3. bölüm

6.4K 267 63
                                    

Annemin bağirmasiyla uyanmıstım. Bugün okulun ilk günüydü. Yani yılın en nefffret ettigim günü.
Rocky'yi ayağımla hafifçe ittirip (tekme atıp) yatakan kalktım. Saçlarımıda at kuyruğu yapıp odadan cıkmayı başardım. Rocky önümden yürürken üniversite 3 e  kadar neler yaşadıgımı düsündüm. Ayyy boşver diyip annemi  yanına indim. Annem hala bana bağırıyordu.

"Mekselinaaa!! Kızım saat 9 oldu!!. İlk günden geç kalcan kııııız!"

"Bir saat 7.30. Iki ilk günden geç kalsam ne olur?"

"Kızım kalkıyosunda niye cevap vermiyosun bakiyim. Neyse bari. Tost var masada meyve suyuyla. Yede babanla cıkarsınız. "

"Tamam." Öpücük olayının üzerinden 3,5 hafta geçmişti. Yaz tatili bitmişti. Okullar 2-3 gün önce acilmis üniversiteler ancak açılıyordu. Hala pek atlatmis değildim. Yani sonuçta ilk öpücügüm elin herifine gitmisti. Bi düsünsenize. Yada bosverin düsünmeyin!

Tostu ve meyve suyunu ayni anda bitirme adetinide yerine getirdikten sonra babama seslendim. Kesin televizyon seyrediyordu. Tipik sabah haberleri and babam.

"Babaaaa! Haydiiiin! Ben çıkıyoruuuum!"

"Geldim, geldim!" Dedikten sonra babam ceketiyle uğrasirken ayni anda anneme biseyler söylüyordu. Ama ben ne yapiyordum. Ayakkabilarimi ariyordum. Nike olum boru değil! Ayakkabılarımı bulup kapıda giyindikten sonra kücük sırt çantamı aldım. Babamla bol sohbetli (!) Yolculuğun ardından üniversiteye geldik. Babam son hızla gözden kaybolurken ben binaya doğru yüruyordum. Acaba yeni gelenler iyi mi? Ya da beni severler mi? Gibi sorular beynimde tepinirken binaya ulasmistim.

"Naber mekselina?" Diyen kübra and büsranın sesiyle irkildim. Bu iki manýak benim alevden sonraki en yakın arkadaşlarımdı. Onlara sımsıkı sarıldıktan sonra konusmaya başladık aynı zamanda sınıfımıza ýürüyorduk.

"Ay kızım yeni erkekler cohh yakusuklu!" Diyen kübraya sen ne diyon yapraam bakışımı attiķtan sonra önüme döndüm.

"Ay sen ne diyorsun kübiş ya! Asıl sen su yeni gelen misiz 1.80 liği gördünmü? Kız mekselina sen bu çocugu bi görsen varyaaa!!! Olum erkek değil taş deģil meteor değil bildigin jupiter ulammm!!" Diyen büsraya sorar gözlerle bakıp

"Kim bu mosoz 1.80 lok acaba ?" Dedim.

" bilmiyoruzki kızım bizde senden bi 15 dk önce geldik. Bi tur attık o kadar." Kübraya naapalım bakısımıda attıktan sonra sınıfa girdik.

⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚

40 dakikadır sınıfta hocayı bekliyorduk büsra kübra and ben konusurken bır mikrofon gıcırdaması ile yüzümüzü eksittik. Sonra gicirtinin yerini bizim boru paça ibrahimin sesi aldı. (Bu insan bizim müdür...)

"Öhöm öhöm! Evet cocuklar herkes bahceye herkes bahceye önemli bor duyuru yapılacak!Tekrar ediyorum. Herkes bahçeye cıksııın!! " sonra yine o aptal gıcırti.

Kızlarla bahceye cıktıktan sonra yine beklemeye başladık. Bahçenin sağinda ve ortasında okulun eskiden beri olan ögrencileri diğer yanında da yeniler bi' yığın oluşturmuştu. O tarafa hic bakmadan kızlarla duyuru hakkında tahmin yürütüyorduk. Boru paça ibrahim kürsüye cıktıgında yeni fark ettiğim uğultu kesilmisti.

"Evet çocuklar. Bugün , birazdan burada size cok ama cok önemli bir duyuru. yapacağim bu uyarı türkiyedeki tüm illerde geçerli olan ve iki gün sonra geçerliliğe girecek bir duyurudur.  Şimdi cocuklar duyurumuz şu..."

Müdür 2-3 dk durduktan sonra yeniden konuşmaya başladı.

"Hepiniz evleneceksiniz!"

10 saniye sonra uğultudan kulaklarım kopacaktı. Ne yani simdi ben istemediğim bi adamlamı evleneceğim. Kızlarla birlikte bağira cağıra konuşurken müdür mikrofana vurup o aptal sesi çikarttı.

"Çocuklar sakin olun! Hey! Cocuklar! Tamam durun açiklayacağım!" Herkes  susunca müdü yeniden konuşmaya başladı.

"Bakın bu evlilik sadece iki yıl sürecek. Bu iki ýılın sonunda kızlar hamileyse boşanabilirsiniz. Ama değilse hamile kalana kadar evli kalacaksıniz. Cumhur başkanı nüfüsu genisletmek için bu yöteme başvurduk. Ailelerinizin haberi var. Yönetim size her gün bir kutu ile birlikte görevinizi yollayacak. Bu üniversitedeki her bir kız bu üniversitedeki bir erkek ile evlenecek. Yarın çekilişle çiftler seçilecek. Diyeceklerim bu kadar yarın sivil gelin. Eve gidebilirsiniz."  Müdürün sözü bittiğinde cogu kız ağliyordu büsra and kübrada bunlara dahildi.

"Hişş. Kızlar tamam. Sakin olun. Sadece iki yıl. Söyle düsünün iki yıllığina bir tatile cıkmıs gibisine. Olsundu,cbisey olmaz ya! Hadi toparlayin kendinizi." Dediğimde büsi gözlerini silip bana baktı. Gözlüklerini cıkarıp gözlerinin yine silip gözlugu yine taktı.

"Se-sen gercekten bö-böyle mi düsünüyorsun mek-selina? "

"Tabi mal! " diyip büsi ve kübişe sıkıca sarıldım. Onlar benim herşeyimdi. Her sabah bana mesaj atan ve en uzun telefon görüsmesi yaptıklarımdı. İkısıde susunca onlarla vedalasip eve yürüyerek gitmeye karar verdim. Daha evde azarlanacam bir anne and bir baba vardi.
⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚⌚

Eve geldiğimde bacaklarım sızlıyordu. Ama hala sinirliydim. Tokmaği kirarcasına vurduğumda icerden annemin sesi geldi.

"Geldiiim!" Kapı acildiginda sinirli gözlerle anneme bakıyordum.

" ne zaman söyleyecektin? Ya da söyleyecektiniz? "

"Demek ki öğrendin. Şey kızım ben biz-"

"Tamam anne. Babam gelince konusuruz."diyip odama cıktım. Cantami yere bırakıp cep telefonumu aldım. Büsra and kübra bana ayni anda ara konusak diye mesaj atmislardi. 2,5  Üçĺü konusma sonunsa kendimi yatağa atmıstım. Öyle uykum vardıki. herhalde babamı bekleyemeyeceğim diye düsünürken uyuya kalmıstım.

Evvet antiriguğıla. Niyse yb geldi. Birazcık kısa ama napak. Bidaha ki bölüm adana merkez olcak kızın kıyafet medya. Bu arada burdan Ķübra and Büsrama  selamlar 😙😙


Görevimiz: EvlilikHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin