Chapter 10

918 102 28
                                    

Margo me već čekala ispred vrata njene sobe.

"Idemo li?" Upitala me, a ja sam samo klimnula glavom. Dok smo tako stajale ponovile smo plan par puta, a zatim otišle do Robertove sobe. Nešto ranije Margo je razgovarala sa Robertom i dogovorili su se da kasnije provedu malo vremena zajedno. Jedino što Robert nije očekivao bila sam ja. Stajale smo ispred Robertovih vrata, a ja sam se krila iza Margo. Pokucala je, a Robert je odmah otvorio. Ima je na sebi usku, belu majicu i kratke pantalone. Izgledao je poprilično zgodno, baš šteta što ne ume da se ponaša.

"Zdravo Margo...i zdravo Ashley."Rekao je prikrivajući iznenađenost.

"Nadam se da ti ne smeta što sam povela društvo. " Rekla je Margo.

"Naravno da mi ne smeta, drago mi je." Osmehnuo se pa nam rukom pokazao da uđemo. Ušle smo i sele na fotelje koje su se nalazile ispod prozora.

"I šta ćemo raditi?" Opušteno sam upitala ponašajući se kao da sam zaboravila sve što se pre dogodilo.

"Zapravo ne znam. " Robert je zatvorio vrata, a zatim seo sa nama.

"Mogli bismo da igramo neku igru. Istina ili izazov?" Predložila je Margo. Robert je sve vreme gledao samo u mene. Ponašao se sasvim u redu, možda sam dobila krivu sliku o njemu. Nekada i ja poludim i ponašam se užasno, možda mu jednostavno nije bio dan.

"Može. "Složila sam se sa njom.

"I ja se slažem. "Izgledao je zbunjeno. Kao da nije očekivao da ću ja sedeti, smejati se i provoditi vreme sa njim, a da pritom ne želim da ga ubijem. A želim li sada? Ne. Ponašao se sasvim okej, kako je vreme prolazilo više se opuštao. Trudila sam se da se ponašam normalno i što više zamajavam Roberta. To je bio moj deo plana. Margo je trebala da se nekako dokopa njegovog telefona ili laptopa i istraži malo. Meni je ovo izgledalo nemoguće još kada smo o tome pričale, ali Margo je bila uverena u suprotno. Na kraju sam ipak pristala, moram odnekud početi.

"Nije mi baš najbolje možeš li mi doneti času vode,molim te?" Pretvarala sam se da mi je loše. Možda sam mogla da budem glumica jer ovo mi stvarno odlično ide.

"Zapravo izgledaš bledo. Odmah ću doneti." Ustao je i krenuo ka maloj kuhinjici iz koje nije mogao da vidi mesto na kojem smo sedele ja i Margo.

Čim je izašao Margo je skočila sa kreveta i počela da traži nešto što možemo da iskoristimo, a ja sam proveravala da li se Robert vraća. Progvirila sam i primetila da mu iz džepa viri telefon.

"Telefon je kod njega. Traži nešto drugo." Prošaptala sam joj. "Pogledaj u one fioke i požuri!" Već počinjem da paničim jer Robert upravo kreće ka meni. Moram nam kupiti vreme, Margo još ništa nije pronašla. Ustala sam i stala na vrata sprečavajući Roberta da izađe.

"Zašto si ustala? "Upitao me. Njegovo lepo ponašanje me začuđuje, jednostavno se ne uklapa. U firmi mi jedva kaže zdravo, u avionu i dan pre je napadan, a sada je zapravo fin. Previše česte promene raspoloženja ako mene pitate.

"Nije te dugo bilo pa sam ustala da proverim." Rekla sam, a zatim uzela času koju je on držao u ruci i pokušavala da što sporije ispijem vodu koju mi je dao. Par puta sam bacila pogled na Margo koja je kopala po nekih fiokama. Napokon, baš u trenutku kada sam popila svu vodu i više nisam mogla da sprečim da Robert opet uđe u sobu, Margo je pronašla tablet. Veselo mi pokazala, a zatim otrčala ka kupatilu.

"Idem do wc-a." Razdrala se i ušla u wc zalupivši vratima.

On i ja smo se vratili i ponovo seli.

"Da li ti je sada bolje? "Obratio mi se i izgledao je zabrinuto. Boli me glava, ali ovog puta stvarno. Nikako ne mogu da shvatim njegovo ponašanje.

"Jeste, malo." Tiho sam rekla i uputila mu mali smešak.

"Margo se poprilično zadržala." Prokomentarisao je.

"Znaš kakve smo mi devojke. "Pokušala sam da je odbranim, postao je sumnjičav.

"Dok je ona tamo..."Zastao je,"želim da ti se izvinim za moje ponašanje u prethodna dva-tri dana. Stvarno ne znam šta me spopalo." Možda sam se prevarila u vezi ovog dečka.

"Nikakav problem. Svi mi nekad nismo svoji." Rekla sam pa promenila temu kako ne bi postalo neugodno.

"Vratila sam se. Ou, vidi ti koliko je sati, idemo Ash!" Povukla me za ruku, a ja sam samo zbunjeno krenula za njom.

"Vidimo se!" Povikala sam dok sam izlazila iz njegove sobe. Mahnuo nam je pa zatvorio vrata.

"Brzo Ash, ovo moraš da vidiš. "Margo je bila uzbuđena. Ovo liči na scenu iz nekog filma, zapravo bilo je jako zanimljivo.

Uletele smo u moju sobi. Margo je odmah pritrčala mom laptopu i povezala ga sa njenim telefonom. Ja sam samo stajala sa strane i gledala. Ušla je u neki fajl. Zapravo to me bio meil sa Ericove adrese.

"Sedi. Ovo je šokantno. "Rekla mi je i pokazala na mesto pored nje. Poslušala sam je i sela.

Čitala sam ono što je pisalo i nisam mogla da poverujem. Tu je bilo svega o meni, do svake male sitnice. To da volim doručak u krevetu, duge šetnje i opušten razgovor, nenapadne momke, to da mi je omiljeno cveće crvena ruža...

"Sada mi je jasno..." Promrmljala sam sebi u bradu.

"Šta ti je jasno?" Margo me zbunjeno pogledala ne znajući o čemu pričam.

"Robertovo ponašanje se odjednom misteriozno promenilo. Postao je dečko iz snova, baš onakav kakve volim..."Počela sam da objašnjavam.

"I to zato što sada znam baš sve o tebi Ash. I Eric mu je sve to omogućio. Pitanje je zašto? "

Zamislila sam se i jednostavno rekla,"Ne znam. Zapravo nemam predstavu šta moze biti. "

"Ne brini, kao što smo ovo otkrile, saznaćemo i ostatak." Tešila me Margo. Bila sam zabrinuta. Imala sam nekoliko scenarija u glavi, ali nisam znala da li ijedan ima smisla i šta zapravo planiraju. Ali u jedno sam bila sigurna otkriću.

"Naravno da hoćemo. "Dajući nadu i Margo i sebi, veselo sam rekla.

"To je moja devojka. Kasno je, možemo o ovome i sutra. Ne moraš da brineš, ništa se loše neće desiti." Poljubila me u obraz i otišla ka svojoj sobi. Ustala sam kako bih zatvorila vrata, a zatim sam se presvukla i legla u svoj krevet. Bila sam umorna i nije mi trebalo dugo da zaspim.

A/N: Haaay, novi nastavak je tu, nadam se da ste uživali i da nije dosadan.
Izvinjavam se ako ima nekih greškica u tekstu, slučajno je.
Zamolila bih vas i da ostavite utiske u komentaru. Da li vam se sviđa nastavak i ova priča, sta vam se ne sviđa, kako ce se radnja dalje odvijati, šta mislite...

Do sledećeg viđenja(ako mogu tako reći, hahah)♥♥

Is it too late?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin