9. Kapitola

178 6 3
                                    

Povedala mi královná a ja som prikívla.
,, Mňa volaj Elise. " znovu sa na mňa usmiala Niallova sestra.
,, Dievčatá , obávam sa, že vás budem musieť opustiť. Mám ešte nejaké tie povinnosti a poobede je tá korunovácia. Dovidenia dámy. " povedala královná. Alebo teda Mel a postavila sa.
,, Dovidenia. " pozdravila som ju, načo sa iba hlasno zasmiala.
,, Zlatíčko, volaj ma Mel a tykaj mi. Už som ti to vravela. " žmurkla na mňa a s tým odišla preč z miestnosti. Vlastne to bol skôr taký dámsky salón.
Ešte som sa rozprávala s Elise asi dve hodinky.
,, Poviem ti jednu vec. Môj brat je nevyspytatelný. Never mu vo všetkom. " aj ona žmurkla a pobrala sa na odchod. Nechápala som tej vete. V čom mu nemám veriť? Ako nevyspytatelný? Ia som sa taktiež postavila a spoločne sme šli na obed. Niall už sa pred chvílou vrátil. Vošli sme do jedálne. Elise si sadla vedla svojich rodičov. Ja som si chcela sadnúť znovu pri Mel, no objavil sa pri mne Niall a potiahol ma k nemu. Musela som teda sedieť pri ňom.
Po obede som šla do svojej izby. Je to len obyčajná izba pre hostí, ale po korunovácii ma presťahujú do izby pre princeznú.
Som zvedavá, ako to tam bude vyzerať. Slúžky ma natiahli do krásnych ružovkastých krémových šiat a namalovali ma.

 Slúžky ma natiahli do krásnych ružovkastých krémových šiat a namalovali ma

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Vlasy mi vyčesali hore a dva pramienky popri mojej tvári nechali padnuté. Na krk mi dali pekný náhrdelník, takej istej farby ako šaty. Postavili ma pred zrkadlo, aby som si mohla ppozrieť ich výtvor. Musela som ich len pochváliť, pretože to vyzeralo naozaj krásne. Otvorili mi dvere. Zišla som dole po schodoch. Kráčala som dobredu, vzpriamená a s falošným úsmevom. Znovu mi otvorili dvere, ktoré viedli do neakej sály. Keď som vošla dnu, ziatila som, že to bola sála, v ktorej sa konali plesy, čiže jedna z tých tanečných sál. Predpokladám, že ich tu majú viac, pretože tento hrad je asi tri krát taký väčší, ako ten náš. Pichlo ma pri srdci, keď som si spomenula na miesto, kde som vyrastala. Zrazu som vo svojom vnútri pocítila nával viny. Harry...
Slúbila som mu, že naňho budem celú svadbu myslieť. Nesplnila som to. Vôbec mi ani na um neprišiel. Chýba mi.
Vrátila som sa späť do reality a kráčala som po červenom koberci, posypanom žltými ružami. Na konci boli dva tróny a Niall. Pristúpila som k nemu. Otočili sme sa na neakého chlapíka. Uklonil sa nám. Zakašlal , aby si prečistil hrdlo a potom spustil.
,, Žisli sme sa tu všetci, aby sme videli úspešnú korunováciu. Náš princ teraz odovzdá princeznovskú korunu tuto slečne Vasilisse . " kívol na Nialla rukou. Klakla som si pred neho a on mi na vlasy dal korunu.

Bola pekná

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bola pekná. Ten chlapík sa znovu rozrečnil.
,, Týmto vás chcem prehlásiť za právoplatných manželov. A vy, hostia, privítajte právoplatnú dedičku trónu našej ctenej královnej, jej veljčenstvo, princeznú Vasilissu Candy Horan! " zvolal a všetci mi začali tlieskať. Niall ma chitil za ruku a odviadol do stredu parketu. Spustilu hudbu a my sme začali tancovať.
,, Ako sa cítiš? " spýtal sa ma po chvílke.
,, Hm... Znie to divne. Myslím, to moje pruezvisko. Vasilissa Candy La'pierre sa stala Vasilissou Candy Horan. " povedala som.
,, Aha. No... Ehm... Ja som však narážal na niečo iné. "
,, Oh. No... Bolí ma celé telo ale... Bolo to niečo úžastné. " očervenela som.
Niall prikívol a otočil sa so mnou.
Potom si ma pritiahol k sebe a pobozkal ma.
,, Odteraz si právoplatná princezná. A Horanová, nie La'pierre
👑 👑 👑
,, Ehm, prepáčte vaše veličenstvo, ale... Hladáme pána princa. " uklonila sa mi slúžka.
,, Prepáč, ale neviem kde je. Tancovali sme spolu a potom niekde odišiel. "
,, Iste vaše veličenstvo. Vyzeráte excelentne. Ospravedlňujem sa za vyryšenie. " povedala so skkonenou hlavou.
,, Ako sa voláš? " spýtala som sa jej. Nezdvihla svoju hlavu, tak som si povzdychla.
,, Prosím, pozeraj na mňa, keď s tebou rozprávam. " povedala som jej. Ona zdvihla svoj zrak a pozrela mi do očí. Všimla som si, že je tak v mojom až Niallovom veku. Niall má 19.
,, Vo... Volám s... Sa. Gemma, vaše veličenstvo. "
,, A celým menom? "
,, Gemma Styles, vaše... "
,, Prosím, nemusíš to opakovať po každej vete. " zasmiala som sa. No potom ma niečo napadlo. Viem , je to nemožné, no za opýtanie nič nedám.
,, Náš súrodencov Gemma? "
,, Jedného brata. Ale žije v anglicku aj s rodičmi a slúži tamojšiemu královi. "
,, A jeho meno? "
,, Harry, princezná. Volá sa Harry." povedala so strachom v hlase. Zaklipkala som očami. Nečakala som, nech mi vychladne hlava. Pistavila som sa a vrhla sa jej do náručia.
,, Preboha! To ty si tá jeho sestra. Ja ho poznám, Harry je môj verný priatel už od mojich 13tich rokov . " pevne som ju obímala.
,, Musíš mu dať vedieť, že som tu a nech príde, prosím. " poprosila som ju.
,, Vaše veličenstvo ale ja nemám ako... " sklopila zrak do zeme.
,, Ja to vybavím, iba mu napíš list a ja prikážem, aby ho odoslali. "
Prikívla.
,, Ďakujem vám vaša výsosť, velmi pekne. Napíšem mu. Ani neviete, ako dlho sa s ním už túžim spojiť. Konečne sa mi to umožní. "
Srdečne som sa na ňu usmiala a rozlúčili sme sa. Ja som sa postavila a odišla som do svojej izby. Teraz ma ešte čaká to sťahovanie.... Naozaj si asi nezviknem, ako divne znie teraz moje meno. Vasilissa Candy Horan. Čo keby to bolo La' horan? Zasmiala som sa. Znie to ako La' hranolky.
Odpočívala som na mojej posteli a čítala som si knihu. Zajtra by mi mal Theo priniesť moju milovanú Zoe. Ach, ako mi len chýba. Chcem sa k niekomu opäť tak krásne pritúliť ako ku nej. Vždy je taká zlatá. Usmiala som sa.
Máš predsa Nialla, ku ktorému sa môžeš pritúliť.
Ozval sa mi už ten dobre známy hlas v mojej hlave. Pokrútila som ňou, aby sa myšlienka na to, ako sa túlim k Niallovi svojim telom, okamžite stratila.
Nie, žeby bol neaký idiot, to zatial nie, ale nemylujem ho. Ja som si toto však nevybrala...
Awooooj!!
Novučičká kapka len a len pre vás!
Špeciálne venovanie patrí :
Lenke (lolarose888) , hádam sa ti páčila... 😘😘
Velmi vás mám rada, milý čitatiela a ďakujem!! 😊😃😘😘

Predaná za majetokWhere stories live. Discover now