♤BÖLÜM 15

1K 130 388
                                    

İYİ OKUMALAR ...


Koca üç yıl, hayatıma dair hiçbir şey olmaz diyerek geçirmiştim. Ne düzelebilirim demiştim, ne de duygusal bir şey hissedebilirim demiştim. Sadece monoton ve yalnızlık kokan hayatıma ömür boyu devam edebilirim diye düşünmüştüm.Hep sığ sularda yüzmeyi tercih etmiştim. Ama gel gör ki orada bile boğulmuştum. Yalnızlığım beni orada bile yalnız bırakmamıştı. Tek başıma mücadele etmeye bile izin vermemişti. Beni kendiyle bağdaştırmıştı. Onsuz olamayacağımı tekrar ve tekrardan göstermişti.

Şimdi ise koca okyanusta kendimi daha güvende hissediyordum. Bu hissi bana aşılayan kişi Aybars'tı.ı Ona olan güvenimdi. Sığ sularda can simidi ile boğulan ben, ucu bucağı belli olmayan okyanusta simidim yokken boğulmuyordum. İşte Aybars'ın yanındayken de hiç kimseden ve hiçbir şeyden korkmuyordum. Onun yanındayken kendimi olmadığım kadar cesur ve korkusuz hissediyordum.

Düşünceler aklımı ve ruhumu ele geçirirken yavaşça başımı koltuğun kenarına koydum. Aybars telefonla konuşmaya gittiği için odada yalnız kalmıştım. Bugün epey gezmiştk ve bu sebeple de yorulmuştum. Biraz uzansam bedenimi de ruhumu da dinlendirebilirdim. En azından buna ihtiyacım vardı.

Aybars'ın beni öpmesi ile bozulan kalp ritmimle beraber öpüşü o kadar farklı hissettirmişti ki, kendimi ilk defa başka biri tarafından özel hissetmiştim. Bu kişi benim aşık olduğum adamdan başka kimse değildi. Küçük öpücükleriyle dokunup büyük sarsıntılara yol açmıştı. Girdiğim şaşkınlıkla hiçbir yaşam belirtisi gösterememiştim.

Benim gibi toy biri bu konularda ne yapabilirdi ki?

Düşüncelerle boğuşurken uyku beni yavaş yavaş koynuna alıyordu. Tam olarak uyuduğum söylenemezdi.Sadece gözlerim yorgunluktan açılmak istemiyordu.Ayak seslerinin geldiğini hissederek uzandığım yerden kalkmadım ve yatmaya devam ettim. Tekrardan uzaklaşan ayak sesi ile birlikte odada yine yalnız kaldım. Odanın içini dolduran ayak sesleri ile Aybars'ın tekrardan gelmiş olduğunun habercisiydi. Üzerimde hissettiğim örtü ile birlikte daha da mayıştım.

Gözlerimi açmak istiyordum ama yorgun bedenim buna izin vermiyordu. Yaptıklarını tam olarak anlayamasam da hissediyordum. Sadece ayakta uyuyor gibiydim. Hissediyordum ama tepki vermiyordum.

Ayak sesleri tam dibimde bitmişti ve boynuma değen nefesi yanı başımda olduğuna kanaat getiriyordu. Saçlarımda hissettiğim elle birlikte Aybars'ın saçlarımı okşadığını hissettim. Adeta bir gezintiye çıkmıştı.Usulca ve yavaş yavaş geziyordu. Keşfederek, ezberleyerek.Uyumadığımı anlamaması için yavaş ve dikkatli bir şekilde nefes almaya çalışıyordum.

"Onunkiler gibi yumuşak ve parlak." dedi titrekçe bir nefes aldığını duydum.

Ne demek istiyordu?

Saçlarım kimin saçları gibiydi?

Saçlarımda hissettiğim baskıyla birlikte öptüğünü anladım. Bu daha çok kasılmama neden olurken olağanüstü bir çaba sarf ettim. Bir günde iki defa öpmüştü. Bu da demek oluyor ki iki defa kalbim duracak bir raddeye gelmişti. Zihnim artık bu kadar düşünceyi ve heyecanı kaldıramayacağı için tamamen kapanmıştı.

***

Akşam yatmış olduğum koltuktan, daha yumuşak bir yerde yattığımı anlamam zor değildi. Çünkü çok konforlu ve yumuşak bir yerde yatıyordum. Koltuk olmadığı kesindi ama nerede yattığım ise meçhuldü. Olduğum yerden kalkmadan diğer tarafa döndüm ve ayılmaya çalıştım. Sabahları uyanır uyanmaz hemen kalkamıyordum. En az bir 10 dakika yatakta dönüp duruyordum.

Diğer tarafa dönmem ile birlikte yanımda varlığını hissettiğim bedenle beraber irkilmiştim. Bu Aybars olmalıydı ve muhtemelen yatakta yatıyor olmalıydık. Çünkü koltuğa İkimiz de rahat bir pozisyonda yatamazdık. Ona dönmemle sıcak olan nefesini saçlarımın arasında hissediyordum.

İNANMAK İSTİYORUMWhere stories live. Discover now