129 16 2
                                    

Uzun zamandır hiçbir şey yazamadığımı ve bu yüzden benden nefret etmeye başladığınızı biliyorum. 

Ama nedenini zaten önceki bölümlerimi okuduysanız anlarsınız.

Bugün; gülmemiz, eğlenmemiz veya sevinmemiz için bir bölüm yazmıyorum. Sadece beni çok derinden etkileyen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu olayı öğrenmemi sağlayan AnimeFantastica'ya teşekkür etmek istiyorum. 

Bleach'i izlemedim ya da mangasını okumadım ama ana duyguyu anlayabilecek kadar animeleri sevdiğimi düşünüyorum.

Bleach'in mangakası Tite Kubo ağır ve uzun süren bir hastalık sürecinden geçiyormuş. Manga bölümleri yayınlamak ve sevenlerini tatmin etmek için her ne kadar uğraşsa da mangayı bitirmesi artık kesin hale gelmiş. Hayranlarından gelen mektuplar onu çok mutlu ediyor ancak kendini her ne kadar iyi hissettiği zamanlar olsa da hastalık yine başına üşüşüyormuş. 

Kısacası artık mangayı bitirmeye karar vermiş. Ama nasıl?

Bu düşüncelerinin ardından hayranından gelen isimsiz bir mektup almış.

Mektubun sahibi de hastalık ile mücadele eden bir ama farkı bir çocuk olması.

Gününün tamamını hastanede geçiren bu çocuk artık hayattan zevk alamaz hale gelmiş ve ''yarın'' onun için bir şey ifade etmemeye başlamış. 

Ta ki Bleach'e başlayana kadar...

Bleach'e sımsıkı bağlanmış olan bu çocuk hayranı olduğu mangasına bir mektup yazmış ve dileğini belirtmiş. ''Eğer ölürsem bu mektubu ona ulaştırın.''

Mektubun sonunda yazan şey ise şuymuş:   "Kubo-sensei, son bir ricam var. Lütfen Bleach'i sizin istediğiniz şekilde çizin, en sonuna kadar. Okumak istediğim budur."

Çocuk maalesef ki hayata gözlerini yummuş fakat bu özel ve anlamlı mektubu alan mangaka bu konu hakkında twitter'da küçük bir manga kesiti yayınlamış.

Şimdi benim yorumuma geçelim.

Her ne kadar bazen ''Neden böyle devam ettirdi ki mangayı?'' diye kızsak veya tavır koysak da biliyorum ki onlar ne yazsa okurum.

Hayatın monotonluğu ve sıkıcılı içinden sıyrılıp her 20 dakikada farklı duygular içerisine girmek veya her sayfada ayrı bir heyecan yaşamak gerçekten yaşadığımı hissetmemi sağlıyor.

Anime izlerken veya manga okurken normalde yaşayamayacağım duyguları yaşıyorum. Yeni bölümün çıkmasını beklerkenki o heyecan, sevdiğin karakteri gördüğün zamanki o mutluluk zaten yetiyor ve artıyor. 

Kısacası biz mangakanın en başta yazdığı şekilde o animeyi veya mangayı sevdik. Her ne kadar farklı şekilde ilerlemesini bazen çok fazla istesek de aslında onların istediği gibi yazması bizim asıl okuma veya izleme kaynağımız.

Umarım anlatabilmişimdir.

♥  

Anime İle İlgili Her ŞeyDonde viven las historias. Descúbrelo ahora