11 - Michelle

7K 73 14
                                    

Va du på festen i helgen
Aa en stund iaf hihi

Olivia slängde cigarettpaketet till mig och jag fångade det klumpigt. Hon tände på sin cigg och tog ett bloss. Den kalla novemberluften slog emot mina kinder och jag tände på min egna cigarett för att få upp värmen, om bara lite.

"Seriöst, du är ju helt dum i huvudet." suckade Olivia. Jag hade precis berättat om mig och Felix Sandman och Olivia dömde mig så himla mycket, men skrattade samtidigt åt mig.

"Jag vet." suckade jag. "Men du behöver ju inte säga något till Omar, han hatar Felix mer än någon annan."

"Varför?" skrattade Olivia.

Jag ryckte på axlarna. "För att Felix är dum i huvudet. Mer än mig, till och med."

"Det tror jag inte på." fnissade Olivia med cigaretten hängande ur mungipan när hon skrev ner något på sin mobil.

"Skitsamma, bara säg inget till Omar, okej?" Sa jag. Jag satt på bord-delen av en sådan där träbänk med två bänkar på vardera sida, medan Olivia stod snett framför mig. Hon stod i en alldeles för tunn skinnjacka, slitna jeans och lika slitna converse. Det såg ut som hennes skor skulle falla samman när som helst. Jag däremot hade klätt på mig lite mer än henne, med kängor och halsduk.
Bänken var placerad bakom skolan och runtom den fanns en massa björkträd, på somrarna och på hösten skymde träden bänken ganska bra men nu på förvintern var de rätt hopplösa, man såg bänken där eleverna ofta gick och rökte och gjorde andra saker väldigt bra.

"Säg inte vad till mig?" Omars röst dök upp bakom mig, och han kramade om mig bakifrån och gav mig en kyss på kinden. Han satte sig sedan bredvid mig och nekade när jag erbjöd honom en cigarett.

"Inget." suckade jag.

"Jo, berätta!" klagade han och drog fingrarna igenom sitt hår, något som han gjorde minst fem gånger i minuten.

"Tro mig, du vill inte veta." intygade Olivia och stoppade tillbaka mobilen i fickan.

"Där hör du." sa jag. När jag berättat för Olivia blev hon mindre arg än väntat, och mer road. Hon hade väl vant sig med mina fasoner vid det här laget. Omar däremot, han gillade aldrig när jag berättade om mina kill-historier och/eller kill-problem.
Inte för att han var avundsjuk, mer att han var beskyddande. Vilket var gulligt och så, men jag visste att han inte skulle gilla att jag och Felix hade haft sex. Dessutom skulle jag ju låtsas som om det aldrig hänt, och Omar skulle bara påminna mig om det hela tiden. Han lät mig såklart alltid göra vad jag ville, men fick mig alltid att skämmas lite mer än nödvändigt (eller kanske inte).

Vi satt där bakom skolan ett tag, vi alla hade rast och hade inget bättre att göra, ända tills jag blev otroligt kissnödig och var tvungen att gå in.

"Vi ses på lektionen, okej?" sa jag och gick därifrån, med mobilen i ena handen och cigarettpaket i den andra. Olivia hade helt glömt bort att fråga att få tillbaks det. Inte för att det gjorde mig nånting.

Jag frös hela vägen tillbaka, och när jag såg portarna in till skolan kom Felix Sandman ut tillsammans med Oscar. Vad fan är oddsen, helt seriöst? Jag suckade.

"Tjena Michelle!" flinade Felix när vi närmade varandra. "Oscar, vi hörs sen okej?" Felix la en hand på Oscars rygg och lät honom fortsätta gå, men stannade själv framför mig.

"Tjena." sa jag enkelt och svängde så jag stod med ryggen till skolans dörrar, med ansikte mot Felix. Vi hade aldrig pratat med varandra på skolan förut, så jag blev aningen överraskad.

Felix stod bara och studerade mig ett tag, med hungriga ögon som jag verkade känna igen och komma ihåg nu. Han verkade inte komma på något att säga, som jag antar att han brukade.

"Ville du något, eller?" frågade jag sedan roat. Det pirrade i de nedre delarna av min mage vid tanke av Felix beröring.

Felix nickade ner mot min ena hand. "Bjuder du på en cigg, eller?"

Felix jävla beröring. Som gjorde mig svag i fredags, men idag inte skulle påverka mig alls. "Varför skulle jag bjuda dig på cigg?" frågade jag.

"Jag tror du vet varför." Han gav ifrån sig ett skratt och jag kisade med ögonen emot honom.

"Nej, faktiskt inte." svarade jag och gav ifrån mig ett minst lika jobbigt skratt. Felix bara gav mig ett snett flin och verkade förstå min lilla lek.

"Inte?" frågade han. "Okej. Du kan väl bjuda mig för att vara snäll, i såna fall?"

Jag flinade. Tog ut en cigarett ur förpackningen och gav den till honom. Han stoppade den i mungipan och jag lutade mig fram, bara en aning. "Du borde veta att jag... är allt annat än snäll." sa jag med ögonen in hans.

Felix sa inget utan bara kollade ner på mina läppar. Helvete. Jag tog upp en tändare ur min jackficka och tände på cigaretten. Han tog ett djupt bloss utan problem. "Och du borde veta att vara snäll..." började han och blåste sen ut all rök på mig. "... är inte min starkaste sida, heller." fortsatte han och flinade sen. Kaxigt, sexigt, på alla sätt och vis.

Jag öppnade munnen, vilken jävla fräckhet. Röklukten kommer definitivt sitta kvar i mitt hår för resten av dagen.

Jag slängde iväg mitt hår från min axel och nickade långsamt. "Jag antar att vi är lika på det sättet. Hälsa Oscar." sa jag och öppnade dörren in till skolan.

ask.fm | f.sWhere stories live. Discover now