Hoofdstuk 10

8 1 2
                                    

12 december 2012, avond

2 dagen geleden zijn we erachter gekomen dat Esther en Iris Immuun zijn. We hebben een aantal tests bij hun gedaan waaruit is gebleken dat Iris speciaal is. Zij is de enige met de hoogste score die uit de tests zijn gekomen. Hoe moeten we dit oplossen? Waarschijnlijk is zij nu in gevaar.

MvG

Alicia, voorzitter FFE


------------------

15 december 2012, avond

Net was er iets ergs gebeurd. De Emotielozen hebben een aanval gepleegd op het gebouw van de FFE. Gelukkig is ons gebouw goed beschermd en is er bijna niks beschadigd. Deze aanval betekend dat er iets gaat gebeuren, dat de Emotielozen iets van plan zijn. Wij willen degene die Emotielozen hebben gezien hier hebben. Dus als je een Emotieloze hebt gezien en je bent niet veranderd in één van hun, kom dan hierheen. Misschien ben jij wel Immuun. Wij hebben je hard nodig.

MvG

Alicia, voorzitter FFE

------------------------------

16 december 2012, ochtend


Esther en ik zijn op weg naar het gebouw van de FFE. Als we er eenmaal zijn zien we dat er politie rondom het gebouw staat. Ik kijk geschrokken naar Esther.

'Hoe komen we nu nog binnen?' vraag ik. Alicia heeft ons op het hart gedrukt dat we iedere dag terug moesten komen naar het gebouw van de FFE. 

'Misschien mogen we wel gewoon naar binnen. Volgens mij staat Alicia buiten tussen de mensen,' zegt Esther en als ik goed kijk zie ik de gestalte van Alicia tussen de mensenmenigte staan. Ze praat met een journalist. Als Alicia merkt dat er iemand naar haar kijkt, kijkt ze mij recht in mijn ogen aan en wenkt ons. 

'Kom,' zeg ik tegen Esther en we lopen met onze fietsen aan de hand door de mensenmenigte heen. Alicia loopt net naar ons toe.

'Ik moet jullie wat vertellen, kom mee.' we parkeren onze fietsen voor de ingang van het gebouw van de FFE en lopen dan achter Alicia aan naar binnen. 

'Wat is er aan de hand? Waarom staan er zoveel mensen?' vraagt Esther als we eenmaal binnen zijn. 

'De Emotielozen hebben een aanval gepleegd op ons hoofdkwartier. Er is niet veel beschadigd, omdat het gebouw goed is beschermd tegen de Emotielozen. Wij denken dat ze iets van plan zijn en daarom wil ik de mensen die Immuun zijn hier hebben. Ik wil dat jullie straks spullen gaan halen en dan hierheen komen en hier een tijdje intrekken. Er is beneden een slaapzaal, die nog beter is beschermd dan de rest van het gebouw. In de slaapzaal zullen de Immunen slapen. Ik wil dat jullie veilig zijn en zeker jij Iris,' vertelt Alicia. Ik knik. Alicia heeft mij al verteld dat ik anders ben dan de andere mensen die Immuun zijn. Maar misschien kan ik juist wel helpen om de andere Immunen op te sporen...


You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 04, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

EmotionsWhere stories live. Discover now