Hoofdstuk 5

12 3 0
                                    

5 december 2012, avond

Esther en ik zetten onze fietsen voor het gebouw neer. Esther zet het navigatiesysteem op haar telefoon uit, die hadden we gebruikt om de juiste route te vinden zodat we niet konden verdwalen. Het gebouw valt niet veel op, er is zelfs geen naam opgeschreven van de organisatie die wij hadden gebeld. We hadden ene Alicia aan de telefoon. Ze zei dat ze de voorzitter is van een groep mensen die de FFE heet, verder liet ze niet veel los, alleen dat we direct hiernaartoe moesten komen. 

'En nu?' vraag ik zacht aan Esther. Het is inmiddels al donker geworden, dat is ook niet gek want het is winter. 

'Ik heb geen idee. Misschien gewoon naar binnen lopen?' Esther kijkt mij met een bange blik in haar ogen aan. 

'Ik weet niet wat hier aan de hand is, maar het komt vast wel goed,' zeg ik geruststellend, ook al geloof ik het zelf nog niet helemaal. Wie weet komt het wel helemaal niet goed en is iedereen in gevaar zonder dat men het zelf weet.

Esther en ik lopen het gebouw in, niet wetend wat we kunnen verwachten. Er lopen allemaal mensen langs met labjassen aan. Mensen die in een laboratorium werken zo te zien. We kijken onze ogen uit en zien nog meer mensen uit een kamer lopen, waarschijnlijk is die kamer toch een laboratorium. Er komt een jonge vrouw uit die kamer lopen. Zij is de enige met normale kleren aan. Zij is degene die we net op het nieuws zagen. Ene Alicia was het volgens mij.

'Wie zijn jullie?' vraagt de jonge vrouw, blijkbaar komen wij hier ongelegen en waarschijnlijk weet ze ook niet wie ze een halfuur geleden aan de telefoon heeft gehad.

'U heeft ons aan de telefoon gehad,' vertelt Esther en Alicia kijkt bedenkelijk.

'Zijn jullie Esther en Iris?' kijkt ze ons één voor één vragend aan en ik knik.

'Oké, kom maar mee. Ik ben Alicia Ferris,' vertelt de vrouw nog snel. Dan volgen we haar een aparte kamer binnen. Een laboratorium zo te zien. Overal staan computers met de benodigde dingen erbij of erop. Er staan veel microscopen waaronder glasplaatjes liggen met een vloeistof. Er zitten mensen op een stoel achter die microscopen te kijken wat die vloeistof is, of inhoud. Die mensen hebben labjassen aan, zoals zovelen hier, behalve Alicia. 

'Dit ziet er misschien nog al vreemd uit voor jullie, maar ik zal alles uitleggen.' 

EmotionsWhere stories live. Discover now