Hoofdstuk 2: starbucks lovers

177 12 0
                                    

~Hoofdstuk 2~

Na school liepen ik en Becca naar de stad. We hadden zin in Starbucks, wie niet? Nadat wij besteld hadden zaten wij aan een tafeltje naast het raam. 'Ik heb echt geen zin in stage, Nina. Het verpest je hele schoolbestaan. Wedden dat de baas zo'n oud vies mannetje is, die jouw het vieze werk laat opknappen. Let maar op me woorden, it will happen'. Zei ze depressief. 'Dat weet ik wel zeker. Stagiaires worden altijd misbruikt door de hogere pieten in het bedrijfsleven'. Zuchtte ik het uit. 'Oh, wil je wat weten. Dinah, die laatstejaars studente van onze opleiding, liep vorig jaar stage bij Parker & Co. Die ene internationale bedrijf waar bijna de helft van onze klas stage wilt gaan lopen vanwege de cv wat je eraan overhoudt is in één woord verschrikkelijk.

'Wat was er dan gebeurd met Dinah? Moest ze het vuile werk opknappen van de baas?'. Vroeg ik sarcastisch. Ze gaf me een por en zei: 'Nina, ik ben bloedserieus. Ik vroeg haar een paar maanden geleden wat er was gebeurd en ze wilde me niks vertellen. Helemaal niks. Terwijl iedereen weet dat zij een eersteklas roddeltante is. Dat is toch raar?'. Ik nam een slokje van m'n koffie en rolde met m'n ogen. 'Becca, lieverd. Het kan toch ook zijn dat er niks was gebeurd. Ik bedoel, ze was wel vorig jaar met een cum laude geslaagd. Dus, je moet niet alle roddels geloven schat'. Zei ik.

'Welke roddels?'. zei een bekende stem. Voor me stond een man met donkerbruin haar en z'n lichtgrijze ogen keken me verwonderd aan. Ik rolde mijn ogen en had het gevoel dat het universum tegen me was. In alle Starbucks winkels in heel Amsterdam, komt hij uitgerekend hier gezellig koffie drinken met z'n oh zo perfecte vriendinnetje. 'Gaat je niks aan Ralph. Zoals je ziet gaat deze conversatie tussen mij en Becca. Niet tussen Becca, Nina en Co'. Zei ik sarcastisch. Ralph keek me een beetje verwilderd aan en zei: ''Wie is dood gegaan en maakte jouw de koningin van sarcasme?'. 'Vast een slechte koningin die niet van sarcasme houdt, anders zou ik nooit haar plek hebben ingenomen in de eerste plaats'. Hierom moest hij zachtjes om lachen. 'Altijd fijn om je even gezien te hebben Nina'. Hij liep naar z'n tafel en gaf een kus aan Melissa.

'Wauw je kon ook echt de Awkward heid voelen in de zaal'. Zei Becca wat dramatisch. 'Ik zeg altijd. Life is a bitch, say whatever to the di#ks. Becca gaf me een knipoog en ging even naar het toilet. Op dat moment hoorde ik zachtjes gegrinnik achter mij. Een paar tafels verwijderd zag ik een man, eind 20 schat ik in, op z'n Iphone. Hij zou toch niet gehoord hebben wat ik zei? Anders vervloek ik het universum van al mijn awkward momenten. Hij zat op een stoel en was bezig op z'n Iphone. Iets zegt me dat hij daar niet mee bezig was, schijn bedriegt.

Hij heeft donkerblond haar en z'n haar zag er serieus uit alsof hij net seks heeft gehad. Post- seks hair, noem ik dit. Ik voelde me net als een stalker, maar deze man intrigeert me zo. Hij had een donkerblauw pak aan, met een stropdas en alles erop en eraan. Ik kreeg het ineens warm van en ik probeerde m'n blik af te wenden, maar het lukte niet. Z'n zwarte koffer zat naast hem en ik wilde meteen naar hem gaan en hem van dichtbij bekijken.

Oh my god, wat is dit. Ik ben officieel gek geworden. Uit het niets keek hij op en z'n lichtblauwe ogen sneden de mijne en ik was voor de eerste keer in mijn hele leven verbijsterd. What the f#*k just happend? Die man zag eruit als een god, hoe kan iemand zo mooi zijn, even serieus? Hij bestudeerde mij van top tot teen en ik probeerde weg te kijken, maar het lukte niet. Het leek wel alsof ik in een soort van een trance zat.

Het onmogelijke gebeurde toen en ik wist zeker dat ik me het niet verbeelde. Hij likte z'n lippen en van binnen ontplofte ik denk ik. Wie is deze man? Z'n ogen hielden mij in z'n macht en het leek net alsof hij mij wilde opeten. Ik probeerde zachtjes uit te ademen, maar deze man was ongelofelijk irritant bezig. Ik focuste op mezelf en keek hem met toegeknepen boze ogen aan. Hij keek me aan met een belofte en dat zag er heel eng uit. Ik rolde mijn ogen en zag Becca naar me toe komen.

Ze keek me verward aan en zei: 'Ben ik even weg voor een paar minuutjes en natuurlijk mis ik alle actie tussen jouw en de hot guy'. 'Zullen we a.u.b. weg gaan, Becca? Ik voel me niet goed'. Becca grinnikte. 'Ik denk dat je een speciale soort virus te pakken heb gekregen. Het is ongeneselijk, Nina'. 'Whatever'. Zei ik geërgerd. Ik stond op en liep naar de deur. Becca vond deze situatie geweldig, want ze kon niet stoppen met lachen. Meneer zakenman keek me afkeurend aan en likte z'n lippen nog één keer voordat ik weg ging. Dit belooft niks goed, dat kan ik mezelf wel verzekeren.....
Ik liep naar buiten en voelde zijn intense ogen nog op me achterrug gericht.

Contract met de duivel (Short story van de Woodshill Universum volume 1)Where stories live. Discover now