Deel 4

192 11 1
                                    

'Mamaaaa' roep ik. Ze komt de woonkamer in rennen en kijkt me bezorgd aan. 'Wat' vraagt ze. 'Ik wil ijs' zeg ik glimlachend. Ze zucht en legt haar hand op haar hart. Ze gaat weg en even later komt ze terug met een bak ijs. 'Wat is dit' vraagbik vies. 'Aardbeien ijs' zegt ze verward. 'Ik wil chocolade ijs dat weet je toch' zeg ik zwaar geïrriteerd. 'Ya rabbi Salama' zucht ze en staat weer op. Ik kan er niks aan doen ik wil alleen maar chocola eten sinds de zwangerschap. Ik heb nog wel contact met Rachid en onze band is hechter geworden. Het enige is dat niemand weet dat hij mijn vader heeft vermoord alleen mijn broers, moeder en ik. Ze komt weer aanlopen met chocolade ijs en geeft het aan mij. 'Mama' zeg ik. 'Ja! Wat! Wat wil je nou weer' roept ze. Ik lach en hou mijn buik vast. 'Ik wil even praten' zeg ik. Ze knikt en komt naast me zitten. 'Zou je willen dat ik met de vader van mijn kind ga trouwen' vraag ik. 'Ja benti natuurlijk wie is het' zegt ze vrolijk. 'Dat is het juist' zeg ik zacht. 'Wat a benti' zegt ze. 'Het is Rachid' piep ik. Haar ogen worden groot en ze kijkt me boos aan. 'Is dit een grapje' zegt ze ongelovig. 'Nee mama' zeg ik serieus. 'Ma-a' zegt ze. 'Nee mama hij kon er niks aan doen en hij is veranderd Wallahi' zeg ik. 'Hoe veranderd habiba hoe' zegt ze wanhopig. 'Hij doet die dingen niet meer en hij gaat echt vaak naar de Moskee' zeg ik dan. 'Saffi als jij dat zegt' mompelt ze. 'Je hebt mijn toestemming' zegt ze dan grijnzend. Ik spring vrolijk op en knuffel haar plat. 'Ik wil hem wel eerst zien' gaat ze verder. 'Ja natuurlijk moet ik hem bellen' vraag ik. Ze knikt en staat op om naar de keuken te gaan. 'Hey schat' hoor ik zijn stem. 'Hey lief' zeg ik glimlachend. 'Is er iets' vraagt hij. 'Nee..eigenlijk ja kom je langs' vraag ik zacht. 'Is niemand thuis' zegt hij. 'Wel maar ze weten het' zeg ik weer. 'Ik kom eraan' zegt hij en hangt meteen op. 'Mama hij komt' roep ik. Ze mompelt wat en ik sta op. Ik moet er wel mooi uitzien he. Ik loop naar boven en trek mijn zwarte pantalon aan met een mosterd gele blouse. Als schoenen trek ik mijn nette schoenen van de sascha aan.  Zie afbeelding

Ik laat mijn stijle haren loshangen en maak me even snel op

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ik laat mijn stijle haren loshangen en maak me even snel op. Ik spuit mijn armani geurtje op en loop dan naar beneden. 'Ik ga even naar de Albert heijn' zeg ik. Ik pak mijn pinpas en autosleutels en ren dan naar de auto. Geens tijd de verliezen ik race naar de supermarkt en koop van alles en nog wat. Ik reken af en vul de plastic tassen. 'Zal ik je helpen' vraagt een getinte jongen. Ik kijk hem vreemd aan. 'Ik ben Walid' zegt hij en steekt ze hand aan. 'Noor' ik neem ze hand aan en kijk hem onderzoekend aan. 'Geef ik help je' glimlacht hij. Hij tilt de zakken op en stopt ze in de auto. 'Mooie auto heb je' zegt hij goedkeurend. 'Dankjewel ook voor je hulp' zeg ik aardig. Hij gaat aan de kant staan en ik stap in. Ik doe mijn raam omlaag en zwaai als laatste nog een toeter en rij dan snel weg. Thuis aangekomen is Rachid er gelukkig nog niet. Ik geef alles aan me moeder en ruim de woonkamer op. Ik begin een beetje last te krijgen van me rug en ga op de bank zitten. Mijn buik is alweer groter ik zit op de 19,5 week. De bel gaat en ik sta op. 'Hey lief' zegt hij en drukt een kus op mijn hoofd. 'Hey kom binnen' glimlach ik. Hij bukt naar mijn buik en begint tegen me buik te praten. 'Hey baby hoe is het? Heeft Mama goed voor je gezorgd? Papa is hier met mama maak je geen zorgen tot gauw' fluistert hij. Mijn moeder die dit allemaal heeft meegekregen veegt haar tranen weg en knuffelt Rachid stevig. 'Sorry gelti' snikt hij. 'Geeft niet weldi iedereen maakt fouten' zegt ze geruststellend. 'Kom binnen kom' zegt ze. We gaan op de bank zitten en kletsen gezellig. Dan komen mijn broers binnen. 'Wat doet hij hier' zeggen ze. 'Het is goed ' zegt mijn moeder. 'Hij is veranderd' zegt mijn moedr weer. Ze knikken wantrouwend en gaan ook zitten. 'Ik ga even thee zetten' zeg ik. 'Wacht ik ga helpen' zegt mijn moeder. 'Nee mama blijf zitten' zeg ik dwingend. Ze doet wat ik zeg en blijft naast Rachid zitten. Ik zet marokkaanse muntthee en pak allemaal lekkernijen. Ik breng het naar de woonkamer en plof dan aan de andere kant van Rachid. Hij glimlacht en legt zijn hand op mijn buik. 'Trouwens ik heb overmorgen weer een afspraak in het ziekenhuis he' zeg ik blij. 'Oeeeh spannend' roept mijn moeder. Ik lach en kijk mijn broers aan. Ze doen gezellig mee en vertrouwen Rachid al iets meer denk ik, hoop ik. 'Gaan jullie trouwen' vraagt Salim. We knikken en glimlachen naar elkaar. 'Ik kom binnenkort In Sha Allah met mijn ouders' glimlacht hij. Ik voel me zo opgelaten! Komt alles toch nog goed.

Ik stap onder de douche vandaan en loop naar mijn kast wat zal ik aantrekken. Ik pak een zwarte kokerrok  met een bordeaux rood blousje. Ik doe een goud riempje net boven mijn buik waardoor die nog beter zichtbaar is. Ik trek mijn nette sascha schoenen weer aan en maak me weer mooi op. Mijn haar krul ik van onder en laat het loshangen. 'Vandaag is de dag' zeg ik zenuwachtig en blaas mijn adem uit. We zijn al 2 maanden verder en ik ben nu 7 maanden zwanger. Het word een meisje en ze is kerngezond Alhamdoulilah. Vandaag gaan we officieel trouwen in het stadhuis. Zijn ouders waren geweest en zijn op de hoogte van alles wat er is gebeurd. Ze schrokken maar snappen het allemaal en we willen er het beste van maken. 'Noooor' roept Ibrahim. 'Jaa' roep ik terug. 'Schiet op a bolle nog een half uur en dan is de afspraak' zegt hij boos. Ik schrik en spuit wat parfum op. Ik doe nog een gouden ketting en armband om daarna ga ik naar beneden. Tijd om te vertrekken!

Wat vinden jullie tot nu toe van het boek? Laat me weten!

Loyalty before RoyaltyWhere stories live. Discover now