Kızıl Sarışını Kaptı✔

1.1K 63 5
                                    

Hogwarts'da havalar gittikçe soğumaya başlamıştı, cadılar bayramının yaklaşması sebebiyle herkes de farklı bir heyecan vardı.

Kimisi verilen ödevlerden şikayet ediyor, kimisi de tıpkı James gibi quidditch antrenmanlarından söz ediyordu.

James henüz bu sene ayrılan Fred'in yerine kaptan olmuştu. Ve cadılar bayramı gelmeden seçmeleri yapmamız gerektiğini düşünüyordu. Geçen sene kupayı Slytherin'e kaptırdığımız için bu konuda oldukça hırslandığı görüyordum.

Bu yüzden biçim değiştirme sınıfına giderken yarınki seçmeleri düşünüyordum, her ne kadar James benim seçmelere girmemem gerektiğini söylesede kendimi kanıtlamak istiyordum. Böylece takıma torpille girdiğimi söyleyen aptalların çenesi kapanmış olurdu.

Sınıfa girdiğimde etrafa göz gezdirdim, çoğu kişi elindeki parşömenlere bakıp birbirlerine kıkırdıyorlardı, beni fark edenler ise bana bakıp fısıldaşmaya başladı. Hoşnutsuzlukla Riley'nin yanına yerleştim

"Bunların olayı ne?" dedim çantamdan kitap ve tüy kalemimi çıkarırken.

"Bu hoşuna gitmeyecek" dedi burnunu kırıştırarak.

Elinde tuttuğu şeyi görünce herkesin bakıp kıkırdadığı şeyin ne olduğunu anladım. Riley'nin elinde tuttuğu şey bir parça parşömendi. Kaşlarımı çatarak parşömeni aldım. Parşömenin başında gülümseyip el sallayan ikizlerin resmi vardı.

"Bir parça parşömenin bu ayki sayısına hoş geldiniz!! Bu yıl açılışı Ekim sayısı ile yaparak dergiyi biraz geciktirdik, bunun için sıkı takipçilerimizden özür diliyoruz ama merak etmeyin! Bu ayki sayımız, yine heyecan verici olaylarla dolu. İlk olarak Hogwarts'ın gözde çifti olan Amanda ve Ben'in ayrılması herkesi hayrete düşürdü, eğer henüz öğrendiyseniz siz de hayrete düşebilirsiniz. Herkesin nedenini merak ettiğine eminim, kimi tahminlere göre bunlar tamamıyla Ben'in ahmaklığı (üzgünüm Ben ama ben de aynı fikirdeyim) Zaten Ben'in o burunla Amanda'yla sevgili olabilmesi bile yeterince sıradışıydı, eğer siz de merakınızı gidermek istiyorsanız parşömenin arkasına asanızla bir kere dokunmanız yeterli, ayrıntılı haberi orada görecekseniz.

Her ay yaptığımız gibi hayatta kalan çocuk Harry Potter'ın Hogwarts'da okuyan üç çocuğuna yöneliyoruz. En büyükleri yakışıklı ve bir o kadar da popüler James Sirius Potter'ın asi ve hırçın bir kız olan Katie Wood'un peşinden koşması yine kimseyi şaşırtmadı, bu konuyla ilgili ayrıntılı bir haber göremiyeceksiniz çünkü oldukça monoton bir olay haline geldiğini biliyoruz.

Küçük kardeşi Albus'un ise Caren Gray ile ilişkisi olduğu söyleniyor. Eh bizim de mutluluklar dilediğimizi unutmasınlar o zaman.

En küçükleri Lily'nin ise o sularda pek gözü yokmuş gibi duruyor, kim bilir belkide abisi James'in baskılarındandır.

Bu arada Gryffindorlu Bucky Ramond'ın tam bir umutsuz vaka olması gözümüzden kaçmıyor. Bu çocuğun neden bu kadar sakar ve asalak olduğunu bilen var mı? Bu sorumuzu "sakar ve asalak olduğundandır" diyerek cevaplıyor Lisa Mirandi. Peki kim Bucky kadar asalak olabilir biliyor musunuz? Cevabınız Jesse Vendy Ray ise doğru bildiniz. O asalaklıkla sınıf başkanı olması yerterince kötü zaten.

Her neyse, bu sefer gözlerimizi Slytherin'den Aaron Halburt'a çeviriyoruz, sert çocuk tiplemesine cuk diye oturan Aaron ona umutsuzca aşık olan zavallı Julia Jones'u yine sert bir şekilde reddediyor fakat bu yaptığının cezasız kalmadığını hâlâ suratında duran pislik yazısından görebilirsiniz.

Danny Flint ise ısrarla bunun Potter ve çetesinin işi olduğunu söylüyor. Fakat James ve arkadaşları bizzat Profesör Grawhill tarafından aklandılar, haberin ayrıntıları için parşömenin arkasına asanızla iki kere dokunmanız yeterli.

Catch Me İf You Can (Scorose)Where stories live. Discover now