Deel 13

118 8 3
                                    

'En de winnaar is..'. Het valt even stil. 'Noor (..) gefeliciteerd' roept hij. Mijn hart maakt een sprongetje van geluk. Ik kijk hem dolblij aan. 'Vanaf nu sta jij in mijn schoenen' glimlacht hij blij. 'Veel succes topper' zegt hij als laatst. Hij geeft me een knuffel en drukt 2 kussen op me wangen. Ik word door iedereen gefeliciteerd en loop dan richting mijn kantoor. Iemand zit op mijn stoel. 'Hallo' vraag ik verbaasd. Diegene draait zich om en gooit zijn voeten op tafel. 'Kijk is wie we hier hebben. Onze lieftallige Noortje' grijnst hij. 'Gefeliciteerd schat je hebt het gemaakt' zegt hij nep en klapt in zijn handen. Ik glimlach fake en gooi mijn spullen met een klap op tafel. 'Moven' zeg ik. Hij kijkt me met opgetrokken wenkbrauwen op en staat op. Even ben ik verbaast over het feit dat hij gaat maar dan voel ik zijn handen op mijn schouders. 'Los' zeg ik met op elkaar geklemde kaken. Hij komt helemaal tegen me aanstaan en drukt een kus in mijn nek. Ik verstijf van schrik en begin te trillen. 'Ik zie je nog wel' fluistert hij schor en loopt dan weg. Ik adem diep in en uit en neem plaats achter mijn bureau. Ik moet nog het een en ander regelen en dan kan ik naar huis. Als ik ongeveer op de helft van mijn werk ben word er op de deur geklopt. Ik zet mijn kleren recht en schraap mijn keel. 'Binnen' roep ik. 'Noor' zegt Jeroen met een brede glimlach. Ik sta blij op en geef een klein gilletje. Hij geeft me een knuffel en doet me na. 'Ik wist wel dat jij zou winnen' zegt hij goedkeurend. 'Echt? Hahah ik had eerder Nadine verwacht' zeg ik voor de grap. Hij giert het uit en klapt in zijn handen. Als hij weer op adem is gekomen kijkt hij me mysterieus  aan. 'Ik heb een verrassing' glimlacht hij. Ik kijk hem vragend aan. Hij doet een blinddoek bij me om en begeleid me ergens naartoe. Na eventjes lopen haalt hij hem eraf. Mijn mond valt open van verbazing. 'Je vangt vliegen' grinnikt hij. Ik kijk goed om me heen. 'Is dit mijn nieuwe kantoor' vraag ik verbaasd. 'Jaa helemaal van jou' zegt hij. Ik knuffel hem dankbaar en geef een gilletje. 'Ik laat je wel even alleen' zegt hij en geeft me nog een schouderklop. Ik neem plaats op mijn bureaustoel en kijk trots rond. Nadat ik al mijn spullen in mijn nieuwe kantoor heb geplaatst neem ik afscheid van mijn collega's en loop richting de lift. Ik sta in mijn eentje in de lift en wacht tot de deuren sluiten. Op het moment dat de deuren bijna dicht zijn steekt iemand zijn voet ertussen. Zakaria stapt binnen en kijkt me sluw aan. Hij komt dichterbij tot ik met mijn rug tegen de liftspiegel aangeduwt zit. 'Ga weg' zeg ik. Ik duw hem met alle kracht die ik bezit maar niets lijkt te helpen. Als we bijna beneden zijn geef ik hem een knietje tussen zijn benen en ren dan de lift uit. Ik stap mijn auto in en rijd richting huis.

Een heerlijke geur dringt mijn neus binnen. 'Goemogen Mama' zegt het stemmetje van Aliyah. 'Goedemorgen prinsesje' zegt Rachid en geeft me een kus. Ik kijk ze slaperig aan en zie dat ze een heerlijk ontbijt hebben gemaakt. 'Awh hebben jullie dit gemaakt' vraag ik schor. 'Ja mama ik gemaak met Papie' zegt ze trots. 'Dankjewel habiba' zeg ik en geef haar een dikke kus. Nadat we het ontbijt samen hebben opgegeten beginnen we met voorbereidingen voor de zomervakantie. We beginnen de koffers in te pakken en ruimen het huis op. We vertrekken overmorgen naar Marokko en ik ben van plan mijn vader's graf te bezoeken..

'Triq Salama benti' zegt mijn moeder. Ze knuffelt me stevig en drukt een kus op mijn hoofd. 'Pas goed op je dochter en man' gaat ze verder. 'Isgoed Mama' zeg ik en knuffel haar nog voor de laatste keer. Als Rachid meld dat alle koffers in de auto liggen en de koelbox is aangesloten. Zet ik Aliyah in haar stoeltje en loop dan weer even naar mijn moeder en broers. 'Groepsknuffel' glimlach ik bijna huilend. We knuffelen elkaar stevig en laten dan los ik groet nog even mijn schoonouders en stap dan zelf ook in. 'Tot over een week' roep ik. Rachid toetert 3 keer en scheurt dan weg. Ik zet de radio aan en leun dan heerlijk achterover. Ik ben toe aan vakantie!

Hey gurls! Zijn jullie ook toe aan vakantie? Gaan jullie op vakantie? Zoja, waar naar toe!

Loyalty before RoyaltyWhere stories live. Discover now