Hoofdstuk 9

8 2 0
                                    

10 december 2012, ochtend

Vijf dagen geleden hebben we bloed afgenomen bij twee jonge meiden, Esther en Iris. De uitslag van de test is binnen en het heeft me niet verbaasd. Ik had al zo'n vermoeden dat zij Immuun zouden zijn. Nu we dit weten is er nog een kans dat we de Emotielozen kunnen bestrijden. Er is dus nog een kans dat dit ooit over gaat. Dat er geen mensen meer dood zullen gaan. Dat er geen mensen meer Emotieloos worden. Ooit zal dit over zijn. Ooit zullen we het medicijn vinden, met behulp van de mensen die Immuun zijn.

Wij, de FFE, zullen er alles aan doen om de Emotielozen te bestrijden.

MvG

Alicia, voorzitter FFE

---------------------------

10 december 2012

Vandaag ben ik weer bij Esther. Ik ben weggelopen na een ruzie met mijn vader. Het enige waar die ruzie om ging was dat ik weer vroeg naar mijn moeder en ik weet dat pap het daar niet over wil hebben. Het doet hem pijn om het erover te hebben, maar ik wil juist de waarheid weten. 

'Ik wil gewoon weten waarom mijn moeder is overleden. Er moet iets zijn,' zeg ik zacht en ga op Esther's bed zitten. Esther gaat op haar bureaustoel zitten.

'Misschien weet Alicia iets. Je weet maar nooit. Ze stuurde me net ook een sms met dat we naar dat gebouw van de FFE moeten komen. Ik ben benieuwd of de uitslag van die test er al is, want we hebben al 5 dagen niks van Alicia gehoord,' zegt Esther.

'Laten we dan maar gaan. We hebben toch vakantie dus kunnen we doen en laten wat we willen.' Esther en ik lopen naar beneden en trekken snel onze jassen en schoenen aan. De moeder van Esther is niet thuis dus hoeven we geen verklaring af te leggen van waarom we nu weer weg gaan. Snel fietsen we naar het gebouw van de FFE. We parkeren onze fietsen en lopen naar binnen waar we bijna direct worden begroet door Alicia.

'Goedemorgen. Fijn dat jullie zo snel konden komen,' glimlacht Alicia. 

'Is er nieuws?' vraagt Esther meteen. 

'Ja. Loop maar even mee.' We lopen achter Alicia aan naar, waarschijnlijk, haar kantoor. Eenmaal in Alicia's kantoor gaat ze achter haar bureau zitten en wij op de stoelen tegenover haar bureau.

'Vertel.' Ik kan mijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en wil weten wat Alicia ons te vertellen heeft. 

'De uitslag van de test is binnen. Jullie zijn Immuun.' 


-------------------------

In het begin schreef ik dit boek met een groot idee hiervoor in mijn hoofd, maar nu begin ik echt inspiratieloos te worden. Heeft iemand nog ideeën?


EmotionsDär berättelser lever. Upptäck nu