OYUNCAKÇI

2K 134 18
                                    

Selamunaleyküm değerli okuyucularım.

Sevdiğim bir kaç okuyucum,bölümün bir haftadan da erken gelmesini isteyince üşenmeden oturup,yazdım. İnşAllah beğenirsiniz canlarım :)

Evden herkesi kapıda uğurluyorduk.oldukça yorucu ve sitresli bir gün olmuştu benim için ama Allahtan sonlara doğru dedeler birbirlerine karşı biraz daha yumuşamışlardı.bizi. hatrimıza birbirlerine iyi davranacaklarını emindim.Batununda dediği gibi anlayışlılardı.özellikle bizim şuana kadar birleşmek için yaşadıklarımızk bilen birileri neden bizi ayırsındı ki.

Misafirleri uğurlayıp,kapıyı kapatır kapatmaz Batu bana sarılmıştı.bununda zaten işi gücü benimle uğraşıp,sarılmaktı.ama şimdi hoşumada gitmiyor değildi.

"Tabiki hoşuna gider gül gibi çocuk"

İç sesime gülümsemiştim.ister gül gibi çocuk,ister diken gibi çocuk olsundu.ben seviyordum ya o yeterdi.

-bugün hiç doya doya sarılamadım sana.

Kıkırdamıştım.annesi gittikten sonrada bir kaç kere sarılmaya çalışmıştı ama yeniden birisi görür ihtimaline karşı izin vermemiştim.zaten kendisinin bu konuda utancı yoktu o yüzden bir yapışınca bir daha bırakmıyordu.şuan da olduğu gibi.

-hadi sarıla sarıla odamıza gidelim.sarıla sarıla yatağınıza yatalım.sonra sarıla sarıla...

-yeter batu zaten bugün çok yoruldum... hafif güldüm ve devam ettim... Çocuk gibisin ya.

Dedikten sonra Batuyu itmiştim.bazen fazla yılışık olabiliyordu.bu tür durumlarda izin vermiyordum.bu seferde elimden tutup,götürmeye başlamıştı.elimden tutmasınada hayır diyemiyordum açıkçası. Sıcacık elini elimde Hissetmem huzur veriyordu...

*******

Ertesi gün batu işe gitmeyeceğini söylediğinde bende ısrarla yıldızgili ziyarete gitmemiz gerektiğini söylemiştim.hamilelik zamanlarının en yorucu haftalarını yaşadığı için yanında olmak istiyordum.hem doğunca onun teyzesi olacaktim.yıldızın Hayırsız teyze diye tanıtmasını istemiyordum.zaten kim isterdiki.

Dersler bittiğinde Batu beni kapının önünden almıştı.günün nasıl geçti gibisinden bir kaç konuşmaya yaptıktan sonra yıldızla Ayazın evine gelmiştik.kapıyı çaldığımızda Ayaz açmıştı.yıldıza önceden geleceğimizi söylediğimden hazırlıksız yakalanmamışlardı. Zaten söylemesem Yıldız beni bir daha evine sokmazdı.

İçeriye geçip,oturduğumuzda onlar onlarında dertleri olduğunu anlamıştım.Ayaz Batuya dert yanıyordu.

-ya kardeşim, güya hamile hiç aşerdiği falan yok.bende bir baba olarak oğluma bir katkım olsun istiyorum hani.

Yıldızla birbirimize bakıp,gülümsemiştik.ayaz dört gözle yıldızın aşermesini bekliyordu anlaşılan.

-Ayaz bence fazla isteme bir aşermeye başlarım, durduramazsın vallaha.

Yıldızla ayaz atışırken Batuda bana bakıyordu.gülümsüyordu.ağzıylada bir şey söylemişti ama anlayamamıştım ve bir daha söylemişti. Anladığım kadarıyla 'bende istiyorum' demişti.neyi oda istiyordu ki? Böyle taştışmayı mı? Yoksa...yoksa hamile olup,aşermemi mi? Hemen birinci olanağı silip,ikincisinde karar kılmıştım.neden tartışmak istesindi ki zaten?

Birden aklıma geleni yıldıza eğilip,söylemiştim. Yıldız bu zamanda bulunmayacak yani zor bulunacak bir şey isteyekti ve Ayaz onu armaya gidecekti ama bir kaç saat gelemeyeceği için yıldız kafasını dinleyecekti.yani yıldız böyle düşünüyordu.

KÜÇÜKLÜK SÖZÜHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin