Capitolul 18. ~ Sfârșit ~

3.1K 192 55
                                    

Lectură plăcută!

~Pov. Autor~

Viața lui Axel a fost un chin cumplit,dar întotdeauna ascuns în sufletul său. Niciodată nu și-a exteriorizat sentimentele ținute adânc în sufletul său sau cel puțin niciodată de fata cu copii săi.

Lipsa scumpei sale logodnice s-a simtint încă din primele zile. Încă de la primele coșmaruri ale fiului său, primele treziți acute noaptea din cauza ficei sale încă bebeluș. Tot cu aceste noi schimbări tăticul singur a avut și clipe de rătăcire . Clipe în care a presupus că darea copiilor unui orfelinat ar fi cea mai indicată. Dar atunci avea parte de coșmaruri cumplite cu iubita sa, mustrări de conștiință cauzate din urmă acelor coșmaruri.

Apoi clipe în care sinuciderea ar fi cel mai scurt drum spre prea iubita sa logodnică,dar indiferent de cât de gravă era următoarea tentativă,miraculos își revenea ,ceea ce se gândea adesea ca era un semn al iubitei lui să lupte pentru familia sa până în ultima clipă ,lafel ca ea.

Poate că toate încercările lui au fost potolite atunci când a fost amenințat că i se vor lua copii din cauza tentativelor sale. Era diagnosticat cu probleme psihice. La următoarea abatere copii i-ar fi fost luați fără dar și poate. Se potolise și începuse să lupte,pentru ridurile iubiri lor.

Apoi din nou a început să fie atacat de mustrările de conștiință în urma neglijenței sale față de copii lui și a iubitei sale decedate.

Începuse să își revină și să se obișnuiască cu programul pe care îl avea impus cu copilașii săi. Ei bine erau trecuți trei ani. Trei ani în care s-a luptat cu căderile serioase,tentativele de sinucidere și conștiința. Trei ani după care s-a vindecat ,o parte.

Plângea,plangea în fiecare noapte de dorul ei,de temerile lui ,de greșelile sale și de tot. Dar mereu plângea pe ascuns. Știa că suferința să trebuie trăită doar de el și persoana lui. Nu trebuia răspândită și persoanelor sale cele mai dragi copii .

Nu a lucrat,nu a lucrat până ce copii săi nu au avut o vârstă mai marișoară . Până nu a fost convins că vor putea să stea si singuri acasă câteva ore până se va întoarce el. A fost întotdeauna sprijinit financiar de către părinți și bunici.

A trecut prin multe momente grele alături de copii săi,probleme cu ei ,prima bătaie,prima iubită,prima suferință,prima minciună,prima escapadă pe ascuns. Dar cele mai grele momente și le-a petrecut cu fica să,era micuță si neștiutoare,neajutoarata ,retrasă si speriată,mereu pe urmele fratelui său mai mare. Multe lucruri avea nevoie sa le știe,lucruri pe care doar o mamă ar fi știut să i le spună și să i le explice. Ce putea face săracul ei tata atunci când i-au venit pentru prima dată menstruația? Cum putea să îi explice el ei de ce sâni cresc pe rând și doar câte puțin? Cum putea el explică toate etapele ei adolescentine?

Dar cu toate problemele întâmpinate toți o simțeau pe Axelandra lângă ei,aproape,paziti. Adesea toți avea vise cu ea,aveau micuțe dialoguri si premoniții .

Axel mai tot timpul le povestea despre mama lor și despre cât de mult o iubea. Le-a spus tot ,tot și toate, chiar si cumplită zi in care mama lor și-a dat ultima suflare.

Poate că Kim se simțea vinovată și o durea,dar știa că mama sa ar fi făcut orice pentru a o putea naște pe ea vie ,frumoasa si puternică,asa cum era ea.

Tatăl lor a luptat pentru ei până în ultima clipă. Mai exact a luptat până și-a văzut copii mari si cu un viitor în față. Pentru că Axel și-a dat duhul in somn, zâmbea,si avea lacrimi prelinse pe obraji. Copii lor știau,stiau ca mama lor l-a luat în sfârșit pe prea iubitul lor tata acolo și i-a curmat suferința amăgitoare din suflet pe care o simțea fără ea. Tatăl lor a decedat fericit.

Max a devenit un ofițer în armata americană, făcându-și sora mandra și îndrumănd-o spre aceleași dorințe. Poate unele mai mici. Deoarece Kim a devenit o polițistă de temut și respectată, făcându-l tot o dată pe fratele ei mândru.

Ei am rămas uniți și puternici pentru părinți lor,parinti lor din cer, părinți lor care îi urmărea,parinti lor care îi veghea și iubea.

.........................................................................................................................................................................................................................................................

~ Sfârșit ~

Sper să vă placă,s-a terminat insfarsit si această carte.

Aruncați si cate o privire celorlalte carti ale mele

Tătic din întâmplare

Jocul dragostei

Mulțumesc anticipat!

Vol.I Mamica singura! Vol.II Copilul fratelui meu In burtica mea!Where stories live. Discover now