira)

Ce secret intunecat ascund baietii de la shot ? Where stories live. Discover now