Neznámá role

17 2 0
                                    

John

Chápete mě?
Asi mě pochpily, hned se rozutekly a šly balit. Chtěl jsem být nějak užitečný, ňák pomoc, ale bylo vidět, že se holky o sebe dokážou postarat. Pak jsem viděl jak Zita nese dva batohy.
Hele nemáš bágl navíc?
Hodila po mě šedivej horskej batoh Husky.
A ještě si pak vezmeš přez rameno stan. Pojď sem. Zita otevřela bednu se zásobama. Na vem si tohle. Držela v ruce tričko s anglickou vlajkou. Ať máš neco místo toho roztrhanýho.
Většinu věcí tu asi budeme muset nechat? Vtom jsem na záda dostal něco hodně těžkýho.
Na.
Ohlídl jsem se.
Stan. Usmála se Kristyn.
Pěkný, díky. Zašklebil jsem se.
Potom jsme se všichni sešli kolem zásob. Zita každému přidělila jídlo a pití na dva dny, kdyby jsme se museli rozdělit. Pak tam dostal káždý ňáky "hadry". Pak tam už jen zbyly jen takový ty věci, který dostal každý podle toho co dělal. Kristyn dostala věci do kuchyně, pánvičky, čutory navíc a jídla v pytlíku, možná tam bylo i koření, ale potom mě překvapilo co dostala. Dostala sekáček na maso. Pak přišla na řadu Nela měla na zádech jen tmavě zelený vak, ale nebyl jen tak ledajakej, šňůrky zepředu byly spojený koženým páskem do kterýho si připla dalekohled, který jí podala Zita s mačetou, kerou si dala do koženého držáku připevněném zezadu na vaku. Pak dostala hejkala ( takový to vojenský oblečení v kterém vypadáte jako keř ). Ten si přehodila z jedné strany na šňůrky a otočila se.
Jo a ještě tohle. Podala jí Zita mapu s kompasem.
Se slovem dík odešla Nela si sednou na kámen za Kristyn.
Zita si vzala spoustu nářadí a nacpala ho do batohu. Pak ňáký ty šrouby a matice, provázky a další věci co by se při stavění mohli hodit. Tak Michalo teď ty.
Míša neměla žádnej batoh. Zita jí podala brašnu s červeným křížem.
Na tady ještě neco navíc. Podala jí Zita dva obvazy a skleničku kysličníku.
Dobrá to by bylo asi všechno.
Johne! Poď dostaneš nálož. (A pozor, to jsem ještě nesl stan.)
Viděl jsem jak si stim Zita nelámala hlavu, házela to tam jak chtěla. Kusy dřevěných prken, ňákej kov, lano a karabiny a..... náboje?
Tak to je všechno.
Pak jsem zaváhal a nakonec se zeptal: Hele a máte nějaký zbraně?
Zita se na mě podívala s pohledem: Jó tak ty by si chtěl ňákou ganu? A potom sáhla na dno bedny a vytáhla pořádnej plát dřevotřízky. Pak jenom dala pokyn rukou, jako když vás někdo pobídne aby jste si sednuli.

Minulý ZítřekKde žijí příběhy. Začni objevovat