4. Vtípky a přeměňování

164 10 0
                                    

Crrrrrrrr!

To byl můj budík. Na ten odporný zvuk si snad nikdy nezvyknu.

Posadila jsem se na postel a civěla do prázdna. Asi po minutě mi to došlo. Dneska oficiálně začíná můj první školní den v Bradavicích. Zvedla jsem koutky úst do úsměvu a rozhlédla jsem se po pokoji. Audrey a Sarah byly také vzhůru, ale Angelina pořád chrápala, jako by byla půlnoc. Vzpomněla jsem si na jeden vtípek, který jsem zkoušela na sestře. Zvedla jsem hůlku a vykřikla ,,Aguamenti!" Z hůlky vystříkl proud vody přímo Angelině do obličeje. Ta se vyřítila z postele a začala na mě křičet.

,,Proboha, Farleyová! Málem jsem dostala infarkt! Stačilo by se mnou zatřást nebo tak něco, ne mi hned dát ranní sprchu."

,,To není úplně můj styl," zasmála jsem se. ,,Omlouvám se, ale já prostě musela. Sušící kouzlo bohužel neumím, takže si budeš muset vystačit s obyčejným ručníkem. Na, tady máš," hodila jsem po ní mojí osušku.

Vyplázla na mě jazyk a rychle odcupitala do koupelny. Při tom za sebou nechala mokrou cestičku. Já jsem se oblékla do školního hábitu a na svých světle hnědých vlasech jsem vytvořila dva copánky. Šla jsem do koupelny, ve které se Angelina stále urputně snažila usušit, vyčistila jsem si zuby a opláchla obličej. Podívala jsem se na hodinky a zjistila jsem, že do začátku vyučování zbývá téměř hodina. Rozhodla jsem se tedy, že půjdu na snídani dřív. Předpokládala jsem, že ve Velké síni nikdo nebude, ale to jsem se spletla. Kromě nějakého (očividně natěšeného) prváka z Havraspáru tam u nebelvírského stolu seděli dva zrzci a o něčem se dohadovali.

,,Co tu kujete za pikle?" zeptala jsem se.

Nejspíš jsem je překvapila, protože oba trochu nadskočili.

,,No nazdar, Farleyová," zazubil se na mě George. ,,Tady Freddie tvrdí, že do Prasinek, to je vesnice kousek pod hradem, se nedá mimo vymezený čas dostat. Já si ale myslím, že touhle chodbou by to šlo," řekl a při tom ukazoval na nějaký plánek, který měli rozložený na stole.

Než jsem odpověděla, chvíli jsem si plánek s údivem prohlížela. Byla na něm spousta uliček, místností a cest, po kterých se pohybovaly malinké otisky bot a nad nimi se vznášely jmenovky. Našla jsem Velkou síň a uviděla jsem tři jména. Fred Weasley, George Weasley, Amy Farleyová. Jo a vlastně ještě Josh Abernathy, to byl nejspíš ten havraspárský kluk.

,,Myslím, že by se tam tou chodbou dalo proplížit, ale museli byste být opravdu opatrní," sdělila jsem jim nakonec svůj názor.

,,Tak se mi to líbí!" zajásal George.

,,Kde jste to vůbec vzali?" ukázala jsem na stůl.

,,Ukradli jsme to Filchovi z kabinetu," odpověděl mi Fred. ,,Opravdu užitečná věcička."

V tu chvíli se do místnosti začali pomalu hrnout další žáci a na stole se objevilo jídlo. Když jsem si nandavala ovesnou kaši, přisedla si vedle mě Angelina.

,,To tvoje probuzení ti ještě oplatím," zasmála se a já si všimla, že má pořád ještě trochu mokré vlasy.

,,Co že jí oplatíš?" ozval se najednou Fred.

,,Ráno jsem ji probudila trošku nezvyklým způ..."

,,Postříkala mě vodou," skočila mi do řeči Angelina. ,,Kde jsi se vůbec naučila kouzlo Aguamenti? My se ho budeme učit až příští rok."

,,Mamka ho měla zapsané v deníku, ze kterého jsem se naučila pár kouzel" vysvětlila jsem. Při vzpomínce na mamku se mi udělalo trochu smutno.

,,Takže ty umíš Aguamenti o rok dřív a ještě ho využíváš na takhle super vtípky? Páni, Farleyová, s tebou bude ještě zábava," ušklíbl se George.

Po snídani jsme všichni společně vyrazili na naší první hodinu, kterou bylo přeměňování. Profesorka McGonagallová na začátku hodiny mluvila o zkouškách NKÚ a poté jsme se pustili do kouzlení. Dostali jsme za úkol, přeměnit pírko na ptáčka. Jelikož jsme tuto hodinu měli s Havraspárskými, nebyla jsem zrovna nejlepší, ale na konci hodiny už mi kolem hlavy poletovala malá pěnkava. To se ale nadalo říct o Sarah, ta své pírko nejdříve spálila, poté ho nechala zmizet a to třetí před ní stále leželo a nevypadalo to, že by se v nejbližší době hodlalo přeměnit. Alespoň jsme se zasmáli.

Na druhou hodinu jsme zamířili do sklepení.

RedheadWhere stories live. Discover now