Bölüm 2*10 BOŞ GEZENLER

1.1K 105 16
                                    


Oldukça zor geçen sabahtan sonra kısa süre dinlenip biraz kendine gelen Seda için tekrar yola koyulma vakti gelmişti. Bir an önce yola çıkmazsa akşama kalacak ve aramasını yarına ertelemek zorunda olacaktı. Hemen yanına alacağı silah ve bıçakları aramaya başladı. Ancak küçük bir meyve bıçağı dışında hiçbirinin olmadığını farketti. Evde onları ararken sonradan aklına geldi; kan gölünün içinde düşürmüş olmalıydı onları. Silahsız olmasına rağmen yinede yola devam etme kararı aldı. Turgutlara hiçbirşey söylemeden sadece meyve bıçağıyla Aslıyı aramaya çıkacaktı.

Artık ayrılma zamanı geldiğinde vedalaşmak için Turgutun yanına gitti. Gittiğinde onu küçük bir sürpriz bekliyordu. Kendisine Turgut, Selin, Sinem, Canberk ve İsmailde eşlik edecekti. Seda gördükleri karşısında ne diyeceğini bilememişti. Hemen Turgut u bir köşeye çekip onların gelmesini istemediğini söyledi. Turgut bunu kabul etmedi. Seda daha sert bir ses tonuyla onların gelmeyeceğini tek başına gideceğini söyledi. Bunun üzerine Turgut Sedanın kolundan sıkıca tutup bu konuda tartışmaya girmeyeceklerini kendisine eşlik edeceklerini yoksa gitmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Turgutun bu hareketi Sedanın canını oldukça acıtmıştı ancak Turgutun inadından vazgeçmeyeceğini, yanında geleceklerini anlamasını sağlamıştı.

Kısa bir sessizliğin ardından Seda Turgutun dediklerini kabul edip hazırlanmaya başladı. Hemen Turguttan silah ve bıçak alıp araçlara indiler. İki araca ayrılıp siteden ayrıldılar. İlk araçta Seda, Turgut ve Selin. İkinci araçta ise Canberk, Sinem ve İsmail vardı.

...
..
.

Salgın sebebiyle yollar uzun zamandır olduğu gibi yine bomboştu. Etrafta başıboş gezen tek tük hasta insan dışında tek bir canlı dahi yoktu ve tabiki de yollar şaşılmadık şekilde ölü insan bedenlerine ev sahipliği yapıyordu. Kimisi tek parça halinde kimisi de parçalanmış biçimde. Onları toplayacak ve de gömecek ne belediye ne de devlet kalmıştı artık bu dünyada.

Şu zamanda bile pozitif enerjisini kaybetmeyen Selin ortaya değişik bir iddia attı yolda giderken.

Bu başıboş dolaşan insanlara neden hasta insan dendiği.
Artık hasta olmamaları lazımdı.
Ölüp geri gelmişlerdi.
Hemde iç organları çürümesine rağmen.
Şimdi bunlardan birinin içi açılıp bakılsa akciğerlerin ve kalbin yerinde olmadığı görülürdü.
Kalbi olmayan bit insan nasıl hayatta kalırdı? Yada dirilebilirdi?
Turgutta aynı şekilde hasta insan demenin saçma olduğunu düşünüyordu. Bu durumda onlara yeni bir isim verilmeliydi. Selin in aklına boş gezen demek gelmişti. Ne de olsa boş boş gezmek ve insanlara saldırmaktan başka birşey yapmıyorlardı. Turgut bu ismi oldukça sevmişti;

"Boş gezenler"

"Bundan sonra onlara boş gezenler diyelim"

Seda da boş gezenleri oldukça sevdi.

...
..
.

Sedanın evine artık az bir yol kalmıştı. Ancak ev merkeze yakın olduğu için eve yaklaştıkça boş gezenlerin sayısında artış yaşanıyordu. Bu yamuk yumuk suratlı et torbaları arabayı görür görmez tüm dikkatini arabaya verip peşinden gelmeye başlıyordu.

Evin olduğu sokağa girdiklerinde ise bir anda onlarca boş gezenle burun buruna geldiler. Hepsi bir yerde, toplanmış birşeyin peşinde gibiydiler.
Turgut ta arabasıyla sokağa dalınca tüm dikkatleri bir anda Turgutun üstüne dönmüştü. Peşinde oldukları şey her ne ise onu bırakıp arabanın üstüne gelmeye başladılar. Sayıları tahminen 50 civarıydı ancak diğer apartmanların bahçelerinden gelenlerle birlikte gitgide artıyorlardı.
Ani bir reflexle hemen vitesi geri atıp gaza yükleniverince Turgut, arkadan sokağa yeni giriş yapan Canberk in arabasına önden bindirdi. Turgut un şuursuzca üstüne geldiğini çok geç farkeden Canberk kaçmaya fırsat bulamadan Turgut un aracının kıçının altında buluverdi kendini.

Küçük bir sarsıntı geçirip kısa süre sonra kendilerine geldiklerinde Turgutun aracının Canberk in aracının üstünde olduğunu farkettiler. İki araçta artık kullanılamayacak duruma gelmişti. Hemen araçlardan inip koşarak sokaktan uzaklaşmaya başladılar. Bir süre koştuktan sonra bir üst sokaktaki terkedilmiş apartmanın bahçesine sığındılar.Boş gezenler artık peşlerinde değildi. Büyük olasılıkla araçların orda takılıp kalmışlardı. Ancak şimdi ne araçları vardı ne de kendilerini savunabilecekleri doğru düzgün silahları. Hepsi araçların olduğu yerde kalmıştı.

Seda onlara direk eve geri dönmelerini bundan sonrasında tek başına gitmek istediğini söyledi. Tabikide hepsi birden buna karşı çıkarak onu bırakmayacaklarını net bir şekilde dile getirdiler.
Artık kafayı yemek üzereydi.
Peşini bırakmıyorlardı, kendi hayatı yetmezmiş gibi birde onların hayatını düşünüyordu. Herhangi birine birşey olacak diye içi içini yiyordu.

Apartmanın bahçesinde bir süre bekledikten sonra yolu kolaçan edip tekrar yola çıktılar. Sedanın evi artık iptal olmuştu. Sıra Aslı'nın evine gelmişti. Ama bu sefer arka arkaya gitmemeye karar verdiler. Herhangi bir bela durumunda topluca sıkıntıya düşmek yerine farklı yolları kullanarak....

Seda; Canberk, İsmail ve Sineme Aslı'nın evinin yakınındaki mezarlığın yerini ayrıntılı bir şekilde tarif ettikten sonra yine iki grup halinde yola koyuldular. Seda ve grubu Görükle nin doğusundan, Canberk ve grubu ise batı ve kuzey kanatlarından giderek mezarlığa ulaşmaya çalışacaklardı.

...
..
.

Diğer bölümde aslıyı bulma macerası gerçek anlamda başlıyor. Çok uzattığımın farkındayım ama diğer bölümde artık asıl olaylar başlayıp bitecek ve okulda yaşananlara geri döneceğiz.

Lütfen vote ve özellikle bölüm ile ilgili yorum yapın yorumlardan yola çıkarak hikayeye yön verecem...

ÖLÜ DÜNYA: BAŞLANGIÇHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin