84 - Michelle

3.5K 69 0
                                    

Jag vet att du och Felix har bråkat om nånting, vad?
Men vad tror du?? Om ngn är ett asbråkar man

Under hela middagen var alla upptagna med att ge all tid åt pappa och Sofi, uppmärksamhet de verkade gilla. I alla fall idag. Roger snodde åt sig lite uppmärksamhet också såklart, men ingen blev speciellt förvånad över det.

Ogge satt och fällde tysta och olämpliga kommentarer under hela middagen, både om Sofi och elaka saker om mig. Jag försökte ignorera alla han sa, men ibland blev det bara för svårt. Han sa allt om mitt sexliv, pikade att jag var en slampa, använd, desperat och så vidare och så vidare. Han var som alla dessa troll på ask.fm, fast i verkligheten. Okej, han sa kanske inte "madrass" rätt ut, men jag visste exakt vad han menade med hans pikar.

"Håller du eller din pappa nånsin käften?" frågade jag med låg röst när Roger precis avslutade sin för långa anekdot och alla skrattade åt hans historia. Jag drog på ett leende för att ingen skulle märka stämningen mellan mig och min kära kusin.

"Bättre att konstant prata än att bara knulla hela tiden." sa Ogge. Jag såg på honom, som ett frågetecken såg jag säkert ut som. "Sprider runt klamydia som en jävla tomte."

"Va." sa jag trött. Ogge är fan störd. Jag visste att han tyckte jag var en slampa som bara tänkte på sex, men det var inte relevant i den här diskussionen. Han brukade alltid ha något att komma med.

"Jag menar... Om dig visste jag ju. Men din pappa..." Ogge såg bort mot pappa och Sofi, som båda stod vid köksön och kollade sådär äckligt lyckligt och kärt på varandra. "Varför tror du han valde en brud med den röven, liksom?"

"Usch." sa jag och tog den sista klunken av min jävla saft som Sofi gett mig. De vuxna hade börjat dricka whisky och konjak samt kaffe såklart, till efterrätten, som bestod av pannacotta och en jävla massa bär och grejer på. Men inte fan fick jag någon alkohol inte, nej nej. Jag fick saft.

Jag ställde mig upp. Pannacottan var uppäten och jag tänkte inte spendera en sekund till här med Ogge, om det inte var nödvändigt.

Jag ville bara fly upp till mitt rum nu, men jag hann knappt gå tre steg innan min farmors syster Berit, stoppade mig och bad mig sätta mig ner i soffan med henne.

Jag hade huvudvärk. Dels på grund av Ogges närvaro, dels på grund av småbarnen som sprang runt och skrek och lekte, och dels på grund av Berits tantparfym.

Jag satte mig ner i soffan med en suck och började konversera med Berit. Såklart pratade hon om pappa och Sofi, alla verkade vilja prata om dem och endast dem ikväll. Ett kusinbarn kom upp i soffan och skrek praktiskt taget i mitt öra och försvann sedan på en millisekund.

"Men du då, Michelle? Har du någon pojkvän? Det borde du ju ha, trots att du kan träna bort något kilo från rumpan din!" sa Berit med ett skratt. Bara för hon var ett levande benrangel, tänkte jag. Hon verkade inte fatta att folk (och med folk menade jag killar) älskar min rumpa.

"Nej jag har ingen pojkvän." sa jag stramt. Varför skulle de alltid ta upp det här ämnet? De vet att jag inte direkt är en tjej som har pojkvänner. "Precis som förra gången du frågade." sa jag.

ask.fm | f.sNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ