15.Kapitola

360 36 2
                                    

,,vylezte po dobrém nebo to půjde po zlém." Zasmál se Petér a my neochotně vstali. ,,Už jdeme" zašeptal jsem rozespale ,,bych vám radil" zasměje se a odejde.

Pomalu se zvedám z postele a jdu se obléct. ,,Co si mám vzít?" Zívnu ,,ne. Nevím" zívne Funno. A já se na něj otočím. On leží zase v posteli a je přikrytý ,,Funne" zasměju se ,,hmm?" Zamručí.

Najednou mi zmizí peřina ,,ne je mi zima" zavrčím a schoulím se ,,je škola a musíme ty víš co" zasměje se a já se vyhrabu z postele. ,,Fajn" protáhnu se.

Funno se usmál a řekli jsme si náš plán.

Frančeska připravila snídani. První na snídani přišel Izu. ,,Kde je Funno?" Zeptám se ,,co já vím" řekne nevrle.

,,Co se stalo tentokrát?" Řeknu zaujatě ,,nic.." odmlčí se Izu. Do místnosti vejde Funno a posadí se. Kluci se na sebe ani nepodívaj. ,,Kluci co se zase děje?" Řekne nabručeně Petr ,,ježiši marja! Nic se neděje" řekne naštvaně Funno a naštvaně odejde z domu. Peter se nadechne že něco řekne ale já ho chytím za ruku a zakroutím hlavou ,,Izu jdi raději už do školy" řeknu mile a Izu jen přikývne.

Vyšel jsem z domu a vydal se do parku. Kde jsem si sedl a vytáhl cigáro. A zapáli jsem si. ,,Funno?" Zaslechnu něčí hlas tak se otočím ,,ahoj Zeky" pousměju se ,,co tu děláš?" Řekne starostlivě ,,nechci jít do školy protože tam bude Izu-chan kterýho fakt vidět nemusím" řekl jsem otráveně.

Vyšel jsem z domu a šel jsem k parku. Viděl jsem Zeka a Funna. Zatnul jsem zuby a prošel okolo nich. ,,Ahoj Izu" ozval se Zeky ,,ahoj Zeky" pousmál jsem se a "ignoroval" Funna. ,,Jdeme do školy?" Usmál se na mě a já přikývl. Funno zůstal sedět na lavičce.

Když kluci odešli začal jsem se smát. Po chvíli jsem šel do školy. Vešel jsem do třídy ,,sory zapomel jsem na čas" řekl jsem s nezájmem a posadil se ,,příště v čas!" Zavrčel učitel. Jen sem prokroutil oči. Ucítil jsem na sobě pohled. ,,Co na mě tak zíráš!?" Procedil jsem mezi zuby ,,přemýšlím jak bych dostala Izua" řekla zamilovaně. Hlavu jsem měl opřenou o židli. Pomalu jsem otevřel oči. A očima se na ní podíval. Nadzvedl jsem obočí a zase zavřel oči. ,,Chceš pomoct?"....

Seděl jsem v lavici a pilně si psal do sešitu. ,,Pst!" Ozval se slabý hlásek. Zvednu hlavu od sešitu. Předemnou sedí Tamí ,,copak Tam?" Špitnu s úsměvem ,,od kdy si zrovna ty píšeš zápisky ?" Zasmála se ,,kdo řiká že si píšu zápisky?" Zasmál jsem se a otočil sešit k ní. ,,Aha" uculila se a otočila. Nechal jsem jí být a dál si psal nesmyslné příběhy do sešitu.

Byla zrovna přestávka. Stál jsem na chodbě vedle Izuovi třídy. Když vilezl Izu ,,musím s tebou mluvit" odkašlal jsem si ,,ale já nechci" řekl "vystrašeně" je tak úžasný herec. ,,Nezájem" sykl jsem a chytil ho za ruku a odtáhl na záchody. A vlezl s ním do kabinky pro invalidy. Kde jsem nás zamknul.

Hned jak zamknul vrhl jsem se mu okolo krku a políbil ho. ,,Chyběl si mi" špitl mi do polibku ,,ty mě taky" zašeptal jsem. ,,asi to už nedám"odtáhl jsem se od něj ,,chceš to nechat plavat?" Podíval se na mě.

Jen přikývnul. ,,máš to mít" usmál jsem se. ,,zvonek!" Vyjekl Izu. A oba jsme vběhli do tříd. ,,Omlouvám se byl jsem na záchodě" řekl jsem a šel do lavice. ,,V pořádku" řekla učitelka na matiku. Když byla zase přestávka vyšel jsem ze třídy.

,,Musím s tebou mluvit" řekl jsem ,,mám se bát?" Podíval se viděšeně Funno ,,ne nemusíš" zazubil jsem se ,,tak poslouchám" pousmál se.

Stáli jsme na chodbě a Izu se zdál být nervozní. Najednou kolem nás proběhl Samuel ,,hele buzny nekazte tu děti" smál se a utekl. Já se za ním rpzeběhl a srazil ho na zem. ,,Bastarde jeden!" Zařval jsem naštvaně. ,,Co že tě to tak nasralo!?" Zasmál se pohrdavě.

,,Funne! Nestojí ti za to" doběhl jsem ho. ,,Jo já vím!" Odvětil naštvaně.

Zaslechl jsem jak Izu začal popadat dech. Otočil jsem se držel se za hruď a snažil se popadnout dech. Najednou se mu podlomili kolena.

Začala se mi potat hlava. Málem jsem upadl, ale Funno mě chytil.

,,Símo Sofie doběhněte pro učitele!" Přikázala jsem jim. Nevěděl jsem co dělat. Až po chvíli mi to došlo. ,,Frede!?" Podíval jsem se na hnědovlasého týpka co mi pomáhal držet Izua ,,no?" Podíval se na mě vyděšeně ,,má astma"

-Fred
Hned jsem věděl o co jde ,,mám ho v zadní kapse!" Zareagoval jsem rychle. Podepřel jsem Izua a Funno mi vzal inhalátor a dal mu ho k ústům.

Po delší době jsem se konečně nadechl. ,,D-díky" dýchal jsem z hluboka.

Najednou doběhli učitele. ,,Co se stalo!?" Začali se vyptávat ,,zachránil jsem mu život" řekl jsem naštvaně. ,,To bych se hadal málem ho zabil!" Vyjekl Samuel ,,ty bastarde" tykřikl jsem. A vystartoval po něm. ,,Funno! Do řiditelny!" Stoupl si předemě učitel ,,ale ale" vydechl jsem. Otočil jsem se ruce dal ka kapes a vydal se k řiditelně.

Chytil jsem ho za ruku. ,,Nikam pane učiteli Samovi nevěřte. Sam vyprovokoval Funna a Izu ho chtěl zastavit. Ale má astma a nemohl se nadechnout. Mezitím co holky hledali pomoc. Funnovi odšlu co má dělt." Zastal jsem se ho.

,,Je to pravda?" Zeptal se mě. Jen jsem přikývl ,,tak příště to řekni aspoň trošku normálně" řekl a odvedl Izua do kabinetu.

Láska Ze Základky (YAOI)Where stories live. Discover now