Bölüm 1*8 OHAL

2.4K 171 10
                                    

25.06.17

Sağlık bakanlığı son günlerde önü alınamayan salgından dolayı bölge düzeyindeki OHAL kararını ülke düzeyine yükseltti.
Ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ve karantina uygulaması başladı.
Diğer yanda Dünya Sağlık Örgütü ise salgının artık son safhaya geldiğini biran önce salgının nedeni ortaya çıkmazsa salgının önüne geçmenin imkânsız hale geleceğini duyurdu.

...
..
.

26.06.17
Neden böyle olduğu belliydi. Sokaklar kan revan içindeydi. Devlet neden böyle olmasına izin vermişti ki? Altı üstü küçük bir açıklama yapacaklardı. Ama yapmak yerine her zaman ki gibi kaba kuvvet uygulamayı tercih ettiler.

...
..
.

(1 gün önce) 25.06.17
Uzun ve yorucu bir yolun sonunda  Görükle artık ayaklarının altına serilmişti. Motelde geçen üç gün ve yolda geçen günün ardından artık evlerindeydiler.

Hayat Görükle de oldukça normal görülüyordu. Atatürk caddesi yine hareketli ve kalabalıktı. Öğrenci yoğunluğu göze çarpan ilk şeydi. Birçok öğrenci salgının başladığı gün henüz okuldan ayrılmamıştı.
Bu yüzden birçoğu evine gidememiş ve burada kalmak zorunda kalmıştı Emir ve arkadaşları gibi.

Emir ve arkadaşları eve varır varmaz direk duş alıp yataklarına yıkıldılar. Güzel bir uyku çekmeyi hak etmişlerdi artık. Beş gündür yaşadıkları hala şaka gibi geliyordu. Trafik kazası ilçe ayaklanması hastanenin yıkılması tıkanık otoban...

Uyandıklarında artık akşam olmuştu. Güzel ve rahatlatıcı uykudan sonra artık tüy gibiydiler. Şimdi dışarı çıkıp günlerdir hasretini çektikleri eğlencenin dibine vurabilirlerdi. Ancak tam dışarı çıkacakken hoparlörden yapılan açıklama ile yerlerine sabitlenip kaldılar.

Duyuruda Görükle de sokağa çıkma yasağı uygulamasının başladığı ve bugünden itibaren kafelerin işletmelerin kapalı kalacağı bildirildi.

Duyurudan kısa süre sonra polis kafe ve restorantlara girip insanları tahliye etmeye başladı. Sokaklar saatler içinde sadece polislere kalmıştı. Uyarıyı dikkate almayanlar ise polisin sert müdahalesine maruz kaldılar.

Ertesi sabah sokağa çıkma yasağı hala devam ediyordu. Ancak insanlar bu yasağın gereksiz olduğunu ve kaldırılaması gerektiğini düşünüyorlardı. Sonunda bir kaç kişi toplanıp polis merkezine gitmeye karar verdiler. Burak'ta o birkaç kişi arasına dahildi. Emir ve Arda gitmediler.

Küçük grup yoldan katılanlar ile birlikte dahada kalabalıklaştı. Onlarca insan polislerin üstüne doğru yürüyordu. Burak kötü birşeyler olacağını sezer gibiydi. İçinde kötü bir his vardı. Aynı şey Seda da vardı. Burak'ın gitmesini istememiş ancak engel olamamıştı.

Kalabalık sonunda polis merkezinin önüne geldi. Bir grup çevik kuvvet karşıladı kalabalığı. Kalabalık bağırarak yasağın kaldırılmasını ve amir ile görüşmek istediler. Ancak polisler bunu reddetti ve gitmeleri konusunda uyarıda bulundu. Ama insanlar gitmemekte kararlıydı. Bunun üzerine polis gruba biber gazı ve jobla müdahale etmeye başladı. Bir anda ortalık savaş alanına dönüverdi. Burak polisin sert müdahalesinden kaçmak için grubun arkasına doğru gitti. Bu sırada polis havaya ateş etmeye başladı. Birkaç elden sonra kalabalık etrafa kaçışmaya başladı. Bu arada Burak göğsünde nedensiz bir sızlama hissetmeye başladı....

ÖLÜ DÜNYA: BAŞLANGIÇHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin