Chapter 7

1K 135 36
                                    

Moram otići do Roberta da mu vratim telefon, a posle ću do Margo da joj ispričam šta sam saznala. Nisam osoba koja svima priča o sebi i stvarima koje mi se dešavaju, ali imam utisak da njoj mogu da verujem. Uzela sam torbu sa stočića i izašla. Trenutak kasnije trebalo je da pokucam na vrata Robertove sobe. Ashley uradi ovo brzo, što kraće, to bolje. Udahnula sam duboko, a zatim pokucala. Nekoliko sekundi kasnije vrata je otvorio Robert. Kada me je video bio je iznenađen. Gledao je, a iznad glave kao da mu se stvorio upitnik.

"Ispao ti telefon sinoć. " Rekla sam kratko i pružila mu telefon.

"Aha. Hvala." Čudno, očekivala sam burnu reakciju. Odmah zatim je zatvorio vrata, a ja sam ostala ukipljeno da gledam šta ce upravo desilo. Čudak. Okrenula sam se i otišla do sobe moje drugarice, Margo. Odmah mi otvorila i pozvala me unutra.

"Radije bih da prošetamo. Celog dana sam unutra, a još nisam videla plažu." Predložila sam.

"Idemo, samo da obučem nešto. " Tek sam sada primetila da je u pidžami.

"Važi, sačekaću. " Ušla sam za njom i razgledala okolo. Naše sobe bile su skoro pa identične. Jedina razlika je u tome što je ona imala mali balkon.

Ubrzo smo sišle dole i stigle na plažu. Bilo je božanstveno. Već dugo nisam bila na moru. Sada su me okruživale palme, talasi zapljuskivali obalu, a jedino što se moglo čuti bio je zvuk galebova sa obližnje luke. Ovo mesto je raj, mogla bih ovde ostati zauvek. Dugo smo šetale i pričale o bezazlenim temama kada sam odlučila da joj pomenem Roberta i Erica.

"Danas mi se desilo nešto vrlo čudno. " pogledala sam je pa nastavila " Saznala sam da moj dečko, Eric ima nekakve veze sa Robertom.....i tako ja sam ostala da gledam u zaglupljena vrata." Završila sam. Kada je čula celu priču želela je nešto da kaže, ali nije znala šta.

"Ja... ne znam. Možda je neka zabuna. Rekla si da te Robert pokušao smuvati, a sada da se dopisuje sa tvojim dečkom. Možda je to plan. Da te Robert osvoji, a Erica zaboraviš. Možda ne želi da te ostavi na bolan način. " Rekla je, a ja sam spustila pogled. Ne verujem da je Eric poslao Roberta sa tom idejom. Eric me voli.

"Ipak mislim da je nešto drugo. Samo kad bi znala šta. " Bila sam zabrinuta, a Margo je to primetila. Zaustavile smo se, a ona me zagrlila.

"Ne brini. Otkrićemo. Možda je i greška. "

"Možda. "Osmehnula sam se neiskreno. Nije mi do smeha sada. "Šetamo već duže od sat vremena, umorila sam se." Skrenula sam temu. Dovoljno sam je davila svojim problemima. Kad smo kod problema još uvek ne znam sta da radim sa Chrisom. Istina ili laž? Pre ili kasnije ću morati da se suočim sa tim, zato bolje kasnije.

"U blizini se nalazi bar. Možemo tamo." Klimnula sam glavom, pa smo nastavile.

***

Bar je bio na otvorenom. Izgledao je kao mala kolibica sa krovom od slame. Imao je prelepu baštu sa puno tropskog voća i različith vrsta cveća. Sele smo za šank i naručile neku vrstu voćnog soka za koji ranije nisam čula. Margo je tvrdila da je odličan. Mogu vam reći i da je osoblje bilo sjajno. Pogotovo taj tamnoputi kelner sa nebesko plavim očima.

"Pogledaj onog." Rekla je Margo pokazivaći baš na kelnera o kojem sam razmišljala.

"Nije loš, nije loš." Obe smo se nasmejale na šta nam je on uputio čudan pogled shvativši da gledamo u njegovom pravcu. Verovatno misli da smo lujke. Zabavljale smo se, pričale i pile to čudno piće. Čak mislim da je bilo i alkohola unutra,ali vrlo malo. Svakako bilo je odlično.

***

Već je pao mrak, a ja i Margo nismo planirale da odemo. Sada je plaža izgledala još lepše. Svetiljke su bile upaljene, vazduh svežiji i prijatniji. Dve devojke sele su tik do nas. Jedna bila je visoka i oskudno obučena. Imala je majicu sa velikim dekolteom koja joj je dosezala do pupka, a dole nosila je usku i vrlo kratku suknju. Kosa joj je bila jako duga, plava, a oci neke tamnije braon boje. Imala je mnogo šminke. Podsećala je na one lake devojke koje možeš sresti u nekom skupom klubu, ali ne treba suditi ljudima po izgledu. Druga devojka bila je znatno niža i pristojnije obučena. Tamnih očiju i kose do ramena. Gledala je ovu drugu sa divljenjem koliko sam mogla da zaključim.

Prokomentarisale su nešto, zatim obe pogledale u nas. Visoka je ustala i krenula ka nama, a zatim i ova niža. Stale su tačno ispred nas i nisu delovale prijateljski raspoložene.

"Da li se poznajemo?" Upitala ih je Margo pristojno. No ona devojka nije mnogo znala o pristojnosti.

"Ko ste vi da bih vas ja poznavala. Primetila sam da buljite u mene,neki problem? " imala je jako visok glas, iritantan. Već vidim da se sa ovom plavušom nećemo lepo slagati. Druga devojka samo je stala iza nje.

"Imam problem, prišla si i prekinula nas." Prokomentarisala sam, a izgleda da joj se nije svidelo.

"Ne možeš da mi se obraćaš tako." Približavala mi se. Devojka iza nje me čudno gledala. Ustala sam sa visoke barske stolice. Bila sam znatno niža i sitnija od plavuše.

"Ostavi devojke na miru, Elisabeth. " Kratko i jasno rekao je nepoznat ženski glas. Svi pogledi bili su uprti u devojku koja je stala pored nas. Imala je sivu kosu, prelepa nijansa sive. Njene oči bile su nebesko plave, prodorne, prosto savršene. Podsećaju na Chrisa. Ash, sada nije pravo vreme da razmišljaš o njemu.

Plavuša, Elisabeth, ako se uopšte tako zove, pogeldala je onu devojku očima punim prezira i jednostavno otišla. Za njoj je pošla i njena ćutljiva drugarica.

"Hvala ti. Ne znam šta uopšte ova hoće od nas." Margo se obratila onoj devojci." Inače, ja sam Margo. Ovo je Ashley." Margo je pokazala na mene, a ja sam pružila ruku devojci.

"Ja sam Chloe, verujem da sze nove čim vas Elizabeth napala. Ne obraćajte pažnju na tu razmaženu princezu." Odvratila je. Izgledala je lepo, pametno, ali ipak nekako hladno,zatvoreno.

"Hoćeš da nam se pridružiš? "Upitala sam je, ali me odbila.

"Moram da krenem sada, nadam se da ćemo se videti opet." Osmehnula se, zatim otišla na drugu stranu. Ja i Margo smo ostale još mala zatim se vratile u hotel.

Ovaj dan je bio naporan. Prvo kašnjenje, zatim Robert i Eric, a na kraju i ova Elisabeth. Međutim provela sam lepo vreme sa Margo i upoznala Chloe. Chloe je bila misteriozna i nisam sigurna šta mislim o njoj,ali ipak nas branila od Elisabeth iako sam sigurna da bih to mogla i sama. Ali se ne bi lepo završilo.

A/N: Paaamparapaam. Ljudii evo ga i novi deo. Stvari počinju da postoju komplikovane. Votajte i komentarišite ako vam se sviđa. Hvala vam što čitate i izvinite ako ima grešaka.

Love u all♥

Is it too late?Where stories live. Discover now