Hoofdstuk 6

12 2 0
                                    

5 december 2012, avond

'Wat moet u ons vertellen dan?' vraagt Esther nieuwsgierig aan Alicia terwijl ik nog steeds met grote ogen rondkijk. Het is teveel om nu allemaal te beseffen, maar hier is meer aan de hand dan wij dachten, dan iedereen dacht. 

'Het is een lang verhaal.' Alicia loopt voor ons uit naar een bureau met 3 stoelen. Esther en ik nemen plaats tegenover Alicia. 

'Wilt u het ons vertellen?' vraag ik nieuwsgierig aan de jonge vrouw. Ik wil gewoon weten wat hier aan de hand is. Wat die man is of was met die Emotieloze blik in zijn ogen. Zijn er nog meer mensen die zo zijn als die pizzabezorger die bij ons pizza kwam brengen?

'Ik zal het jullie vertellen, maar het is een lang verhaal.' Alicia stopt even met praten en drinkt een klein slokje water uit het glas dat op het bureau staat. 

'Een paar maanden geleden zijn wij, de FFE, erachter gekomen dat er mensen bestaan die Emotieloos zijn. Deze mensen zijn gevaarlijk en kennen geen Emoties of genade. Nog altijd weten we niet wat de oorzaak is van de verdwijning van Emoties bij die mensen. Jullie hebben een Emotieloze gezien, die pizzabezorger toch?' Ik knik en ze vertelt verder. 'Normaal, als je een Emotieloze ziet, verander je zelf in zo iemand maar dat is jullie niet overkomen. Als een Emotieloze je alleen al recht in de ogen aankijkt of aanraakt heb je de kans om in zo iemand te veranderen. Maar bij ons is nog altijd de vraag hoe die mensen Emotieloos kunnen worden. Ook is er nog een groep mensen die Immuun zijn. Wij, van de FFE, zijn Immuun voor de Emotieloze mensen. De mensen die Immuun zijn kunnen het medicijn zijn tegen de Emotielozen, maar er is nog meer. De mensen die Immuun zijn kunnen via het bloed Emotieloos worden. Als Emotielozen daarachter komen loopt iedereen pas echt gevaar. Daarom zijn de mensen die Immuun zijn zeldzaam, speciaal en moeten wij iedereen opsporen die Immuun is. Alleen door alle mensen die Immuun zijn op te sporen kunnen we de Emotielozen tegenhouden, maar het worden er steeds meer. Het word voor ons steeds lastiger om de Emotielozen tegen te houden,' vertelt Alicia. 

Ik slik. Er is toch meer aan de hand dan dat Esther en ik dachten. Mensen die Immuun zijn, Emotielozen zoals de pizzabezorger die wij zagen, de Emotieloze man op de tv, Alicia die dit allemaal vertelt... Het is teveel. Het word me allemaal even teveel...

EmotionsWhere stories live. Discover now